Пенсія

Andy

Well-Known Member
Вот и Виктор Федорович не знает :-( А что-то там развивать не хочется, МВФ и так кредиты даст.

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Пенсія

Проблема не в самому піднятті. Проблема у пенсійній системі взагалі. І треба вирішувати саме цю проблему. Підняття пенсійного віку реально лише відстрочить її на 10 років. Але без цього не можна. І вже сьогодні мають бути впроваджені системи та механізми, які дозволять через ті ж самі 10 років вирішити нинішню проблему. Ті ж, к приміру, накопичувальні пенсійні системи. Потім можна буде поступово знижувати пенсійний вік. Або відмовитись від нього взагалі - навіщо рамки, якщо людина сама собі платитиме пенсію? Коли назбирав достатньо - тоді і пішов на відпочинок. Щось таке. От тоді підвищення матиме смисл, якщо після підвищення щось робитиметься для вирішення. Якщо ж підвищенням просто заморожують проблему - тоді дійсно треба виступати проти, але проти саме бездіяльності влади у вирішенні проблеми, а не тупо проти підвищення пенсійного віку як такого.

Светлана Александровна

меркантильная скептичка
Модератор
Ну наконец-то хватило смелости озвучить 14% (с заработной платы)проплаты в ПФ,вот и я и Юрист и остальные ЧП с таким % согласны двумя руками.И каждый бы пошёл и отнёс эти деньги,а не ходил бы по забастовкам и митингам.

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Пенсія

А от тепер подумайте, при ситуації, коли один працюючий фактично "годує" одного пенсіонера - вистачить вам на пенсії ваших "14%" на життя?
Сьогодні ви "згодні обома руками", а завтра, опинившись в іншому таборі волатимете "давай більше"...

Andy

Well-Known Member
К этим 14% предприятие еще доплачивает! + еще идет процент от там всяких валовых продуктов и продажи сырья. (И кредитов МВФ тоже)

AKULA GRANDIS

критикант
Сьогодні ви "згодні обома руками", а завтра, опинившись в іншому таборі волатимете "давай більше"...
Я, прочувствовав на своей шкуре выплату в ПФ никогда себе не позволю паразитировать за счет молодых людей. Как я добуду себе эту пенсию (в рамках законов и моральности) - это сугубо мое дело!
Посмотрите на тех же обезьян: старые особи, которые уже не могут добывать себе пищу или обороняться от других стай просто напросто изгоняются из стаи! и так везде у всех животных!!! Если жея смогу будучи 60-70 старичком добывать себе еду и защищать свои интересы - так почему я стану изгоем? если я могу и готов оплачивать услуги/продукты созданные молодыми "особями" - я буду только в почете, а не паразитировать в хдоровом теле.

Andy

Well-Known Member
AKULA GRANDIS,
Посмотрите на тех же обезьян: старые особи, которые уже не могут добывать себе пищу или обороняться от других стай просто напросто изгоняются из стаи! и так везде у всех животных!!!
Так в этом и разница между нами.

Если жея смогу будучи 60-70 старичком добывать себе еду и защищать свои интересы - так почему я стану изгоем?
А те кто не сможет?

Вы предлагаете сегодня ничего не строить и не создавать, а только накапливать наворованные деньги? Ведь у кого будут деньги, те в вашей модели будущего и выживут.

Зверху