Рахитекторам сум посвящается

ttdd

средний класс
Дайте, пожалуйста, документ, регламентирующий полномочия архитектуры. Это не может быть закрытой информацией.
их основное правило нихера не делать, а везде совать свой нос, чтоб бабок сорвать. а если что-то плохое случится - сказать это вне зоны нашей компетенции, а если хорошее в первых рядах стоять за фуршетым столом.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Рахитекторам сум посвящается

VIB,
You must be registered for see images
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Рахитекторам сум посвящается

Собственно, что удалось найти на общегосударственном уровне:

ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності".

Стаття 29. Вихідні дані
...
7. Склад, зміст, порядок надання містобудівних умов та обмежень визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері будівництва, містобудування та архітектури.
Разницу между "органами місцевого самоврядування" и "центральним органом виконавчої влади" объяснять нужно?

Стаття 31. Проектна документація на будівництво
...
6. Проектна документація на будівництво об'єктів не потребує погодження державними органами, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, юридичними особами, утвореними такими органами.
Тоже все предельно понятно.

Стаття 36. Декларація про початок виконання будівельних робіт
...
2. Реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт проводить орган державного архітектурно-будівельного контролю на безоплатній основі протягом п'яти робочих днів з дня надходження декларації.
...
7. Замовник зобов'язаний протягом семи календарних днів з дня реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт або з дня набуття права на виконання будівельних робіт відповідно до частини п'ятої цієї статті письмово поінформувати виконавчий орган сільської, селищної, міської ради або місцеву державну адміністрацію за місцезнаходженням об'єкта будівництва про початок виконання будівельних робіт.
...
Стаття 37. Дозвіл на виконання будівельних робіт
...
2. Дозвіл на виконання будівельних робіт видається органами державного архітектурно-будівельного контролю на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня реєстрації заяви.
...
8. Замовник зобов'язаний протягом семи календарних днів з дня видачі дозволу на виконання будівельних робіт або з дня набуття права на виконання таких робіт відповідно до частини п'ятої цієї статті письмово поінформувати виконавчий орган сільської, селищної, міської ради, місцеву державну адміністрацію за місцезнаходженням об'єкта будівництва про початок виконання будівельних робіт.
...
Разницу между "видається дозвіл" та "зобов'язаний поінформувати" вы поняли, да?

Стаття 38. Знесення самочинно збудованих об'єктів
1. У разі виявлення факту самочинного будівництва об'єкта, перебудова якого з метою усунення істотного відхилення від проекту або усунення порушень законних прав та інтересів інших осіб, істотного порушення будівельних норм є неможливою, посадова особа органу державного архітектурно-будівельного контролю видає особі, яка здійснила (здійснює) таке будівництво, припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил з визначенням строку для добровільного виконання припису.
У разі якщо особа в установлений строк добровільно не виконала вимоги, встановлені у приписі, орган державного архітектурно-будівельного контролю подає позов до суду про знесення самочинно збудованого об'єкта та компенсацію витрат, пов'язаних з таким знесенням.
...
Где здесь "орган місцевого самоврядування" - не вижу.

Стаття 39. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів
1. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, що належать до I-III категорій складності, та об'єктів, будівництво яких здійснювалося на підставі будівельного паспорта, здійснюється шляхом реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю на безоплатній основі поданої замовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації.
...
2. Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, що належать до IV і V категорій складності, здійснюється на підставі акта готовності об'єкта до експлуатації шляхом видачі органами державного архітектурно-будівельного контролю сертифіката у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
...
И снова никаких упоминания об "органах місцевого самоврядування".

Стаття 41. Державний архітектурно-будівельний контроль
1. Державний архітектурно-будівельний контроль - сукупність заходів, спрямованих на дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.
2. Державний архітектурно-будівельний контроль здійснюється органами державного архітектурно-будівельного контролю в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
...
4. Посадові особи органів державного архітектурно-будівельного контролю під час перевірки мають право:
...
6) залучати до проведення перевірок представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, експертних та громадських організацій (за погодженням з їх керівниками)...
Опять проверку проводит ГАСК, а "органи місцевого самоврядування" "можуть залучатись" на том же уровне, что и "громадські організації".

Думаю, что в общем ситуация понятна?
 

VIB

vib : bash
Модератор
snikl, а всего-навсего требовалось сказать, что "ГАСК это не мы" ;)
 

snikl

Member
Я к архитекторам никакого отношения не имею. Меня возмущает поведение людей, которые не разбираясь в сути вопроса пытаются умничать и выдать желаемое за действительное.
 

STOP-KAZAP

Active Member
ну наконец-то кого-то там таки и вкопали поглубже одну бордюрную плиту.

ещё вчера (1-вое фото)там было всё под одну гребёнку, а уже сегодня (2-ое фото) уже переделали и вкопали поглубже.

но
это не всё.
со стороны манцфактуры то как?
 

Вкладення

Останнє редагування:

snikl

Member
Блин, капец, Tobaka3D, ты уже достал, подымаешь вой по бордюрам где еще идет строительство и при этом молчишь про уже установленные бордюры (по всем нормам) на въезде к Мануфактуре, который расположен ближе к Колибри. Там застройщик даже металлические столбики ставить будет, подготовлены площадки. Не нужно разводить флуд и подымать вой на ровном месте.
 

STOP-KAZAP

Active Member
Блин, капец, Tobaka3D, ты уже достал, подымаешь вой по бордюрам где еще идет строительство и при этом молчишь про уже установленные бордюры (по всем нормам) на въезде к Мануфактуре, который расположен ближе к Колибри. Там застройщик даже металлические столбики ставить будет, подготовлены площадки. Не нужно разводить флуд и подымать вой на ровном месте.
тагда раз ты такой умный, а я вой подымаю, то скажи нам почему в других местах не сделали по-человечески?
там что тоже ещё строительство идёт?

я тебя могу закидать этими фотками где трёхэтажные бордюры а пандусов нет и при том не советского производства, а вполне современных деятелей.
наверно никто не будет спорить что в сумах лишь процентов 10-15 есть пандусы.
ото тебе и весь вой.
был бы ты нормальным ты бы ещё помогал выть.
Я к архитекторам никакого отношения не имею.
слушай от сделай так чтобы ты ещё никакого отношения к этой теме не имел.
а то не то чтобы поддержал,а только худо от тебя.
тем более что удовлетворился уже пруфами о том что и кому должен.
 

Вкладення

  • 158.9 КБ Перегляди: 201
  • 246.1 КБ Перегляди: 204
Останнє редагування:

snikl

Member
Так вот и почитай пруфы, если своим мозгом понять не можешь, архитектура тут ни при чем. Иди в ГАСК жалуйся, это они следят за пандусами бордюрами и т.д. Вместо того что бы вой подымать на форуме ты что-то полезное сделал? Обращение в мерию подготовил, подписи собрал? Не, не слышал. Зато сидеть перед компом и показывать, что ты клавиатурный рембо и терминатор монитора можешь. Ах да, ты же и фотографировать телефоном умеешь - МОЛОДЕЦ, возьми печеньку :)
 
Зверху