Герои УПА

Ви вважаєте войнів УПА героями?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    366

Andy

Well-Known Member
В основном в Швеции. Какой период времени немцы учились на Смоленщине?
 

Vic_51

Миссионер
Re: Російська Федерація

Я сам знаю про що писати.
Да не сердитесь!

про співпрацю СССР і гітлерівської Німеччини за відсутності аргументів або мовчать, або скалять зуби, як то щойно робили Ви.
До начала ВОВ? Бандеровцы же сотрудничали с гитлеровцами когда те убивали не абстрактных московских коммунистов а вполне таких реальных украинцев. Не?

Не треба знову розказувати мені про те, що Сталін поспішив захищати західних українців
Это Вы сами себя путаете, я спросил предельно просто:
Вы же не предлагаете, надеюсь, вернуть под Польшу территории обретённые вследствии преступного договора Молотова-Риббентропа?!
Если некоторые персонажи уверены, что Гитлера США инвестировали по плану Маршала
см выше, вспоминаем что это за штука чувство юмора, в крайнем случае перечитываем объяснение по этому поводу (#1114).
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Російська Федерація

Не дочекаєтесь. :D
До начала ВОВ? Бандеровцы же сотрудничали с гитлеровцами когда те убивали не абстрактных московских коммунистов а вполне таких реальных украинцев. Не?
Знаєте, Ви б все таки передивились би ту лекцію І.Патриляка. Дуже цікаво, популярно і змістовно, з датами, прізвищами, фактами, починаючи зі створення УВО, вся "співпраця" бандерівців на тлі історичних подій того часу. А то ці порожні кліше "розвиненого соціялізму" на кшталт "пріслужнікі сотруднічалі" вже остогидли.
До речі:
1) Під час Громадянської війни і слідуючого за нею "мирного" життя від комуністичного режиму загинуло не менше українців ніж під час воєнних дій від рук нацистів.
2) Коли говорять про "жертви бандерівщини", то наводять цифри 30-40 тисяч. Така ж цифра замордованих тоталітарною системою лежить тільки під Биківнею. А скільки таких поховань в Україні - точно не скаже ніхто. Щось я не бачив від Вас скорботи по загиблим українцям, лише кепкування.
Это Вы сами себя путаете, я спросил предельно просто:
Нічого я не плутаю, заводите розмову в глухий кут саме Ви. Аналогічно я спитав у Вас про співпрацю Німеччини з СССР, а ще про те, як шанує "немецкофашистских захватчиков" та справжніх "их приспешников", а саме колишніх кадетів, партія, про яку Ви так тут розпиналися. Відповіді немає.
см выше, вспоминаем что это за штука чувство юмора, в крайнем случае перечитываем объяснение по этому поводу (#1114).
Пожартувати, звичайно, можна. Але скалити зуби ,коли не має аргументів - це ,мінімум, не солідно. Дозволю собі трохи "пожартувати" в стилі "а-ля Vic_51".
Взляни , дорогой товарищ. Это не зарисовка сцены к фильму о войне. Это не страшный 1941-й год и не трудный 1944-й. На этом рисунке изображены события 1967-го года. Мирного 1967-го года. Мирного для всей огромной страны, но не мирного для передового форпоста борьбы с фашизмом и наёмниками мирового империализма - города Львова.
22 апреля 1967-го года в одной из русских школ Львова произошла страшная трагедия. Фашистские недобитки, бандеровские палачи, в годы войны стрелявшие в спину воинам Красной Армии и убивавшие женщин и стариков (русских детей, по свидетельствам очевидцев, они сьедали заживо) и укрывшиеся в своих норах после победы СССР над фашизмом, так вот 22 апреля 1967-го года они вновь пролили кровь. Русскую кровь.
22 апреля, когда школьники русской школы города Львова № 14/88 отмечали со всей страной день рождение Владимира Ильича Ленина, к школе подошла группа вооруженных людей. Нет, не людей. НЕЛЮДЕЙ! Зверей в человеческом обличьи. Это были недобитые бандеровцы. И они пришли убивать. Убивать детей, вся вина которых закллючалась лишь в том, что они имели счастье родиться русскими! Убивать учителей, которые несли людям светоч знаний на языке Пушкина, Леромонтова, Судоплатова и Достоевского! 536 учеников и 45 учителей погибли в тот день. Коля Петров единственный кто смог выжить в той кровавой бане. С его слов была составлена картина преступления. Взгляните на неё. Взгляните на лицо малоросского фашизма!! И спросите. Спросите у себя, у своих товарищей, у всего мира спросите - ДОКОЛЕ?????
Весело?
 

