Відповідь: Re: Якби СРСР не розпався?
На Украине ракеты делали. И самолеты. Самые большие в мире, нигде больше таких нет. Авианосцы строили. В скольких странах мира делают самолеты и авианосцы?
Так а в Україні і зараз здатні випускати і кораблі, і літаки. А також військову техніку, зокрема цілком нормально модернізують танки і гелікоптери. Ось лише "отцам" слід пошевелитися, та укласти потрібні договори з контрактами, і буде все гаразд.
А сколько электроэнергии вырабатывала Украина и продавала за границу? А сельское хозяйство? И это в европейском холодильнике. А Сумские электронные микроскопы?
А скільки даремно спалювала цієї самої електроенергії. Совкове недбальство не привчило в свій час бути заощадливим, зараз вчимося, набиваючи величезні ґулі. А ось в Європі, хоча і не бідні, широко розповсюджені енергозберігальні технології, сонячні батереї, вітряки, біогаз, роздільна утилізація з наступною переробкою... Ми ж до цього тільки підійшли.
Про електронні мікроскопи. А чому ці мікроскопи так раптом стали нікому не потрібні? Світ відмовився від досліджень? Науковці не потребують мікроскопів і мас-спектрометрів? Можливо, справа в чомусь іншому. До речі, чому б не сказати, що той же сумський мікроскоп в порівнянні с зарубіжним аналогом (наприклад, компанії FINNIGAN МАТ) так само, як, скажімо, наш автомобіль поруч з їхнім. Мені розказували знайомі, як на "Електроні" спробували одного разу розібрати "буржуйський" вузол FINNIGAN МАТ і зробити такий в себе. Розібрали, скопіювали, перенесли не кресленя, зробили, зібрали - працює не так, як треба, не ті характеристики, що в оригіналу... :mrgreen:
А Сумской трубный завод? Пол мира на наших трубах работает, газ добывает. А АЭС, которые Фрунзе по половине мира строит и сейчас.
Пардон, а зараз, за незалежної України, завод став? Чи Фрунзе? Наскільки я знаю, то вийшов на Іранські ринки. Хоча тут можу і помилятися, можливо в Іран Фрунзе пройшов ще за совка.
При Союзе показали бы им детский парк, театр, розовые клумбы, новостройки... Сегодня же все это в таком убогом состоянии, что показывать стыдно.
Ага, зробили парк! І де він? Мало того, що народ бидлуватий (шаріковщина - спадок совка) засрав ті фортеці, покрав все що можна було вкрасти, скульптурам повідбивав, все що можна було повідбивати. Так треба ж іще знати наших будівельників. Містєр сталініст, а не скажете, чому пам'ятки середньовічної архітектури стоять собі спокійно, а ось наша гордість - парк "Казка" одразу ж по відкриттю почав руйнуватися? Адже цегла на кам'яних фортецях посипалась ще за совка, дерев'яна фортеця (не вкрита ніяким антисептиком) почала гнити ще за совка, і корабель, якщо не помиляюся, став тонути ще за совка. Я розумію, що все потребує нагляду, все треба зберігати... Але як можна зберігати те, що під час будування вже було приречене?
Щодо спортсменів... Невже за 20 років незалежності Україна не показала спортсменів із світовим ім'ям? Не брешіть!
P.S. Чекав, що хтось відпишеться з цього приводу, але всі замовчали, ніяк на побрехеньку не відреагували... Скільки там той чувак заробив на півночі? 3 500 000? А чи не мало? Скільки люди могли там заробляти? Якщо я не помиляюся, то десь в районі 1000 руб. Візьмемо, щоби перестрахуватися 1500 руб, розділимо означену суму на зарплату - отримаємо кількість місяців, за які ці гроші були зароблені, розділемо на 12 отримаємо кількість років.
3 500 000 : 1 500 : 12 = 194 роки (приблизно).
Висновок один - або той чувак займався гоп-стопом (виставляв трудяг, що поверталися із заробітків), або (що є більш вірогідним) це чергова ваша побрехенька, "что само по себе и не ново".