Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

valery_ua

Well-Known Member
Опозиція: Житловий кодекс дозволить виселяти за "комунальні" борги

Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) знайшли в проекті Житлового кодексу норму, яка дозволить обслуговуючим компаніям виселяти мешканців за несвоєчасну оплату комунальних послуг.

Про це на засіданні опозиційного уряду заявив тіньовий прем'єр-міністр Сергій Соболєв, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Соболєв зазначив, що до опозиційного уряду надійшло безліч листів від учасників ОСББ щодо окремих позицій проекту Житлового кодексу.

Зокрема, вони пишуть про те, що, згідно із пропонованими нововведеннями, створити об'єднання власників багатоквартирних будинків можуть навіть люди, які в таких будинках не проживають.

Компанії, що надають послуги таким об'єднанням, будуть ліцензуватися безпосередньо Кабінетом міністрів.

"Цим компаніям надається ключове право, за допомогою якого можна розправитися з власниками багатоквартирних будинків - це право виселення з багатоквартирних будинків в тому випадку, якщо несвоєчасно оплачуються послуги", - зазначив опозиційний прем'єр.

І це при тому, що спочатку парламент повертає пеню. Потім піде збільшення в десять раз цієї пені, і тепер з'являється норма, відповідно до якої обслуговуючі компанії, які отримають ліцензію Кабінету міністрів, отримають право відбирати квартири за несвоєчасну оплату комунальних послуг", - наголосив він.

Також Соболєв зазначив, що в проекті "вимивається" право власників багатоквартирних будинків на розпорядження загальними житловими приміщеннями - підвалами, горищами, прибудовами, і фактично це право відходить обслуговуючим компаніям.

Соболєв попросив прокоментувати ці позиції і уточнити, чи дійсно вони містяться у проекті Житлового кодексу, опозиційного міністра ЖКГ Володимира Бондаренка.

Бондаренко відзначив, що в проекті міститься можливість провертати такі махінації, як закладення в структуру ОСББ певних коштів на проведення ремонту і т.д., потім ці кошти можуть бути виведені на рахунки тих же компаній після проведення символічних робіт, в результаті чого безпосередньо мешканці можуть бути втягнуті в боргові зобов'язання, що дозволить спочатку витісняти їх з приміщень загального користування, а потім і з їх житлових приміщень.

У цілому, за його словами, ідеологія документа зводиться до домінування обслуговуючих компаній над мешканцями.

Щодо можливості створення об'єднань власників багатоквартирних будинків особами, які не проживають у цих будинках, Бондаренко відзначив, що така можливість є, і полягає вона в тому, що інвестори і забудовники під час введення будинку в експлуатацію на свій розсуд, не консультуючись з мешканцями , створюють таке об'єднання, беруть його під контроль і таким чином експлуатуюча компанія нав'язується мешканцям.

Після обговорення цього питання на засіданні опозиційного уряду, його члени зійшлися на тому, що в нинішньому вигляді проект Житлового кодексу не може бути поданий на розгляд Верховної ради.

"Перефразовуючи одного з авторів, яких багато останнім часом з'явилося в Інтернеті і які описують наслідки прийняття цього житлового кодексу, я так про це сказав би: "Вас жахав податковий кодекс? Тоді ви ще не бачили проекту Житлового кодексу". Я думаю, що це найкращим чином характеризує те, що нас очікує у випадку, якщо такий Житловий кодекс буде прийнятий", - підсумував Соболєв.

 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

Покращення. В Україні вперше за п'ять років упала народжуваність

За перші 11 місяців 2010 року в Україні народилися 456,9 тисяч немовлят, що на 14,5 тисяч менше, ніж у 2009 році, а показник природного спаду населення зріс з 172,6 тисяч у 2009 році до 181,5 тисяч у 2010.

Згідно з експрес-випуском Державного комітету статистики України, опублікованим 17 січня, падіння народжуваності і зростання спаду населення з 2005 року зафіксовано вперше.

Водночас, показники смертності також продовжують падати: якщо з січня по листопад 2009 року в Україні померли 644 тисячі осіб, то за аналогічний період 2010 року – 638,4 тисяч осіб.

Таким чином, як повідомляє Держкомстат, станом на 1 грудня 2010 року чисельність населення в Україні склала 45 795 911 осіб.

