Відповідь: Re: ВО "Свобода" демонтировала в Ахтырке памятник Ленину
На видео четко видно когда депутатишка лез на памятник под ним было много людей. Даже если бы депутатишка ане памятник тогда сорвался кому то на голову - свободно мог убить.
1) А ось у Вас перегоріла лампочка. Ви становитеся на табурет, та починаєте закручувати нову. Табурет може похитнутися, ніжка не витримає Вашої ваги, Ви можете не втримати рівновагу ... одним словом, Ви добряче дерболизнетеся. Коли внизу буле стояти людина, то Ви можете впасти їй на голову та зламати карк. Ви терорист? Куди дивиться Скотленд-Ярд?
2) Ви сидите і ножем чистите апельсин. В цей час починає бити Біг-Бен. Ви повертаєте голову. В цей час людина, що проходила поруч також повертає голову в тому напрямку, спотикається і падає на ніж. Ви терорист? Та скільки ж можна?
3) Невже в Англії дозволили продаж "маріванни"? Не вишлете пакуночок?
Щодо події:
1) Ніякої загрози життю людей не було.
2) Звичайно, ніякого тероризму також не було, коли не брати до уваги хворої маячні окремих товарісчей.
3) Розпорядження Президента Ющенка про демонтаж подібних об'єктів ніхто не скасовував, навіть не було бажаючих щось в цьому напрямку заперечити, як то сталося, скажімо, з указами про нагородження Шухевича чи Бандери. Тож воно залишається в силі.
4) Цей бетонний (чи гіпсовий?) істукан не є пам'яткою архітектури, чи витвором мистецтва. Його вартість - вартість будматеріалу та монтажу, що вже давно списалася. Його демонтаж не можна назвати актом вандалізму, на відміну від тих дій більшовиків по знищенню старовинних церков та пам'ятників, що являли собою просто шедеври.
5 крім того, слід зазначити, що перш за все пам'ятник, має увіковічнити пам'ять, вшанувати якусь особу за її заслуги. Які заслуги Лєніна саме перед незалежною Україною, що він такого зробив для неї? Оголосив війну законному державному органу - Центральній Раді? Кинув банду Муравьова на Київ? Мені здається, що цього не просто мало для того, щоби пам'ятник поставити. Цього забагато, щоби проклясти це ім'я в Україні назавжди. Пам'ятник Лєніна В Україні, те ж саме, що пам'ятник Тухачевському у Варшаві, чи Сталіну у Хельсінкі. Хтось це собі уявляє? Я анітрохи.
6) Слід було прибрати за собою сміття? Скоріше за все - так! Як і зробити благоустрій прилеглої території. Почекаємо, можливо, все ще попереду.