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: Re: Російська Федерація

Не дочекаєтесь. :D

Знаєте, Ви б все таки передивились би ту лекцію І.Патриляка. Дуже цікаво, популярно і змістовно, з датами, прізвищами, фактами, починаючи зі створення УВО, вся "співпраця" бандерівців на тлі історичних подій того часу.
И дача под берлином Бандеры там есть? И полтора миллиона винтовок переданых германией УПА, около трех сотен тыс пулеметов и неизвестно сколько гранат и патронов? И есть ответ германских архивов где говорят, что у них нет данных о потерях вермахта от рук упа, более того они были союзниками. И Нахтигаль с Галычиною в СС не состояли?
2) Коли говорять про "жертви бандерівщини", то наводять цифри 30-40 тисяч. Така ж цифра замордованих тоталітарною системою лежить тільки під Биківнею.
Никакие действия других тоталитарных режимов или еще кого не есть оправданием зверст УПА.
Щось я не бачив від Вас скорботи по загиблим українцям
процитирую слова героя украины Романа Шухевича
.Домагатися, щоб ні одне село не визнало радянської влади. ОУН має діяти так, щоб усі, хто визнає радянську владу, були знищені. Не залякувати, а фізично знищувати! Не потрібно боятися, що люди проклянуть нас за жорстокість. Хай із 40 мільйонів українського населення залишиться половина - нічого страшного в тому немає
Аналогічно я спитав у Вас про співпрацю Німеччини з СССР
Ну как-бэ давайте поговорим о сотрудничесве Швейцарии с нацистами, Испании, Италии, Финляндии, Польши (которая кстати вместе с германией поделили чехословакию), Румынию, и много-много других стран включая уряд Стыцька с Бендоровцами.
Гараздо веселее описание расправ с поляками и прочими "сиксотами"
Среди «сексотов» УПА называла учителей, сотрудников советских учреждений на селе, сторожей, железнодорожников, водителей трамваев и др.[109]. Так из группы 15 человек, направленных в один из районных центров Ровенской области для восстановления народного хозяйства, удалось спастись лишь одному — 14 остальных были расстреляны, а над трупами надругались — у одного из мужчин отрезали голову, а у женщины — лицо и ноги. В течение 1944 — 45 гг. во Львовской области было убито 16 учителей, в Волынской — 16, в Тернопольской — 127. В Ровенской области сожжено и уничтожено 50 школ, в Тернопольской — 50 клубов и хат читален. Не осталось в стороне и местное население — уничтожались семьи тех, кто добровольно пошёл служить в Красную Армию, кто «вышел из леса» или не захотел идти в него. Так 26 ноября 1944 г. в с. Испас Выжницкого р-на Черновицкой области было уничтожено 15 семей (41 человек) за отказ взрослых мужчин «идти в лес». Гражданское население уничтожали и за более «скромные проступки» — за то, что пустили на постой или накормили солдат и офицеров Красной Армии, согласились сдать зерно фронту и т. п. Порядок ликвидации «сексотов» был регламентирован соответствующими письменными инструкциями содержавшими тексты наподобие «в ходе ликвидации указанных лиц не жалеть ни взрослых членов их семей, ни детей».[110] Так в 1946 году в Тернопольской области при ликвидации «агента» были ликвидированы его мать, жена, сестра и братья 5 и 7 лет. Изощрённая ритуальная жестокость в ряде случаев вызывала негативные реакции населения — в связи с этим в «Инструкции командирам отрядов» датированной 21 ноября 1944 г. указывалось «не следует впредь отрезать головы сексотам»[111]. Всего за период с 1944 по 1 мая 1945 года было убито или уведено в лес 6385 человек гражданского населения (из них чуть более 1,5 тысяч т. н. «совпартактива»). Для сравнения — за тот же период потери сотрудников НКВД-МГБ составили 498 человек.
Весело и по-геройски! Как и
Один из таких фактов описал Ярослав Галан. На глазах у маленькой девочки бандиты истязали, а затем убили ее родителей. Из тел приготовили мясной фарш и предложили оцепеневшей от ужаса девочке съесть его.
И вот что интересно, в рядах УПА было немало бывших ССовцев, всяких там венгров, словаков попавших к ним после разгрома. "Лютых ворогив" так не били.
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Російська Федерація

И дача под берлином Бандеры там есть? И полтора миллиона винтовок переданых германией УПА, около трех сотен тыс пулеметов и неизвестно сколько гранат и патронов?
А ти сам подивись, щоб не питати. Про таку кількість рушниць і кулеметів лінк, коли можна. 300 000 кулеметів? Це виходить кожен повстанець був озброєний кулеметом? Непогано. :lol:
Наскільки я знаю, то за можливість спокійно вийти з буремних провінцій Афганістану командування частин СА від афганських партизанів відкуповувалося зброєю. Коли йти за твоєю логікою, то маємо факт співпраці СССР та моджахедів? :lol:
И есть ответ германских архивов где говорят, что у них нет данных о потерях вермахта от рук упа, более того они были союзниками.
Джаггере, не бреши. Минулого разу ти говорив про те, що лише немає згадки про втрати від УПА, а зараз вже верзеш про якесь "союзництво". Ти хоч би пам'ятав, що писав минулого разу. Про німецькі архіви з тобою досить багато балакали, підніми записи і подивися. Дивно, але ти не віриш спогадам Руднєва, не віриш в документи спецслужб СССР, а причепився за якусь наче відповідь наче якогось архіву.
И Нахтигаль с Галычиною в СС не состояли?
Чув дзвін та не знаєш де він. :lol: Ні, "Нахтігаль", як і "Ролянд" не був складовою частиною СС. А 14 гренадерська дивізія "Галичина" не мала ніякого відношення до УПА, хіба що багато її солдат після поразки під Бродами прийшли до повстанців. Більш того, до створення цієї дивізії мало відношення не крило ОУН Бандери, а Мельника. Це коли ти знаєш про що йдеться.
Никакие действия других тоталитарных режимов или еще кого не есть оправданием зверст УПА.
....
Ну как-бэ давайте поговорим о сотрудничесве Швейцарии с нацистами, Испании, Италии, Финляндии, Польши (которая кстати вместе с германией поделили чехословакию), Румынию...
Не виправдовує, коли людина підходить до цього питання нейтрально. А коли затяті совкодрочери, що за совок ладні перегризти горло опонентам, волають про "звєрства бандєровцєв", замовчуючи при цьому, що тоталітарна система, на якій трималася їх улюблена держава знищила люду в сотні разів більше - то вже інша справа. На скільки я знаю, ні Румунія, ні Італія, ні Фінляндія, ні інші країни, що були союзниками гітлерівців таких закидів Україні не робили. Чого не скажеш про прихильників СССР.
процитирую слова героя украины Романа Шухевича
Клятий Шухевич. Це ж треба так залякати людей, що вони і зараз з переляку ставлять йому пам'ятники та вшановують, як героя. Мабуть йому така шана за звірства щодо них. Не бачу логіки.
и много-много других стран включая уряд Стыцька с Бендоровцами.
А не скажеш, скільки "жив" уряд Стецька? І де опинилися Стецько і Бандера після того, як вони оголосили "Акт відновлення української державності"? Ти все таки подивись ту лекцію. Хоча б для загального розвитку.
Гараздо веселее описание расправ с поляками и прочими "сиксотами"Весело и по-геройски!
Про це вже писав. Патріот України перш за все буде шанувати пам'ять українців, що загинули від поляків, а зайда - буде волати про "звірства бандєровцев".
Про сексотів. Не буду казати що жертв зовсім не було. Війна не робиться в чистих рукавичках, жертви будуть будь-як. Але чи ти впевнений, що всі ті загиблі - справа рук УПА, а не одної з чисельних , наприклад, такої, як ось ця:

You must be registered for see images


або ось ця:

You must be registered for see images


Маємо одного .
Не утримуюсь від цитати:
Ведь имеют же место факты, когда в результате беспечности и притупления бдительности со стороны отдельных работников МГБ даже агентура МГБ выходила из-под контроля органов государственной безопасности и занималась антисоветской деятельностью.

Например: в ночь на 13 сентября 1948 года в с. Ставки, Ровенского района, Ровенской области, участниками антисоветской националистической организации был разоружен боец самоохраны КОВАЛИШИН и совершен террористический акт над жительницей с. Ставки КУЧИНЕЦ Лидией Фадеевной, являвшейся секретным сотрудником органов МГБ.

Как установлено предварительным и судебным следствием, организаторами данной националистической группы и инициаторами убийства гр-ки КУЧИНЕЦ Л. Ф. являлись секретные сотрудники Ровенского РО МГБ — ПАРФЕНЮК Н. В. и ГРИЦАЙ С. И., которые в результате преступного делячества и притупления бдительности со стороны Нач-ка РО МГБ майора ЕГОРОВА к уголовной ответственности привлечены не были.
Як бачиш, маємо і агентів спецслужб, і вбитих ними ж сексотів. Маєш бажаня - глянеш на .
Как и И вот что интересно, в рядах УПА было немало бывших ССовцев, всяких там венгров, словаков попавших к ним после разгрома. "Лютых ворогив" так не били.
Про частини кубанців, татар, узбеків в складі УПА - знаю. Про угорців, словаків, а тим більше німців-ССівців - прошу лінк.
 
Останнє редагування:

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Російська Федерація

300 000 кулеметів? Це виходить кожен повстанець був озброєний кулеметом? Непогано. :lol:
За пять лет не очень большая цифра, но факт остается фактом, что борцы получали оружие от тех, против кого воевали:mrgreen:
Дивно, але ти не віриш спогадам Руднєва
Руднев описывал операциит упа против вермахта? Нет, не видел. Да и как-то одиноко он это писал, когда начальник безопасности СД писал
«нападения на немецкие подразделения были редкостью, вообще не было ни одного случая увечий служащих немецкой полиции и военнослужащих вермахта»
или Эрих Кох
«не представляли для немцев значимой угрозы»
, ну или доклад Федорова
«Находясь продолжительное время (июнь 1943 — январь 1944) на территории Волынской и Ровенской областей, мы не располагаем какими либо фактами о том, где украинские националисты, помимо повсеместной пустой болтовни в своей печати, вели борьбу против немецких захватчиков и поработителей»
. Понимаеш, будь еще где доказательство, лучше с немецкой стороны, то пожалуй к словам руднева можно было бы отнестись с доверием.
Правда есть свидетельсва нападения на венгров, которые защищали польское население. Тогда в ходе наведения порядков Венгерско-немецкие войска дубасились с бендеровщиной, хотя это не "вызвольный рух" и не война против немцев, а банальные разборки. Со стороны бандеровцев много свидетельст, правда фантастических. Так со слов бендоровских историков, немцы собрав три дивизии с их слов 30000 тыс человек отправились в поход на упа. УПА силами трех батальонов в ходе нескольких дней тяжелых боев нанеся ему тяжелые потери заставили отступить. Потери составили у бандеровцев 10 человек. Все как бы ничего, только кроме украинцев об этом никто ничего не знает и дивизия это несколько полков. Батальон - это грубо говоря человек 700. Вот мне не понятно, как простые крестьяни не имевшие никакой подготовки так круто "били" не самого тупого и неподготовленого противника из всех участников второй мировой, да еще с проигрыванием в численности раз в 10-15 и со снабжением боеприпасами и оружием, со слов бандеровцев, исключительно трофеями. Ты сам повериш в такое?
а зараз вже верзеш про якесь "союзництво".
Про обычное, помощь в вооружении и совместное планирование операций.
Ні, "Нахтігаль", як і "Ролянд" не був складовою частиною СС.
Та да, абвер он то не немецкий, а создан воинами УПА.:mrgreen:
Не виправдовує, коли людина підходить до цього питання нейтрально.
Т.е нейтрально, это когда ВСЕМ можно и это НИЧЕГО, а вот СССР - урюк проплятый и падла? Нейтрально однако!
Клятий Шухевич. Це ж треба так залякати людей, що вони і зараз з переляку ставлять йому пам'ятники та вшановують, як героя. Мабуть йому така шана за звірства щодо них. Не бачу логіки.
Я тоже не вижу, тем не мнее "памятников" реально МНОГО. Особенно сейчас в польше ставится:mrgreen:
А не скажеш, скільки "жив" уряд Стецька?
Это ничего не доказывает и ни о чем не говорит.
І де опинилися Стецько і Бандера після того, як вони оголосили "Акт відновлення української державності"?
На перевоспитании и обучении, после чего с почестями были выпущены для борьбы с РККА.
Про це вже писав. Патріот України перш за все буде шанувати пам'ять українців, що загинули від поляків, а зайда - буде волати про "звірства бандєровцев".
Естественно! Патриот украины всегда скажет, что убить неукраинца это почетно и правильно! Больше смерти "ворогив"! Причем какой нибудь изошренной, например кишки выпустить или на кол посадить:mrgreen:! Всегда знал что "патриот" это не человек, а мерзкая тупоголовая, жадная, зависливая, извращенная скотина. Только невероятное дерьмо оправдает 50 тыс смертей мирных, детей, стариков, женщин оправдываясь обидами и т.д. Вы батенька тру нигер и нохчо - истинный террорист!
Про сексотів. Не буду казати що жертв зовсім не було. Війна не робиться в чистих рукавичках, жертви будуть будь-як. Але чи ти впевнений, що всі ті загиблі - справа рук УПА
Ну если бы упа не гордилось в свое время своим зверством, то пожалуй можно было бы и на НКВД сослаться. ТАк что миф о "злых бандеровцах" не такой уж и миф. Особенно когда он гуляет не только по просторам путенской рашки, а и на проторах белоруссии, польши и даже на прасторах украины. Ну а помножив на братскую помошь нохчо, кавказерам черномазым и прочим "ворогам москалей и жидив" не так уж и неправы русские с ярлыками "злой бендеровец". Что бендеровцы, что из потомки особо человечностью не отличались, о чем свидетельсвуют многочисленные памятники жертвам УПА и постоянные участия в заворушках хоть за жерта, абы проты москаля. Даже видос есть как жирный такой хохляра хвастается что приехал в грозный с одной целью - набить москалей побольше.
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Російська Федерація