Станом на 1 грудня 2010 року найменша чисельність населення була, як і раніше, у Чернівецькій області (904,4 тисяч), Волинській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Чернігівській (від 1 до 1,1 млн осіб), Миколаївській, Рівненській, Сумській (від 1,1 до 1,2 млн осіб), Житомирській, Закарпатській, Черкаській (від 1,2 до 1,3 млн осіб). Найбільше мешканців проживало в Донецькій області (4 435,6 тисяч), Дніпропетровській (3 338,2 тисяч), Луганській, Львівській, Одеській, Харківській (від 2 до 3 млн осіб) областях. У Києві проживало 2 797,6 тисяч осіб, у Севастополі – 380,8 тисяч осіб.

Найменш урбанізованими (менш ніж 50% міського населення) були Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області. Найбільш урбанізованими (більш ніж 2/3 міського населення) були Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська та Харківська області.

У січні-листопаді 2010 року населення збільшилося у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Чернівецькій областях, а також у Києві та Севастополі. Крім того, позитивний приріст міського населення зафіксовано в Івано-Франківській, Київській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Найбільш помітний спад населення (більш ніж 0,7%) - у Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Чернігівській областях, при чому остання, як і раніше, є лідером цього негативного процесу, де сільське населення за 11 місяців скоротилося на 2,14 %. Максимальний спад міського населення зафіксовано в Луганській області - 0,85%.

Найменша народжуваність (менш ніж 10 немовлят на 1000 осіб) зафіксована у Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській, Чернігівській областях, найвища (більш ніж 14 немовлят на 1000 осіб) - у Волинській, Закарпатській та Рівненській областях. При цьому зростання народжуваності в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року зафіксовано лише в Херсонській області (на 105 немовлят), у всіх інших регіонах народжуваність знизилася.

Найвища смертність (більш ніж 17 на 1000 осіб) зафіксована у Кіровоградській, Луганській, Сумській та Чернігівській областях, найменша (менш ніж 12 на 1000 осіб) - у Закарпатській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій областях та в Києві. При цьому, незважаючи на падіння смертності у порівнянні з аналогічним показником 2009 року в цілому по країні, у низці регіонів вона незначно зросла: у Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Чернівецькій областях, Автономній Республіці Крим, а також містах Києві та Севастополі.

З померлих за перші 11 місяців 2010 року в Україні 638,4 тисячі осіб 424,7 тисяч померли від хвороб систем кровообігу, 81,2 тисяч - від новоутворень, 39,6 тисяч - від зовнішніх причин (включаючи 8,4 тисячі самогубств та 5,4 тисячі нещасних випадків на транспорті), 24,5 тисяч - від хвороб органів травлення, 17,7 тисяч - від хвороб органів дихання, 13,3 тисяч - від інфекційних та паразитарних хвороб (включаючи 7 тисяч від туберкульозу та 5 тисяч від хвороб, обумовлених наявністю ВІЛ). Причина смерті 19,3 тисячі українців не уточнена або невідома.

Міграційний спад населення в Україні в порівнянні з 2009 роком також зріс і у січні-листопаді 2010 року склав 14,5 тисяч осіб (проти 11,8 тисяч).

В Україні також продовжує падати кількість шлюбів, які досягли максимуму в 2007 році (379,6 тисяч за січень-листопад) – 290,6 тисяч у 2010 році проти 302,6 тисяч у 2009. Однак, також з 2005 року неухильно падає і кількість розлучень - 119,4 тисяч за перші 11 місяців 2010 року проти 132,2 тисячі за той же період у 2009 році.

Нагадаємо, у третьому кварталі 2010 року народжуваність в Україні, в порівнянні з першими двома кварталами року, зросла у всіх регіонах, крім Харківської та Дніпропетровської областей.

У 2009 році чисельність населення України скоротилася на 0,4%, або на 180,8 тисяч осіб в порівнянні з початком року.
 

mangust

патріот
Відповідь: Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

Інвестиційна привабливість України на рівні Буркіна-Фасо і Східного Тимору

Індекс інвестиційних ризиків Political Risk Atlas 2011, опублікований британською компанією Maplecroft за підсумками 2010 року, свідчить про те, що в Україні зберігається високий ступінь ризику для іноземних інвестицій.

Щорічний індекс інвестиційних ризиків розраховується для 196 країн з 2009 року. Перші 10 місць рейтингу посіли країни з критично високими ризиками і нестабільним бізнес-середовищем: Сомалі, Демократична Республіка Конго, Судан, М'янма, Афганістан, Ірак, Зімбабве, Північна Корея, Пакистан і Росія, пише КоммерсантЪ-Украина.

