Окупація Криму.

Клара Цеткин

Well-Known Member
Меджлис хочет самоопределения татар в составе Украины и не признает референдум - заявление
КИЕВ. 15 марта. УНН. Крымскотатарский народ категорически отвергает любые попытки определить будущее Крыма без свободного волеизъявления коренного народа Крыма. Об этом говорится в принятом 15 марта 2014 Обращении Меджлиса в Верховную Раду Украины и ко всему украинскому народу, подписанного председателем Меджлиса крымскотатарского народа Рефат Чубаров, передает .

Междлис убежден, что восстановление прав крымскотатарского народа и реализация им права на самоопределение на своей исторической Родине должны осуществляться в составе суверенного и независимого Украинского государства.

Также в документе еще раз подчеркнуто, что крымские татары не признают крымский референдум 16 марта 2014, проводимый с целью изменить территориальную принадлежность Крыма, легитимным и соответствующим международному праву и Конституции Украины.

В обращении отмечается, что крымские татары категорически отвергают любые попытки определить будущее Крыма без свободного волеизъявления крымскотатарского народа - коренного народа Крыма.

Крымские татары призывают Верховную Раду и другие высшие органы государственной власти Украины немедленно и совместно с международными организациями (ООН, ОБСЕ, Совет Европы, Европейский Союз) обеспечить свободное волеизъявление на осуществление крымскотатарским народом неотъемлемого права на самоопределение на своей исторической территории - Крым.

Также Меджлис требует признать и закрепить законами и иными правовыми актами Украины статус крымскотатарского народа как коренного народа Крыма.

Как известно, в последние дни февраля Россия фактически осуществила акт агрессии в отношении Украины, когда военные части РФ без опознавательных знаков и без каких-либо объяснений со стороны российского правительства начали блокировать воинские части ВСУ на территории Крыма.

На 16 февраля в Крыму назначен референдум, в результате которого АРК может изъявить желание стать членом РФ. США, европейские страны, официальный ЕС, международные институты, ОБСЕ и другие международные организации, действующая власть Украины не признают референдум законным и легитимным.
США будет помогать только гуманитарной помощью
Представители украинской власти обратились к США за военной помощью, однако получили отказ. Киев хотел получить оружие, боеприпасы и поддержку разведки, однако администрация президента Барака Обамы согласилась выделить только военные пайки сейчас, - об этом сообщает газета "The Wall street journal" со ссылкой на неназванных высокопоставленных американских чиновников. Один из них заметил, что фокус украинцев должен быть направлен на экономическую помощь. США не помогли Украине, потому что, мол, опасаются увеличения напряженности в отношениях с Россией, ведь любая военная помощь Америки подпитает подозрения Кремля о том, что революцию в Киеве организовали именно из США. Добавим, что Пентагон не исключает оказания военной помощи в будущем. Мол, "нет - это не всегда нет".
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
США будет помогать только гуманитарной помощью
Трошки не так. Вони почекають, доки ми один одного добряче знекровимо, і тоді прискачуть на білому коні несучи мир і демократію. Ну в другу світову ж так було.
 

Клара Цеткин

Well-Known Member
Трошки не так. Вони почекають, доки ми один одного добряче знекровимо, і тоді прискачуть на білому коні несучи мир і демократію. Ну в другу світову ж так було.
один одного у нас не получится
это будет скорее избиение младенца
 

Клара Цеткин

Well-Known Member


есть кто-то из наблюдателей там кроме России?
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

16 БЕРЕЗНЯ 2014 00:55
Координатор Мережі правових приймалень Криму Олександра Дворецька заявила , що на півострові під приводом захисту російськомовного населення почалися масові переслідування україномовних жителів

На брифінгу в українському кризовому медіацентрі вона повідомила, що після викрадення в Сімферополі трьох українців у Криму розгорнулася масштабне полювання на прихильників цілісності України, пише з посиланням на .

