"Майдан"

Ваша оцінка, чим має закінчитись майдан

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    336

Stein

Well-Known Member
Відповідь: "Майдан"

Мир вам, браття і сестри!
Слово "мир" є одним з улюблених слів нашого віросповідання. Проте, є тонкий нюанс, який часто не враховують: мир найчастіше - це мета, а не засіб.
Коли нині предстоятелі закликають всі сторони конфлікту, в тому числі повстанців, утримуватися від насильства, вони полегшують дорогу злу.

Церква майже завжди має справу з ситуацією екзистенціального вибору (тобто вибору між двома неможливостями): гріх не допомогти хворій дитині, але гріхом є і крадіжка грошей на ліки для неї. Якщо інші засоби, крім крадіжки, вичерпані, людина, помолившись, має вибрати між двома гріхами.
І тут церква повинна закликАти до молитви, а не до утримання від крадіжки.

Кидати в беркутівця пляшку з бензином - є гріхом. Дозволити беркутівцям згвалтувати Україну є ще більшим гріхом. Доктрина віри говорить, що на жаль, жодна людина не здатна бути безгрішною, проте, кожна людина має свободу волі.
Церква не має закликати вірян не бити беркут, вона має нагадати вірянам необхідність покаятися під час недільної сповіді за те, що вони били беркут.

Безліч наших святих досягли святості з мечем в руках. Проте, ілюзії, щодо ненасильства ще можна було плекати до 1917 року. ХХ століття довело, що зі злом не можна боротися лише мирними засобами. Ті віряни, які відмовляються стріляти в чекіста, комуніста, беркутівця тим самим сприяють голодоморам, репресіям і деморалізації своїх нащадків.

Благословити на війну за свободу, а потім прийняти покаяння за війну за свободу - ось функція нашої церкви, бо християнство наскрізь діалектичне.

На нещодавній зустрічі з президентом, блаженніший Святослав Шевчук можливо мав би наслідувати Івана Предтечу. Він мав би повідомити Януковичу, що той іде прямою дорогою в пекло і закликати його негайно відмовитися від влади. Церква має благословити повстанців і анафемствувати псів режиму.

Основний підхід нашого віросповідання до питань війни і насильства, я мушу пояснити на мусульманському прикладі, бо вам, безбожникам, так легше буде зрозуміти.

Перші (т.зв. праведні халіфи) самі передували в битвах. Так ось, в одній з них, коли мусульмани вже перемогли й долали останній спротив, халіф Омар (чи АбуБакр, точно не згадаю) заніс меч аби добити ворога, а той не злякався і плюнув йому в обличчя. Тоді халіф вклав меча у піхви й відійшов від нього.
Коли соратники питали в Омара, чому ж ти не добив? Той відповів: до того, як він плюнув мені в обличчя - то була для мене війна за віру, а після плювка, я вбив би його з образи, з особистих причин, але ж я не вбивця. Амінь.

Beast

Member
Чем он угрожает населению Украины? Тем, что Вам кто-то так сказал? Вы боитесь какой-то мнимой, фантастической опасности, вроде каких-то мифических погромщиков, которые почему-то придут именно, к Вам, или каких-то абстрактных геев из Европы. Но абсолютно игнорируете реальную опасность для себя и своих близких, быть, к примеру, убитым ради хохмы, пьяным высокопоставленным лихачём, или быть посаженным на длительный срок просто потому, что нужно закрыть дело какого-нибудь мажора. Что это? Вы воюете с ветряными мельницами в лице "экстремистов"? Вы утратили ощущение реальности, и живёте в мире собственных фантазий?
Да вот смотрю на вас, агрессивность у вас просто зашкаливает и таких как вы на Майдане большинство. Когда у них ничего не получится они объявят всех кто не поддерживал "москалями" или же "врагами народа" и обвинят их в своих неудачах, вот тогда начнутся погромы и убийства. А уж насчет "экстремистов" повеселили, Свобода самая настоящая экстремистская группировка, один их только призывы вешать "москалей" чего стоят.

bortn5

Well-Known Member
Да вот смотрю на вас, агрессивность у вас просто зашкаливает и таких как вы на Майдане большинство. Когда у них ничего не получится они объявят всех кто не поддерживал "москалями" или же "врагами народа" и обвинят их в своих неудачах, вот тогда начнутся погромы и убийства. А уж насчет "экстремистов" повеселили, Свобода самая настоящая экстремистская группировка, один их только призывы вешать "москалей" чего стоят.
Вы так о настроениях и мнениях на Майдане осведомленны.как будто сами бывали там не раз...Сознавайтесь;)

Beast

Member
Вы так о настроениях и мнениях на Майдане осведомленны.как будто сами бывали там не раз...Сознавайтесь;)
Дык они все под копирку сделаны, те же люди, те же призывы, те же цели :) Одно радует, что погромы это гипотетическая ситуация, народ у нас не тупой и врядли поведется на призывы Свободы :)

сьогодні о 15:00 годині на пл. Незалежності в м. Суми будуть проводити Мітинг, всі небайдужі запрошуються!

bortn5

Well-Known Member
Дык они все под копирку сделаны, те же люди, те же призывы, те же цели :) Одно радует, что погромы это гипотетическая ситуация, народ у нас не тупой и врядли поведется на призывы Свободы :)
Дык я думал вы сами были свидетелем настроений на Майдане,а вы оказывается из телебачення свои сокральные знания черпаете.Разочаровали Вы меня:(

Beast

Member
Дык я думал вы сами были свидетелем настроений на Майдане,а вы оказывается из телебачення свои сокральные знания черпаете.Разочаровали Вы меня:(
Ну у меня нет раздвоения личности что бы присутствовать одновременно в Сумах и в Киеве :)
Вообще ко всему этому нужно относится проще, что бы, когда у Майдана ничего не выйдет, не было жалко за "бесцельно прожитые годы" :)

bortn5

Well-Known Member
Ну у меня нет раздвоения личности что бы присутствовать одновременно в Сумах и в Киеве :)
Вообще ко всему этому нужно относится проще, что бы, когда у Майдана ничего не выйдет, не было жалко за "бесцельно прожитые годы" :)
Ну у Майдана уже многое вышло.Так как было До-после уже не будет!

JOE BLACK

my world it huge
Вы писали что нет большинства Украины против власти. Даже в голосовании за власть в этой ветки только 4 человека.

Зверху