За пять лет не очень большая цифра, но факт остается фактом, что борцы получали оружие от тех, против кого воевали:mrgreen:
Лінк в студію, де УПА отримала від німців 300 000 кулеметів і 1 500 000 рушниць. А ще про дачу Бандери під Берліном під час війни.
Руднев описывал операциит упа против вермахта? Нет, не видел. Да и как-то одиноко он это писал, когда начальник безопасности СД писал или Эрих Кох , ну или доклад Федорова . Понимаеш, будь еще где доказательство, лучше с немецкой стороны, то пожалуй к словам руднева можно было бы отнестись с доверием.
...
Ще раз кажу, що в свій час виклав доволі інформації про це. Читай. А я не маю бажання знову до цього повертатися.
Про обычное, помощь в вооружении и совместное планирование операций.
Ти сказав, що німецькі архіви не лише заперечували втрати Вермахту від УПА, але й говорили про їх співпрацю.
И есть ответ германских архивов где говорят, что у них нет данных о потерях вермахта от рук упа, более того они были союзниками.
"Слів нє защітан"!
Та да, абвер он то не немецкий, а создан воинами УПА.
Ти говорив, що "Нахтігаль" входив до СС.
И Нахтигаль с Галычиною в СС не состояли?
А тепер чогось причепився до Абверу. Тож "слів нє защітан"! Що стосується Абверу, то він не визнаний злочинною організацією, як СС. ОУН дійсно співпрацювала з Абвером до війни. Адже Німеччина не могла відверто вести контакти з неурядовою організацією, щоб не злити своїх ситуативних союзників - СССР та Польщу. А таємно на рівні розвідки - будь ласка. Це звичайна світова практика.
Про те, що 14 гренадерська дивізія "Галичина" має відношення до УПА ти вже не кажеш? :mrgreen:
Т.е нейтрально, это когда ВСЕМ можно и это НИЧЕГО, а вот СССР - урюк проплятый и падла? Нейтрально однако!
Кому це "ВСЕМ"??? Хто ще звинувачує УПА в співпраці з німцями крім СССР, у якого не те що "рильце в пушку", а просто "вся пика заросла бородою". :mrgreen:
Я тоже не вижу, тем не мнее "памятников" реально МНОГО. Особенно сейчас в польше ставится
До чого тут Польща? Адже ти наводив слова наче Шухевича про те, що можна винищити навіть половину українців, аби вони не підтримували СССР.
Домагатися, щоб ні одне село не визнало радянської влади. ОУН має діяти так, щоб усі, хто визнає радянську владу, були знищені. Не залякувати, а фізично знищувати! Не потрібно боятися, що люди проклянуть нас за жорстокість. Хай із 40 мільйонів українського населення залишиться половина - нічого страшного в тому немає
Отже, Шухевич винищив половину Галичини, Волині, Прикарпаття (адже головним чином УПА діяло в тих районах). Скажи, чому половина населення, що залишилася після цього "звірства" ставить повстанцям пам'ятники, називає на честь них вулиці і проспекти, призначає їм пенсії?
Логіки не бачу, з Польщею "слів не защітан"!
Это ничего не доказывает и ни о чем не говорит.
ОУН після того акту 30 червня фактично опинилося поза німецьким законом, верхівку (кого змогли спіймати) відправили в концтабори, її членів виловлювали і нищили (як то і в Сумах з групою Семена Сапуна), а тобі це ні про що не говорить? :lol: Ну-ну..
На перевоспитании и обучении, после чего с почестями были выпущены для борьбы с РККА.
Лінк про "На перевоспитании и обучении".
Естественно! Патриот украины всегда скажет, что убить неукраинца это почетно и правильно! Больше смерти "ворогив"! Причем какой нибудь изошренной, например кишки выпустить или на кол посадить:mrgreen:! Всегда знал что "патриот" это не человек, а мерзкая тупоголовая, жадная, зависливая, извращенная скотина. Только невероятное дерьмо оправдает 50 тыс смертей мирных, детей, стариков, женщин оправдываясь обидами и т.д. Вы батенька тру нигер и нохчо - истинный террорист!
Вам, батєнька, як патріоту СССР видніше. А ще додам, що повстанці у війні програли, тому історію писали не вони, а писали переможці. А переможці про переможених можуть багато чого понаписувати і "навішати своїх собак". Ось тому повстанці нелюди і вбивці, а ось за це "геройство", шанували давали ордени, медалі і підвищені пенсії:
Ну если бы упа не гордилось в свое время своим зверством, то пожалуй можно было бы и на НКВД сослаться. ТАк что миф о "злых бандеровцах" не такой уж и миф. Особенно когда он гуляет не только по просторам путенской рашки, а и на проторах белоруссии, польши и даже на прасторах украины...
А міф і буде гуляти, поки ще живі ті, кому совкова пропаганда міцно вкарбувала його в голову, ті, що кричать про звірства бандерівців, але замовчують, що під однією Биківнею лежить людей більше, ніж тих, що загинули від рук повстанців. Вже писав ,не варто повторюватися. Так само на просторах Бєларусі не будуть згадувати , так само, як і Росія буде мовчати .
А фотографії саме про НКВД, так звані спецгрупи. На передньому плані офіцери МГБ, в формі КА, з медалями і орденами, а навколо них - підлеглі, так звані "бандерівці". Хоча ти можеш сказати, що це я намалював у фотошопі. :lol:
 