"Людям з українською позицією , які підтримують неподільність України і вважають себе громадянами цієї країни, сьогодні небезпечно тут залишатися", - сказала Дворецька.

При цьому, вона підкреслила, що сьогодні українці Криму, які складають 23 % населення автономії, виявилися найбільш незахищеною етнічною групою в АРК.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що факультет української філології та українознавства в ТНУ ім. В.І.Вернадського в Сімферополі я. "Від імені керівництва факультету нам було порекомендовано не говорити українською мовою, не вступати в переговори з журналістами, щоб висловити свою думку, щоб уникнути конфліктних ситуацій і переслідувань з боку проросійських активістів. Нам також стало відомо про побиття одного з викладачів факультету української філології", - повідомили студенти.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

16 БЕРЕЗНЯ 2014 09:38
На виборчих дільницях в Криму видають бюлетені громадянам іноземних держав

Про це на своїй сторінці у повідомила журналістка Катерина Сергацкова.

«Референдум вважати відкритим! Я, громадянка Росії, з пропискою в Сімферополі, отримала бюлетень зі словами: «Ну, якщо ви тут живете, тож, можете голосувати», - йдеться у повідомленні.

За словами журналістки, її прізвище просто вписали в список.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

16 БЕРЕЗНЯ 2014 11:58
Головнокомандувач ВМС України контр-адмірал Сергій Гайдук закликає владу та військових проявити стриманість та не піддаватися на провокації, щоб не допустити нового витка конфронтації в Криму

You must be registered for see images

16 БЕРЕЗНЯ 2014 12:31
Українські військовослужбовці, що знаходяться в Криму, будуть чітко виконувати закони і статути Збройних сил України

Про це в інтерв’ю заявив міністр оборони України Ігор Тенюх.

Він наголосив, що референдум у Криму незаконний, «який намагаються провести під дулом автоматів».

«Референдум вже невизнаний жодною державою у світі. Він не визнаний і українським парламентом, владою і народом. І невідома група людей, яка себе називає владою Криму, має незаконний статус. Тому військовослужбовці, які знаходяться в Криму, будуть чітко виконувати закони і статути ЗСУ. Вони представники українських Збройних сил, української влади і тому нікуди з Криму ми не підемо, тому що це наша земля», - заявив міністр.

«Які будуть зроблені подальші дії - залежить від рішення, яке буде прийнято політичним керівництвом держави. Але вже сьогодні кожен командир батальйону, командування ВМС України, частин і об'єднань Повітряних сил України, які дислокуються на території Криму, чітко знають, що їм робити в тій чи іншій ситуації. Тому залежно від розвитку подій прийматимуться рішення. Але ще раз зазначу, що це наша земля і ми з цієї землі нікуди не підемо. Незаконні дії РФ повинні бути припинені, насамперед, мирним і дипломатичним шляхом. Росія повинна відкликати свої військові угруповання у Криму і повернути частини ЧФ РФ в місця їх постійної дислокації, визначені базовими угодами між Україною та РФ», - додав Тенюх.

16 БЕРЕЗНЯ 2014 12:35
Штаб Військово-морських сил України залишатиметься в Севастополі

Про це в інтерв’ю заявив міністр оборони України Ігор Тенюх.

«Штаб ВМС був, є і буде в Севастополі. В Одесі є штаб Західної військово-морської бази, де зараз знаходиться фрегат «Гетьман Сагайдачний». Тому ніякого перебазування штабів не передбачено і не буде», - зазначив міністр.

За його словами, кораблі зараз знаходяться в пунктах постійної дислокації, але заблоковані російськими військовослужбовцями. «Неодноразово проходили зустрічі командувача Військово-морських сил України Сергія Гайдука з командуванням як ЧФ Росії, так і ВМФ Росії щодо питання розблокування кораблів. Ці переговори ведуться і зараз, і я сподіваюся, що в загальному контексті вирішення всіх політичних проблем на цьому тлі буде дозволена і ця проблема», - додав Тенюх.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

16 БЕРЕЗНЯ 2014 15:32
Українські військові частини в Криму, згідно з досягнутими домовленостями, не блокуватимуться російською стороною до 21 березня

Про це повідомив міністр оборони України Ігор Тенюх перед засіданням уряду, передає .

