vmart, я ніколи не шукав інформацію на форумах, та і якшо статистику брати то пошукайте скільки було продано тих же Нікон Д700 та Кенон 5Д-2, хоча і рівні продаж не можуть бути показником... є така річ : рівень продажу росте за рахунок фотографів початківців або ж середнього рівня, тобто не може бути показником якості, але абсолютна більшість тих, хто претендує на художність вибирають Кенон за якість картинки, а репортажники вибирають Нікон за конструктив, це загальне становище... Не мода вирішує і не тести на форумах, бо де гарантія незаангажованості до певних виробників ? Все це доволі неблагодарна справа - шукати по форумах відклики та думки, але краще взяти і самому перевірити ! ))
Я особисто вздовж і впоперек викручував RAW-и двох повноформатних камер Нікона Д700 та Кенона 5Д-2 і з абсолютною впевненістю можу сказати : діапазон кольору навіть наглядно видно ширший у Кенон, тут навіть і тести не потрібні, до того ж колір більш правильно передається ! І мені не потрібні думки інших людей, бо я сам бачив і порівнював, тобто знаю про що кажу, а те що стосується камер початкового рівня - там ще більш сумна ситуація...
Але в мене немає цілі чиюсь думку змінювати, хай люди пробують, дивляться, а якшо згодом прийде розуміння про що йде мова, то самі вже побачать )
ПС : от у тій таблиці навіть Нікон Д90 заперли аж на самий верх, але спробуйте витягнути з тієї камери знімок на якому був би нормальний колір шкіри )) якшо у вас вийде шось краще ніж сірість з дивним відтінком, то це буде велике досягнення)))