Останнє редагування:

Jagger

Повелитель Зерга
Re: Відповідь: Російська Федерація

Лінк в студію, де УПА отримала від німців 300 000 кулеметів і 1 500 000 рушниць. А ще про дачу Бандери під Берліном під час війни.

Лейтенант «Абверкоммандо-202» Зігфрід Мюллер на допиті
19 вересня 1946 року показав:

«В декабре 1944 года Главное управление немецкой безопасности освободило из заключения Степана Бандеру, который получил под Берлином дачу от отдела 4-Д гестапо. (Арх. справа №372, т.39, арк.132-137).
(Коротка анотація до трофейних німецьких мікроплівок арх. №372, арк.35).

Ще в 1939 році на території так званого “генерал-губернаторства” під керівництвом гестапо і абверу в містах Кракові, Криниці, Закопане, а також пізніше, у період окупації у Львові та інших місцях за вказівкою Бандери були створені курси з навчання шпигунів, диверсантів, терористів, які закидались в радянський тил для підривної діяльності на користь німців. Радисти забезпечувались радіоапаратурою, диверсанти та терористи – вибуховими матеріалами і зброєю.
Руководителем школы являлся капитан войск «СС» Кригер, который затем в период оккупации Западной Украины являлся начальником гестапо в г. Станиславе, заместителем Кригера являлся Лебедь Николай, который одновременно был начальником учебной части и лично вёл отдельные дисциплины, в частности, по военному обучению курсантов…» (Арх. спр. №372, т.37, арк.353-355).
а) Мають однакові права з українцями, уможливлюємо їм поворот в їх батьківщину.

б) Винищування в боротьбі зокрема тих, що боронитимуть режиму; винищування головно інтелігенцію, якої не вільно допускати до ніяких урядів, і взагалі унеможливляємо продукування інтелігенції, себто доступ до шкіл і т.д. Напр. т. зв. польських селян асимілювати, усвідомлюючи їм, що вони українці, тільки латинського обряду... Проводирів нищити, жидів ізолювати, поусувати з урядів, щоб уникнути саботажу, тим більше москалів і поляків. Коли б була непоборна потреба оставити в господарськім апараті жида, поставити йому нашого міліціянта над головою й ліквідувати за найменші провини.

Керівниками поодиноких галузей життя можуть бути лише українці, не чужинці-вороги.

Наша влада мусить бути страшна для її противників. Терор для чужинців-ворогів і своїх зрадників”.

(Арх. спр. №376, т.6, арк. 294-302).
В общем выдано с ведома служб вермахта 70-80 винтовок, 4 пулемёта и около 10000 патронов…» (Арх. спр. №372, т. 36, арк. 118, 119. Переклад документа віддрукований російською мовою).
немецкие части поставляют согласно указаний их командования со своих складов для вооружения частей УПА: 10000 пулемётных лент, к ним 250000 патронов, 200 скорострельных ружей марки «Кольт», к каждому по 4 диска патронов, 20 полевых орудий, 30 гранатомётов марки «Штокезнор», 10 зенитных пушек, 500 большевистских «финок» или немецких пулемётов – пистолетов, 500 бельгийских пистолетов, 10000 гранат, 100 млн и известное число снарядов для орудий и патронов для пистолетов…
на по-передньому слідстві і в суді Лацарек Ю.Ф., який у період окупації України займав посаду референта П відділу угруповання “Південь”. Зокрема, він показав, що за вказівкою командування під час переговорів:

«…Мы пришли к соглашению о совместной борьбе с УПА против Советской власти, о снабжении УПА немцами оружием, деньгами и другим. Мы договорились, что из Львова и из Кракова будем направлять в УПА оружие, а Криницкий (один из руководителей УПА) предложил его доставлять в Чёрный лес. В течение марта – апреля 1944 г. из Львова через своего подчинённого направил в Чёрный лес три раза по две груженных машины с оружием. Там было всего 15 тонн разного оружия… Приблизительное количество переданного УПА оружия с марта 1944 г. выражалось в 20000 с лишним экземпляров». (Арх. спр. №372, т. 38, арк. 318-340. У справі свідчення Лацарека віддруковані російською мовою).
“Курінь УПА стаціонував в с. Черниця (Брідщина).

Почались переговори..., що німці не будуть стріляти до УПА, ні УПА до німців.

