Армії та озброєння різних країн

Я так не думаю. Stein умный человек, он может что-то интереснее придумать.

К тому же он точно знает, что приказы выполняются действительно бесприкословно, но вот обсудить с подчиненными как выполнить приказ наилучшим способом он сможет.
Стоп-стоп-стоп, он со своим подразделением под ДОТом, ему орут приказ "Впєрьод !!!", какие нахрен "подчиненные" ?? - это же "прєступноє самоуправство, трибунал, расстрєльная статья" (если доживешь :lol:), а точнее:

Думку то вони можуть мати, і висловлювати можуть, проте накази які їм видають - мають виконувати і не піддавати сумніву. Навіть якщо вони розходяться з їхньою власною думкою.
:mrgreen:

или

Виграш бою на окремій ділянці може призвести до програшу битва в цілому.
:arrow2: :?:

,

А навіщо тоді наказ, якщо його не виконувати?

Не варто плутати "позаштатні ситуації" та свідому відмову виконувати накази через незгоду з політикою ведення війни центральним штабом.
,

Відкинути абсолют - це відкинути дисципліну. Армія тримається на абсолюті. Накази є обов'язковими до виконання.
,

Бензином. Там главное поджечь было, а потом резина сама горела на ура.
Стало быть Маннергейм был резиновых дел мастером ?? Поясните.

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Армії та озброєння різних країн

Заступник з виховної роботи і близько не виконує тих функцій, які виконував політрук, хочаб через неможливість їх виконання у зв'язку з різницею в політичних курсах і системах цінностей та понять. Так само як і "Головне управління виховної роботи", яке (доречи, що показово) зібралися вже розформувати і передати до складу "Управління кадрів") далеко не має ані того впливу на ситуацію, ані тої стратегічної важливості яку мало ГУПП КА у свій час.

А что это означает ?
Посада "заступника з виховної роботи" - це переіменована в 1991-му посада "політрука".

Чем бы вы при этом руководствовались ?
Наказом командування.

Або "прінуждєніє к міру", правильно?
Саме так.

А г-н Штайн повел бы в лоб... как водили раньше. Приказы ведь надо исполнять бесприкословно, не обсуждая !
Я не казав, що повів би в лоб. Я сказав, що виконав би наказ. Суть в тому, що накази, які спускаються на ділянку фронту, зазвичай мають доволі розмитий і загальний характер. Наприклад, є наказ розпочати наступ о 4й ранку і взяти висоту 932. Якщо ж на шляху до цієї висоти є ДОТ, мінне поле, чи ще щось там - то як його брати вирішує зазвичай не командування фронту, а командування на місцях, себто сам командир батальйону. І йти в лобову атаки чи використати артилерію/снайперів/танки/саперів/штафників, або просто обійти з тилу, застосувати відволікаючий маневр, тощо - це все на совісті командира. І я дуже сумніваюся, що від командування фронту тому комбату надійшов наказ "йти в лоб на кулемети". Ну не займається штаб фронту кожним кулеметом. Скоріше за все, комбатом був якийсь собі колгоспник, який доволі слабо тямив як в стратегії, так і в тактиці, і пізнання якого в методах ведення війни обмежувалися лише читанням листівок пана Еренбурга. Або ж підігрітий тотальною анти-німецькою пропагандою "гарачій грузінскій парєнь", який щойно випустився з прискорених офіцерських курсів (ну прям як герой останнього фільму Міхалкова, який так радо зустрічав "брата-танкіста" обіймаючи німецький Pz). От тому він і не винайшов іншого варіанту, як тільки послати батальйон строєм з криками "ура" на амбразуру. А, доречи, випадків подібних в армії СРСР було повно, бо командного складу (а особливо офіцерського та унтер-офіцерського) вкрай не вистачало. Тим паче з полюблянням радянських командирів власною персоною підіймати окопи на амбразуру і йти в бій у перших рядах.

P.S.
Стоп-стоп-стоп, он со своим подразделением под ДОТом, ему орут приказ "Впєрьод !!!"
Пардон, а що, комфронту бігає перед боєм за кожним комбатом і волає на вухо "Впєрьод!"? :lol:

Andy

Well-Known Member
Стало быть Маннергейм был резиновых дел мастером ?? Поясните.
От стен укрепления линии Маннергейма отскакивали снаряды и пули. Не могли понять в чем дело. Потом дошло, что стены каким-то образом (меня там не было, незнаю) снаружи покрыты типа резиной (или каким-то подобным ей материалом), как в стрелковых тирах. Как оказалалось, этот материал хорошо горит :)

Re: Відповідь: Армії та озброєння різних країн

Заступник з виховної роботи і близько не виконує тих функцій, які виконував політрук, хочаб через неможливість їх виконання у зв'язку з різницею в політичних курсах і системах цінностей та понять.
Партии не стало -да. Что еще, в чем принципиальное отличие этой армейской компоненты времен совка с сегодня.

Посада "заступника з виховної роботи" - це переіменована в 1991-му посада "політрука".
Неужели ?

Я не казав, що повів би в лоб. Я сказав, що виконав би наказ.
А "наказ" - идти в лоб. Вы юлите и выкручиваетесь. Куда делся весь абсолют - улетучился резко ? Что, жить охота ? ;) Перечитайте с чего начиналась ветка, иначе она зайдет в тупик.

Суть в тому, що накази, які спускаються на ділянку фронту, зазвичай мають доволі розмитий і загальний характер. Наприклад, є наказ розпочати наступ о 4й ранку і взяти висоту 932. Якщо ж на шляху до цієї висоти є ДОТ, мінне поле, чи ще щось там - то як його брати вирішує зазвичай не командування фронту, а командування на місцях, себто сам командир батальйону...
Наконец вы начинаете соображать. Для этого пришлось вас долговато к этому подводить, прошу простить за фамильярность. Либо же проблема в двусмысленности отдельных ваших постов, мол "я не это имел ввиду" и т.д.