Згідно з підготовленим звітом, за минулий рік в Україні погіршилися показники корпоративного управління і макроекономічної стабільності, дотримання прав людини в роботі правоохоронних органів і критично знизився рівень освіти. Крім цього, в країні збільшився ступінь держрегулювання бізнесу і політичної стабільності, зросла загальна стресостійкість громадян і знизився рівень терористичної небезпеки.

Так, у рейтингу 2010 року Україна поліпшила в порівнянні з 2009 роком свою інвестиційну привабливість і перемістилася з 62-го на 74-е місце, опинившись між Буркіна-Фасо (Африка, 73-е місце) і Республікою Східний Тимор (Індонезія, 75 - е місце).
 

AKULA GRANDIS

критикант
Интересная ссылка, Украина по ВВП = ВВП штату Юта))) а РФ = Техас
 

mi][a

Человеку нужен человек
Тариф на водопостачання для населення підвищився на 11% і склав 1 гривню 41 копійку за кубічний метр.


livejournal.com
НКРЕ підвищує тарифи для водоканалів
На сьогоднішньому засіданні Національної комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) ухвалено рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення для Київводоканалу.


В основу розрахунків лягла динаміка підвищення вартості електроенергії, яку споживає водоканал з моменту встановлення попередніх тарифів. Таким чином тариф на водопостачання для населення підвищився на 11% і склав 1 грн 41 коп. за куб м, а на водовідведення тарифи зросли на 9,64% і склали 1 грн 9 коп. за куб м.

Крім Київводоканалу НКРЕ збільшило тарифи на водопостачання та водовідведення для 38 компаній-постачальників, серед яких: Львівводоканал, Черкасиводоканал і Хмельницькводоканал. Зростання тарифів відбулося максимум на 15%.

Згідно постанови Кабміну, НКРЕ уповноважена встановлювати тарифи для 85 компаній, що займаються водопостачанням та водовідведенням. З них лише 46 компаній надали в комісію розрахунки щодо своїх тарифів для їх регулювання.

Для тих компаній які не надіслали розрахунків, тарифи не змінилися. Про те, за словами представників НКРЕ, на компанії можуть бути накладені штрафи за невиконання норм подачі документів.

Нагадаємо, що нові тарифи на водопостачання, водовідведення та електроенергію вступають в силу з 1 лютого 2011 р.
 

svidomy

р е а л и с т
Цену на газ подняли незаконно - Федерация профсоюзов
Во-во! Натворила эта Тимошенко!
"Местным политикам" - когда вона приняла на себя обязательства по цене на газ? В 2009? А с чего ещё почти год обещала рай стране? А дэ прежний гарант был!? А шо цены при Кучме были низкие? Во-во!
 

lion.ts

[deleted]
Во-во! Натворила эта Тимошенко!
"Местным политикам" - когда вона приняла на себя обязательства по цене на газ? В 2009? А с чего ещё почти год обещала рай стране? А дэ прежний гарант был!? А шо цены при Кучме были низкие? Во-во!
И тут Тимошенко виновата, гг)) Даром, что цену поднимало правительство Януковича-Азарова - надо ж пхнуть по ребрам:D
 

svidomy

р е а л и с т
lion.ts, по заднице, не по рёбрам.
Коротка память у профессиональных украинцев (русских, евреев и т.д.)... разве не ВОНА с "выгодными конрактами для Украины" вернулась из Москвы? И -
А дэ прежний гарант был!? А шо цены при Кучме были низкие? Во-во!
 

lion.ts

[deleted]
lion.ts, по заднице, не по рёбрам.
Коротка память у профессиональных украинцев (русских, евреев и т.д.)... разве не ВОНА с "выгодными конрактами для Украины" вернулась из Москвы? И -
Эмм... Уважаемый, те контракты, которые сейчас действуют - целиком и полностью заслуга Януковича и его команды проФФеСионалов, или Вы откроете нам что-то новое?)))
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

Вчителі кажуть, що влада підвищила їм "ставки" на третину. Раніше для отримання "ставки" треба було 18 навчальних годин на тиждень, а тепер - 24. Тобто реально - їм не третину урізали зарплату. Життя покращується. Боряться з "дармоїдами". Спочатку порізали пільги військовим, потім держслужбовцям. Тепер от і до вчителів дісталися...
 
Зверху