Німаки зараз видали 200 крісів, 2 міномети, 6 максимів, 20 лент, 2 легкі кулемети, 12 дисків, 32000 амуніції, карти.
И еще МНОГО и МНОГО чего, о том как бандеровцы "били"немцев ими же выданным оружием:D.
Ще раз кажу, що в свій час виклав доволі інформації про це. Читай
Да, спасибо за ссылки на сайты "я вонючий дебил-бендеровец", блоги и всякие Жо-Жо тобой обозваные "архивы СБУ и "посылання" на немецкие архивы! Особенно те, в которых УПА силами трех батальйонов народного ополчения отбивает атаку немцев в -ве трех дивизий (даже не полков) в ходе недельного огневого контакта разбили противника и обратили в бегство потеряв 10 чел убитыми))))
"Слів нє защітан"!
Конечно! Только справжний патриот заткнет уши и закроет глаза и сливом назовет
Незважаючи на репресивні заходи, які вживалися німцями щодо керівництва ОУН, Крайовий Провід у серпні 1941 р. виступив із заявою, в якій зазначалося:

“ОУН не йде – всупереч провокативним вісткам шкідників української справи на боротьбу проти Німеччини... У своїй дальшій боротьбі ОУН вдержить та буде старатися розбудувати співпрацю з Німеччиною та з усіма тими силами, що... борються проти найбільшого ворога України – московського більшовизму”. (Арх. спр. №376, т. 4, арк. 54).
“Українська держава буде тісно взаємодіяти з націонал-соціа-лістичною Великою Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера створює новий лад в Європі і світі... Українська армія... буде боротися далі разом з союзницькою німецькою армією за... новий лад у цілому світі ...

Привіт Творцеві і Вождеві Великої Німеччини Адольфові Гітлерові!

Привіт Славній Німецькій Непереможній Армії!”

(Звіт з Національних Зборів українців Західної України, що від-булися 30 червня 1941 р. (Арх. спр. №376, т. 4, арк. 51).
“...Запрещение украинцам принимать участие в вооруженной борьбе против их извечного врага плечом к плечу с немецкими и союзными армиями лишило в борьбе с большевиками важного морально-политического фактора… Мы заверяем Вас, Ваше Превосходительство, что руководящие круги на Украине стремятся к самому тесному сотрудничеству с Германией, чтобы объединёнными силами немецкого и украинского народов завершить борьбу против общего врага и претворить в жизнь «новый порядок» на Украине и во всей Восточной Европе…» (Арх. спр. №372, т. 32, арк. 405-410; Копія листа від-друкована в перекладі з української на російську мову).
В архівах містяться тільки матеріали, трофейні документи ОУН-УПА та німецьких спецслужб, які свідчать лише про дрібні сутички між підрозділами УПА і німцями в 1943 році. Ніяких значних наступальних чи оборонних операцій, масштабних боїв у документах не зафіксовано. Тактика боротьби підрозділів УПА з німецькими окупантами в зазначений період зводилася до нападів на пости, дрібні військові підрозділи, оборони своїх баз, засідок на дорогах. В про-пагандистському оунівському документі “Два етапи УПА” повідомлялося про “кілька сот відбутих боїв і сутичок з німцями...”(Арх. спр. №476, т.60, арк. 49).

Разом з тим, значна кількість трофейних і оперативних матеріалів, що знаходяться в архівах, свідчить про випадки співробітництва керівництва ОУН-УПА з німецькою окупаційною владою і спец-службами.
У матеріалах поліції безпеки і СД в Галичині, які були виявлені в колишньому приміщенні СД м. Львова після вигнання німецьких окупантів, є ряд цілком таємних документів цієї поліції щодо їх переговорів навесні 1944 року про спільну діяльність з ОУН-УПА на території західних областей України в боротьбі проти Червоної Армії і Радянської влади. За цими документами:
Обеспечение свободной деятельности касается: пропагандистской, организаторской и военно-подготовительной работы с категорическим ограничением затрагивания немецких интересов… Подготовительная и военно-организационная работа распространяется исключительно на будущую борьбу против большевизма или на боевые задания, поставленные и указанные организацией со стороны немцев…, с немецкой стороны будет предоставлена бандеровской группе возможность вводить свои войсковые единицы против советских банд и против советских военных мероприятий». (Арх. спр. №372, т.36, арк.1-10).
И еще много-много чего!
Що стосується Абверу, то він не визнаний злочинною організацією, як СС.
Ну да, конечно, а то что встали раком, то то не интересно.
ОУН дійсно співпрацювала з Абвером до війни. Адже Німеччина не могла відверто вести контакти з неурядовою організацією, щоб не злити своїх ситуативних союзників - СССР та Польщу. А таємно на рівні розвідки - будь ласка. Це звичайна світова практика.
Смотри цитаты выше как они не сотрудничали после начала войны.
Активну роль у створенні дивізії СС “Галичина” відіграв “Український Центральний Комітет”
Ну да, не была она после разгрома переформирована и отдана в УПА:D
Адже ти наводив слова наче Шухевича
Вполне официальное высказывание, не секрет, ну разве что для майданутых бандеродрочеров.
Привел список стран сотрудничавших с нацистской германией. Даже польша в свое время с кем делила Чехословакию?
Отже, Шухевич винищив половину Галичини, Волині, Прикарпаття (адже головним чином УПА діяло в тих районах).
Ну на половину у него кишка тонка была, а вот 6000 чел в год, из которых партактивом и НКВД была шестая часть он осиливал. И кто же были осстальные если не НКВД и парт актив?
Хто ще звинувачує УПА в співпраці з німцями крім СССР
Кроме СССР в сотрудничесве упа нациятами обвиняют и другие страны начиная от тех же поляков заканчивая израилем. Вон франция "сотрудников" предателями называет, другие тоже. Да и не видел я как СССР сотрудничал во время немецкой акупации, а вот УПА сотрудничало всегда. Может они и мриялы чужими руками жар загребать, но тем не менее факт остается фактом.
Скажи, чому половина населення, що залишилася після цього "звірства" ставить повстанцям пам'ятники, називає на честь них вулиці і проспекти, призначає їм пенсії?
Ну вопервых не население а купка гавноедов и дебилов-петухов. А так "люди холопского звания сущие псы иногда...."
Польщею "слів не защітан"!
Ну да, военное преступление в виде массового жестокого убийсва мирняка "не защитан!" Патриотычно однако!
ОУН після того акту 30 червня фактично опинилося поза німецьким законом, верхівку (кого змогли спіймати) відправили в концтабори, її членів виловлювали і нищили (як то і в Сумах з групою Семена Сапуна), а тобі це ні про що не говорить?
Ну это говорит о том, что немцы как и остальные предателей всегда держали за скот. Далее немало пострадало оуновцев в результате дейсвия советских отрядов, которые выбивая немецкое начальство маскировалось под оун, хотя оун было в это время "белое и пушистое" по отношению к аккупантам. А так что-то я не припомню, кого из высокого начальства убили украинские нацики? Ась?
Мама кричала: «Дзеткі, гарым!»
ой спасибо за ссылку на очередной блог! Упаду на колени и буду плакать!
 
Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Герои УПА

ой спасибо за ссылку на очередной блог! Упаду на колени и буду плакать!
Почну з кінця. Ти не проти, джеггере? Ну і добре.
Зрозуміло, дуже зручна позиція. Те що ти викладаєш - абсолютна правда, не потребує ніяких доказів. Те що я виклав - чистісінький фейк. Коли б ти роззув очі, і скористався для перевірки пошуком, то побачив би, що в жж посилання (і цитати) на реальну книжку, в якій йдеться про партизанський рух в Бєларусі. Її автор навів численні спогади очевидців. Хоча ти звичайно можеш не вірити людям, які пережили це страхіття. Бо так справді дуже зручно для тебе. До речі, .
Всі твої ж факти взяті з такого собі документу " ". І тут в мене виникає питання. Це документ внутрішній (для внутрішнього обігу) чи публічний (підготовлений до широкого загалу). Коли він внутрішній, то як стався витік інформації з такої серйозної структури, як СБУ? А коли ж він для широкого загалу, то чому його немає на ? :mrgreen:
А що ж є на цьому офіційному (підкреслюю) сайті? Будь ласка.
Директор Галузевого державного архіву СБУ Володимир В’ятрович підкреслив, що на доказ співпраці УПА з німцями часто наводяться факти, які не мають стосунку до УПА. Йдеться насамперед про короткострокову співпрацю ОУН і Абверу та створення двох батальйонів “Нахтігаль” та “Роланд”. Однак слід зауважити, що дані формування були створені в 1941 р., тоді як УПА утворилася лише наприкінці 1942 р. Дивізія СС “Галичина” (1943 р.) хоч і складалася з українців, проте була структурою німецької армії і не мала нічого спільного з Українським визвольним рухом.

Заідеологізовані історики також наполягають на тому, що начебто мало місце «засудження» УПА Нюрнберзьким трибуналом. У вступному слові Володимир В’ятрович запропонував усім присутнім самостійно спростувати цей міф, погортавши представлене на слуханнях повне зібрання матеріалів Нюрнберзького процесу, у якому навіть не згадується абревіатура УПА.

Історик Іван Патриляк розповів присутнім про результати неупередженого аналізу німецьких, радянських та українських документальних першоджерел. Він зазначив, що період ситуативної співпраці між ОУН і Німеччиною завершився невдовзі після проголошення Акту про проголошення незалежності 30 червня 1941р. Незгода націоналістів відкликати його призвела до масових арештів членів ОУН і їх переходу до антинімецької боротьби. У серпні-жовтні 1942 р. формуються перші великі бойові групи ОУН(Б), які стануть основою Української Повстанської Армії.

Першою атакою українських повстанців проти німецької окупаційної адміністрації став напад сотні Г. Перегіняка-“Довбешки-Коробки” на районний центр Володимирець вночі з 7 на 8 лютого 1943 р. Таким чином з’явився антинімецький фронт УПА, який існував протягом усього часу німецької окупації України.

Іван Патриляк навів у своїй доповіді десятки фактів із німецьких та радянських документів про бої між українськими повстанцями та німецькими окупантами: “Протягом липня 1943 р. УПА здійснила 295 атак на німецькі опорні пункти, 682 саботажні акції на залізниці, 119 нападів на господарські об’єкти. Наступного місяця активність націоналістів ще більш посилилася – 391 напад на німецькі гарнізони, 1034 диверсії на залізниці, 151 атака на підприємства. Влітку 1943 антинімецька боротьба перекинулася на терени Галичини. Загалом же під час боїв і сутичок з окупантами у червні–вересні 1943 р загинуло 1237 українських повстанців і понад 3 тисячі гітлерівців і їх союзників. Наслідком успішної боротьби УПА з німецькими окупантами стало встановлення контролю над суцільними територіями, в тому числі й захоплення районних центрів. “Повстанські республіки” виникали переважно у сільській місцевості – там, де поблизу були великі лісові масиви”.

З метою придушення повстанського руху німці проводили масштабні військові операції із використанням тисяч вояків. Нацисти почали інформаційну війну проти УПА, зображаючи її в своїх листівках більшовицьким утворенням.

Іван Патриляк порушив і питання переговорів, які намагалися нав’язати німці повстанцям під час відступу з України. Він розділив ці переговори на дві групи: домовленості, яких досягали окремі командири УПА з окремими німецькими частинами про нейтралітет і обмін зброї на продовольство чи розвідувальну інформацію, та переговори між німецькими військовим і поліційним командуванням та керівництвом визвольного руху про досягнення нейтралітету та про співпрацю у боротьбі зі спільним ворогом – більшовизмом.

Спонтанні контакти між командирами повстанських загонів і німцями суворо заборонялися повстанським командуванням. За самочинні переговори було віддано під суд їхнього першого ініціатора П.Антонюка-“Сосенка”, якого 7 березня 1944 р. за вироком військово-польового суду УПА було розстріляно. 15 квітня 1944 р., перед сотнею вояків за вироком суду УПА був розстріляний В.Олійник-“Орел”.