Таким образом, эту миниподтему можно закруглять.

От стен укрепления линии Маннергейма отскакивали снаряды и пули. Не могли понять в чем дело. Потом дошло, что стены каким-то образом (меня там не было, незнаю) снаружи покрыты типа резиной (или каким-то подобным ей материалом), как в стрелковых тирах. Как оказалалось, этот материал хорошо горит :)
Как все просто ! И че там народу совкового легло немеряно ? Пару таких дедушек там бы все зарешили... "одним парашютно-десантным полком за два часа (с)" :mrgreen:

Stein

Well-Known Member

А "наказ" - идти в лоб. Вы юлите и выкручиваетесь. Куда делся весь абсолют - улетучился резко ? Что, жить охота ? Перечитайте с чего начиналась ветка, иначе она зайдет в тупик.
Якщо наказ чітко прописує "идти в лоб и никуда не сворачивать" - значить ідемо в лоб. Тільки от такі накази, з зазначених вище причин - практично неможливі.

Наконец вы начинаете соображать. Для этого пришлось вас долговато к этому подводить, прошу простить за фамильярность. Либо же проблема в двусмысленности отдельных ваших постов, мол "я не это имел ввиду" и т.д.
Суперечка йшла про відмову виконання наказів, а не про методи їх виконання. Якщо в наказі не прописується конкретно кожен крок батальйону до взяття висоти (а він як правило і не прописується), то брати висоту батальйон може "хоч раком, хоч боком, хоч навприсядку" - це вже поле діяльності командира батальйону. А от якщо командир батальйону замість наказу взяти висоту, вирішить взяти сусіднє село, бо йому здається що то буде краще, та й "в селі нікого нема, а в ДОТі німці" і покладуть багато народу - от про це й велася мова.

Что еще, в чем принципиальное отличие этой армейской компоненты времен совка с сегодня.
Ви не розумієте відмінностей демократичної моделі пропаганди від тоталітарної? Не кажучи вже про стан її в армії нинішній та армії радянській?

Так точно.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Армії та озброєння різних країн

Просто в США людей за людей никогда не считали. Солдаты армии США - это не люди а пушечное мясо. Вот и позволяют себе такое.
Ви хотіли розсмішити форумчан? Не думаю, що це Вам вдалося. Чи Ви хочете сказати, що це американці кидали в бій своїх солдат з однією рушницею на трьох. Чи може американські генерали говорили: "Всі техасці - зрадники. Чим більше потопимо в Ельбі - тим менше потім до в'язниць засилати. Чи це може німці божеволіли від величезної кількості американських солдати, яких власне командування кидало в штурм на пристріляну місцевість? Чи врешті це американці формували "загрядотряды", щоби стріляти в своїх? Не хочеться Вас розчарувати, але про таке ніколи не чув, на відміну від численних розповідей про нелюдське ставлення до солдат РККА з боку вищого командування.
Хоча передбачаю, що Ви скажете - були окремі (виключно поодинокі) випадки, але то все прояви недобитого троцкізму, сам же товариш Сталін (разом з Жуковим) солдат дуже любили, давали цукерки та на ніч казочки розповідали...

Stein

Well-Known Member

Ви хотіли розсмішити форумчан? Не думаю, що це Вам вдалося. Чи Ви хочете сказати, що це американці кидали в бій своїх солдат з однією рушницею на трьох.
В останніх війнах США несли втрати в рази більші за втрати супротивників. Основна ідея тих війн: "якомога менше жертв серед населення". Всі дбають про "безневинних арабів" і мало хто турбується про американських солдатів.
Коли десь якийсь американець закатує зайвого араба - це одразу на перших сторінках, про це одразу знімаються годинні сюжети, одразу багатотисячні мітинги "правозахисників", звіти військових перед конгресом, комісії, розслідування, галас... А коли черговий араб підірве машину з американськими солдатами - то це максимум пропустять в статистиці десь на останніх сторінках. Демократичній спільноті закатований араб-терорист значно цікавіший за загиблого солдата...

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Не знав, до якої теми помістити. Можливо, коли йдеться в тому числі і про армію, сюди. Цікаво, чи не правда - .

Andy

Well-Known Member
Фокс Малдер,

Нет, это не сюда :)

Ви хотіли розсмішити форумчан? Не думаю, що це Вам вдалося.
Опять вы взяли часть фразы, и получилось что я сказал глупость :) Выкладывайте весь диалог, и смысл изменится на противоположный :)

Не хочеться Вас розчарувати, але про таке ніколи не чув, на відміну від численних розповідей про нелюдське ставлення до солдат РККА з боку вищого командування.
А по телевизору про другое и не рассказывают :)

Хоча передбачаю, що Ви скажете - були окремі (виключно поодинокі) випадки, але то все прояви недобитого троцкізму, сам же товариш Сталін (разом з Жуковим) солдат дуже любили, давали цукерки та на ніч казочки розповідали...
Конфеты в армии дают, по праздникам, это факт. Но не главнокомандующий, не маршал, а обычный шеф-повар в столовой :) Сказки тоже часто рассказывают, но не маршалы, а сержанты или лейтенанты :) Или замполиты :)

Про любовь Жукова к солдатам я никогда не говорил, это вы мне приписали :) А вот про намеренное уничтожение армии, оставление "командирами" своих частей, подставление их под удар, это факт, и никто не отрицает этого!

Останнє редагування:
Зверху