Він зазначив, що збройні частини, які дислокуються в Криму, перебувають в режимі приведення до повної бойової готовності.

«Що стосується заходів, які будуть застосовані після так званого референдуму, вже досягнуті домовленості між командувачами ... про те, що до 21-го числа не будуть вживати жодних заходів з блокування наших військових частин, тому за цей час наші військові частини проводять повне поповнення їх запасів», - сказав міністр.

Тенюх додав, що на даний момент ситуація у військових частинах спокійна. «На сьогодні обстановка щодо наших військових частин і блокування нормалізувалася. Я думаю, що як було досягнуто перемир'я, так і до 21-го числа воно буде зберігатися», - підкреслив він.

16 БЕРЕЗНЯ 2014 15:33
Бійці «самооборони Криму» напали на медиків та активістів Майдану у Криму, які під егідою Червоного хреста везли до автономії медикаменти

Про це розповів власник однієї з потрощених машин Роман Нагорний, повідомляє .

Близько 12-ї ночі на нелегальному блокпосту на них напали озброєні люди. Вони потрощили та конфіскували авто і побили учасників місії. Доля трьох активістів – дотепер не відома.

16 БЕРЕЗНЯ 2014 16:00
Депутат Одеської облради Олексій Гончаренко прорвався на виборчу дільницю, де голосував самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов, з українським прапором
You must be registered for see medias

16 БЕРЕЗНЯ 2014 16:40
Заблоковано Військово-медичний клінічний центр в Севастополі

Про це повідомляє з посиланням на (група «Інформаційний спротив»).

«Бандформування Аксьонова (т.зв. "самооборона") почала блокування Військово-медичного клінічного центру Кримського регіону в Севастополі.

Блок-пости встановлені біля всіх трьох виїздів з Центру.

Блокування відбувається не дивлячись на заяву в.о. міністра оборони України Ігоря Тенюха про те, що українські військові частини в Криму, згідно з досягнутими домовленостями, не блокуватимуться російською стороною до 21 березня.

Судячи з усього, ці "домовленості" на бандформування Аксьонова не поширюються. Ми продовжуємо стежити за ситуацією», — інформує Тимчук.

Як Еспресо.TV, міністр оборони України Ігор Тенюх перед засіданням уряду 16 березня заявив, що українські військові частини в Криму, згідно з досягнутими домовленостями, не блокуватимуться російською стороною до 21 березня.
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

16 БЕРЕЗНЯ 2014 13:28
На входах до дільниць кримського псевдореферендуму висять плакати, які наочно агітують, де саме треба ставити галочки

You must be registered for see images
 

Major

New Member
Итак муджахеды из Сирии уже в Украине. Национальный состав чеченцы, татары и афганцы. Одну из групп в колличестве 33 бойца правда было задержано на Украинско-Словацкой границе. Официальная информация
относительно этнической принадлежности группы несколько отличается.

Пограничники задержали 33 гражданина Афганистана и Сирии на украинско-словацкой границе. Об этом сообщают в пресс-службе Погранслужбы Украины.

Одну из групп нарушителей пограничники обнаружили во время проверки государственной границы на окраине села Оноковцы Закарпатской области. После срабатывав ария сигнализационного устройства на границе пограничный наряд выбыл на место обнаружения и задержал 6мужчин в 200 метрах от границы. Они оказались выходцами из Афганистана.

Уже меньше чем через час пограничники задержали ещё 27 человек. По словам задержанных, у которых не было никаких документов, 24 из них являются гражданами Афганистана, а 3 выходцами из сирии.

Сейчас задержанные доставлены на пограничное подразделение. Проводится проверка и мероприятия по поиску лиц причастных к переправке нарушителей.
 
Зверху