"Славянское язычество" или же "Родная Вера"

  • Автор теми ALF
  • Дата створення
Родноверы очень колоритны) Особенно интересно, что среди них много веганов/вегетарианцев, но почему то большинство довольно крупные особи )))) хотя говорят, что питаются кореньями, кашками и овощами
 

vadimv

Well-Known Member
интересно, что среди них много веганов/вегетарианцев, но почему то большинство довольно крупные особи )))) хотя говорят, что питаются кореньями, кашками и овощами
Прикинь: коровы, лошади и даже слоны - тоже вегетарианцы! И мелкими их никак не назовешь.
А кит - так тот вообще питается каким-то планктоном. :lol:
 

Jagger

Повелитель Зерга
Прикинь: коровы, лошади и даже слоны - тоже вегетарианцы! И мелкими их никак не назовешь.
А кит - так тот вообще питается каким-то планктоном. :lol:
только они большую часть своей жизни заняты едой.
А планктон бывает разный, там есть и весьма питательные экземпляры.
 

hotabych

Member
Сакральной вещь являться не сама по себе а из-за того, что ее наделяют таковой силой верующие. На этот столб хоть фонарь прицепи - а если родноверы его облюбуют - станет идолищем :)
 

Timey

Member
КЛУБ ВІДИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Побут, сумейні стосунки, відична психологія, національна кухня, здоровий спосіб життя, виховання дітей, конфліктологія, особливості поведінки чоловіків та жінок в наш час.

095 25 31 561 СВІТОВИД
 
Останнє редагування:

Timey

Member
22 грудня о 05:30 - Корочун - зимове сонцестояння, найкоротший день та найдовша ніч. В цей день не проводяться особливі обряди, але вважається потрібним захистити себе та свій дім від таємних сил Нави, які гуляють свою останню ніч у Яві. Весь вільний час приділяється вивченню колядок та підготовці до Різдва Божича-Коляди.

23 грудня - Свят Вечір, Різдво Божича-Коляди. Коляда-Божич - Бог зимового Сонця, народжений Матінкою Ладою, Він починає Коло Свароже, новий астрономічний рік. Божич - проявлення сили народження та прорастання, котра є в кожному зерні та у кожній справі. Заклиаючи цю силу, ми спрямовуємо розвиток подій у своєму житті на краще, на Праведний та Славний шлях, на котрому завдяки чесній роботі над собою ми отримуємо вічність. Адже Божич - це проявлення відродження і буття вічного, котре знову і знову прокидається. Прославляючи молодого Божича, слав'яни стверджують вічне верховенство Прави, перемогу добра над злом. Зимове Сонце повертає на літо, день починає прибувати.
Коли сходить перша зоря, господар обрядово вносить у дім Дідуха. Сім'я сідає за святковий стіл з 12 страв, головною з яких має бути багата кутя. Кожна страва символізує один місяць, котрий проявляє якусь частину Бога. Починаються колядування.
В цей день шанують Творця Всесвіту Сварога.

24 грудня - Коляда. Свято Рода Всевишнього, прародителя всього сущого. Цей день присвячується єднанню рода. Діти обов'язково приходять до своїх батьків. Громадою Свято Різдва Божича-Коляди будемо святкувати у п'ятницю 24 грудня, про що буде повідомлено додатково.

25 грудня - Шанування Великої Матері Лади. День прославлення Матері Лади. Дівчата та жінки славлять Богиню Ладу, звертаються з проханням про щасливе життя, благословення на здорових гарних дітей.

З 26 грудня по 6 січня тривають Святки. 12 днів відбувалося творення Світу - 12 святочних днів, кожен день присвячений певному місяцю року. Це дні магії, програмування гармонійних образів на рік, людська сила збільшується у стократ. Перебування у священних станах, усвідомлення, якому Богу присвячене наше життєве призначення.
 
Зверху