"Мови" та "языки".

• Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Guest77

Member
Росіяни це ті, хто вважає себе громадянами Росії. В Україні це ті, хто через свій шовінізм не вважає за потрібне поважати українську культуру, в тому числі і мову. Щоб не було непорозуміння, уточню, всіх інших руських, чи будь якої іншої національності, в Україні, я вважаю українцями. Українцями не за національністю, а за громадянством, з тими ж самими правами, як і у всіх інших.
В вашем сообщении места для диалога не осталось, сплошные ярлыки, к сожалению... А по поводу вашего к ним отношения - ну понятно, почему идёт эта волна украинизаций. Над людьми осуществляется насилие. Которое кстати, согласно Европейской языковой Хартии - запрещено. Не европейский подход - до свидания Европа.

Guest77

Member
А хто сказав, що забов'язан розмовляти? Може і взагалі не знати. Але в Україні державною мовою має бути українська. Хто нею не володіє, то вже його проблеми, а не обов'язок.
Это при том, что проводя опросы Гэллап показал, что для ответов на вопросы в 80% случаев респонденты выбирали опросники на русском. Вот это факт, и это значит что Украина нарушает взятые на себя по Хартии обязательства.

В РФ ще за часів СРСР доржавною мовою завжди була російська. У суб'єктах на місцевих рівнях може й місцева. Але ж ми 1) не суб'єкт РФ, а незалежна держава, б) якщо навіть в суб'єктах РФ російська необов'язкова, якого дідька вона має бути другою державною в Україні?
Вільно спілкуватись російською ніхто не забороняє, газети, телепрограми, радіо... Проблема виникає лише коли замість української ставлять російську.
Опять повторю, речь не о разговоре а о использовании русского в общественной жизни.

Чому навіть "російськомовні" люди проти того, щоб російська була другою державною?
Та тому що Україна унітарна держава. Українці не зобов'язани вчити російську. А совкам лінь вчити українську. В результаті українофоби на сході і надалі буде жити в Україні, а слухати те, що їм з Москви кажуть.
Тому що з другою державною всі все одно будуть зобов'язані знати і українську і російську, всі документи мають дублюватись двома мовами, всі новини, газети.
Тому що з двома державними мовами Україна так завжди і буде тільки сателітом Росії і ніколи самостійною державою.
К сожалению, Украина совсем не унитарна. Это же совершенно очевидно хотя бы из электоральных предпочтений. А "российский" язык, это как будто какая то придуманная проблема.

rfvgy

Ukrainian
Вы не в курсе. В РФ масса государственных языков, намного больше чем даже два или три. Я об этом писал, но эти сообщения куда то таинственно исчезают.
Ха Ха . Це що в масквабад з чечні листи держустанови йдуть чеченською ? А з Татарстана татарською ?? Не видумуйте . Там 1 - російська =для всіх , і у районах масового проживання є місцеві мови - як і в Україні .

Guest77

Member
Ха Ха . Це що в масквабад з чечні листи держустанови йдуть чеченською ? А з Татарстана татарською ?? Не видумуйте . Там 1 - російська =для всіх , і у районах масового проживання є місцеві мови - як і в Україні .
Это возможно, но тут совершенно для удобства используется русский. Никто не запрещает писать на чеченском. Вы всё время стараетесь исказить факты. Зачем?

rfvgy

Ukrainian
В вашем сообщении места для диалога не осталось, сплошные ярлыки, к сожалению... А по поводу вашего к ним отношения - ну понятно, почему идёт эта волна украинизаций. Над людьми осуществляется насилие. Которое кстати, согласно Европейской языковой Хартии - запрещено. Не европейский подход - до свидания Европа.
Вам про хвилю українізації розповісти . Так от радянський союз . Україна . Дітям роздають книжки . Українська Мова і література , і Радной Язьік .
Дітки повиростали - радной язьік - став общепанятньім .