З українського боку уповноваженим до переговорів на рівні керівництва був Іван Гриньох. Керівництво ОУН висувало німцям наступні умови: німецька влада припиняє боротьбу проти українського визвольного руху, звільняє із таборів усіх українців-політв’язнів, повстанці отримують свободу в приготуваннях до антирадянської боротьби. Взамін відділи УПА припиняють антінимецьку боротьбу, зупиняють атаки на німецькі комунікації, готові до взаємного обміну інформації про радянських партизан і диверсантів.

Іван Патриляк зацитував враження німецького офіцера, уповноваженого для переговорів: “Особливо обурливом фактом, на думку німецького переговірника, було те, що в Прикарпатті та Карпатах загони УПА продовжують нападати на німецькі підрозділи з метою їхнього роззброєння. Німецький офіцер робить висновок, що командування УПА й керівництво ОУН веде переговори з метою досягнення своїх цілей. У німців залишається два виходи – або знищити загони УПА, або вести з повстанським командуванням переговори, намагаючись тим самим пом’якшити конфлікт з українцями. У зв’язку із відсутністю достатніх сил для ліквідації УПА, офіцер рекомендував продовжити переговори з метою “стримати УПА від диверсій на німецьких лініях комунікацій та для отримання від повстанців розвідувальної інформації”. Переговори між сторонами врешті завершилися нічим: німецька армія відступила, а повстанці залишилися, продовжуючи боротьбу із новим окупантом.

“Стосунки українського націоналістичного руху й Німеччини зазнавали змін у залежності від геополітичної ситуації. Однак, за будь-яких умов націоналісти намагалися максимально використати обставини на користь боротьби за самостійну українську державу.

Коли інтереси України потребували співробітництва з Німеччиною – вони йшли на співпрацю, коли була необхідність поберегти сили, перебуваючи в стані нейтралітету, націоналісти займали вичікувальну позицію, але коли обставини вимагали боротьби з Райхом, УПА вела цю боротьбу жорстоко, масштабно і безкомпромісно», - наголосив Іван Патриляк.

Документи однозначно свідчать про те, що повстанський рух, організований і очолюваний бандерівською ОУН, довгий час мав антинімецький характер, а також, що нацисти з 1942 р. саме в українських націоналістах бачили найбільшу загрозу своєму пануванню в краю.

Сучасні історичні дослідження створюють підґрунтя для висновку, що УПА зробила максимум, що в такій ситуації могла зробити партизанська армія, яка не користувалася зовнішньою підтримкою. Від гітлерівців було визволено значні території, на яких не функціонувала окупаційна адміністрація, було зірвано вивезення з України сільськогосподарської і промислової продукції, сировини, визволено значну кількість людей з числа цивільного населення, призначених до вивезення до Німеччини, знищувалися засоби комунікації, представники цивільної адміністрації, значною мірою було дезорганізовано місцеву поліцію тощо.
Посилання є, маєш бажання - почитаєш далі. Там є і про антинімецькі акції УПА, і згадка про німецькі документи.
Особенно те, в которых УПА силами трех батальйонов народного ополчения отбивает атаку немцев в -ве трех дивизий (даже не полков) в ходе недельного огневого контакта разбили противника и обратили в бегство потеряв 10 чел убитыми))))
Уяви собі, я такі факти також знаю:
21 марта отряды им. Берия, Хрущева, Калинина и подрывной отряд вступили в крупный бой с националистами в селе Большая Мощаница Мизочского района Ровенской области.
Силы националистов составляли 700 чел. В результате боя уничтожено 224 чел., взято в плен 21 чел., число раненых не установлено.
Взяты трофеи: 2 ручных пулемета, один автомат, 50 винтовок.
Наши потери: 4 раненых, 9 убито, 10 пропало без вести.
Во время боя с нашей стороны была артиллерия и минометы, в результате чего в селе возникли пожары.
Дальнейшее продвижение по Ровенской области обнаруживает засоренность территории националистами.
25.3.44 г. №335 ОДУХА, КУЗОВКОВ
(ЦДАГОУ: Ф. 62. — Оп. 1. — Спр. 1542. - Арк. 30.)
Уявляєш, які молодці??? Знищили 224 ворогів, при цьому втратили всього лише 9. :lol:
Такій інформації ти віриш? Гадаю, що так. Чому тоді не віриш таким же документам партизан, що знаходяться наче в тих же архівах?
ОВЕРШЕННО СЕКРЕТНО
Экз. № ВЫПИСКА
из разведсводки штаба партизанского отряда
Житомирской области (Сабуров)
24. IV.43 г. Карта 1.200 000 № 4
Ковель. 6.4.43. В местечке произошел бой немцев с полицией (националистами). Полиция убила 18 немцев, выпустила арестованных из тюрьмы и распустила лагеря трудовой повинности. После боя гарнизон немцев увеличился до 4000 человек (данные штаба т. Шитова).
Верно: подпись
30 июня 1943 года.
(ЦДАГОУ: Ф. 62. - Оп. 1. - Спр. 253. — Арк. 61.)

РАЗВЕДЫВАТЕЛЬНАЯ СВОДКА Украинского штаба партизанского движения
№ 68 По состоянию на 31.7.43 г. Карта 1:200 000
По данным командира соединения партизанских отрядов тов. Бегма на 29.7.43 г. в июле 1943 г. украинские националисты районных хозяйственных руководителей ("ландвиртов") Демидовского и Вербского районов убили. В ответ на это немцы полностью сожгли райцентры Демидовку (35 км южнее Луцк) и Вербы (60 км ю.-з. Ровно) и в данное время ведут крупные операции против украинских националистов — "бульбовцев", причем в ряде сел указанных районов уничтожили полицейские участки, многие села уничтожили бомбардировкой с воздуха. Так, 13.7.43 г. были уничтожены села Уженец (42 км. ю.-з. Ровно) и Малин (24 км ю.-в. Луцк).
... і далі в такому ж дусі, тобто про збройне протистояння УПА та німців..

Далі буде.
 
Останнє редагування:
Зверху