Guest77

Member
Вам про хвилю українізації розповісти . Так от радянський союз . Україна . Дітям роздають книжки . Українська Мова і література , і Радной Язьік .
Дітки повиростали - радной язьік - став общепанятньім .
Да вы знаете, я украинский учил ещё в советской щколе с первого класса. Поэтому я его хорошо понимаю. Что касается украинизаций, насильственных, то этим как раз большевики занимались, Ленин со Сталиным.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Ребята, тут идёт постоянная подмена понятий. Я хочу ещё раз обратить ваше внимание, что речь не о разговоре на каком либо языке, а о обучении на русском, делопроизводстве на русском, дубляже в конце концов, надписях на лекарствах, табличках на гос. администрациях, памятниках и т.д. Давайте запомним наконец эту вещь и перестанем говорить о "говорить". Разговаривать на марсианском тоже никто не запрещает, но никто на марсианском не будет судиться.
Яка ж тут підміна понять? Громадянин України повинен розуміти українську мову. Тому для нього не повинно виникати проблем зі спілкуванням українською, коли це треба. Якщо ж він українську мову не поважає, не вважає за потрібне її вчити, то це називається російський шовінізм. Якщо в нього від цього виникають якісь проблеми, то це вже його проблеми, і Україна не повинна вирішувати за свій рахунок проблем російських шовіністів.
Так вот тот же Лукашенко, СОВЕРШЕННО СПОКОЙНО на своих прессухах использует русский, в Беларуси он второй государственный (Как и в Казахстане фактически), а на вопросы про то почему он так делает, он очень жёстко отвечает, что не надо это делать проблемой. Что сам прекрасно умеет говорить на белорусском, продемонстрировал это кстати, и возбуждение этого вопроса только гигантским образом вредит делу, поэтому он личным примером показывает как надо относиться к свободе употреблять язык в жизни государства и общества.
Ну, Лукашенко крім, як з Росією, більше ні з ким дружити :). Тому і доводиться не загострювати це питання. Але тихенько російську мову і там витісняють.
То есть вы не верите что Крым сбежал от Украины с огромной радостью? Понимаю..
А чому ж там вірити?

Как раз заставляет, я уже приводил примеры, на начало Ющенковского правления. Идёт массовая украинизация как сознания так и социума, хотя ещё первый президент Украины Кравчук клялся в своей предвыборной программе что этого никогда не будет и этого он не допустит.
І що тут поганого? Що поганого в тому, щоб українці почали відчувати себе вільною самостійною нацією, а не придатком Московії, якимись малоросами? У нас своя держава, в який ми маємо повне право визначатись з тим, якою нам мовою слід розмовляти і як відноситись до тих, хто за незалежність України боровся. Без образ.
Вообще я уже говорил где я живу, а в реалиях, как мне кажется, я разбираюсьиз за возможности взглянуть на проблему со всех сторон, которой вы к сожалению не имеете.
Ви хочете переконати, що наші реалії знаєте краще нас? Не смішить.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Да на любой, на которой будет удобно сторонам. А про странный аргумент употребления украинского языка в РФ - я вам скажу что сами украинцы, которых в РФ масса лично мне говорили что им украинский язык совершенно не нужен. Ни в школе, ни в документообороте ни даже в быту. Кстати та же ситуация и на юго-востоке и тем более в Крыму. Там не возводят язык в культ, там просто живут.
ТА НЕВЖЕ!?
Я так розумію росіяни в Криму російську мову в культ не звели, так? :) І саме тому принципово не схотіли перейти на українську. Не смішить.

Guest77

Member
Яка ж тут підміна понять? Громадянин України повинен розуміти українську мову.
Покажите пожалуйста, где, согласно Европейской языковой Хартии гражданин ОБЯЗАН ПОНИМАТЬ украинский? Ссылки на документы, статьи, пожалуста.

Ну, Лукашенко крім, як з Росією, більше ні з ким дружити :). Тому і доводиться не загострювати це питання. Але тихенько російську мову і там витісняють.
А чому ж там вірити?
На Украине бы так "вытесняли" - юго-восток был бы целиком доволен положением. Однако - нет. А даже Белоруссия имеет доход на душу населения в 3 раза выше чем на Украине. Страна где нет ни газа, ни нефти, ни выхода к морю, окружённая враждебными режимами. Вот это я понимаю, способности.

І що тут поганого? Що поганого в тому, щоб українці почали відчувати себе вільною самостійною нацією, а не придатком Московії, якимись малоросами?
Странное желание, особенно Для сумской области :D

У нас своя держава, в який ми маємо повне право визначатись з тим, якою нам мовою слід розмовляти і як відноситись до тих, хто за незалежність України боровся. Без образ.
Ви хочете переконати, що наші реалії знаєте краще нас? Не смішить.
Ну и имеете сейчас сбежавший Крым, кучу незаконно получивших власть правителей, отказ США защищать вас любыми способами, крики в Донецке "Россия помоги!" и т.д. Играя на националистических настроениях в стране, до половины населённой ненационалистами можно добиться только развала государства.

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Упс. 0_0
Яке насилля? Ви Хартію ту читали? Там сказано про "вільний розвиток мов". Крім того сказано "мов нац. меншин, у яких відсутня власна національна держава". Але там нема жодного слова про те, що мову нацменшини треба робити другою державною. Може я щось прогледів? Може російській мові хтось в Україні заважає вільно розвиватись?

Зверху