Церкви и политика

• Автор теми bsv
  • Дата створення

loyer_1

той самий Otto
В дополнение к предыдущему сообщению "картина маслом" на тему "Гундяевцы сдают зачет по стрелковой подготовке из положения "стоя".:lol:

Вкладення

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Церкви и политика

Недавно увидел в новостях репортаж, как националисты около Украинского дома устроили шоу под названием «Гламурные гастроли кремлевского гэбиста» (смотреть (рус)/ ), где Патриарха Кирилла представили как агента ФСБ.
Одразу хочу подякувати пану loyer_1 за викладений матеріал про "неспівпрацю" РПЦ з КГБ. Маю тепер можливість зосередити свою увагу на інших аспектах такого чудового спітча від гаспадіна бсв.
И это мне напомнила один случай, который произошел во время акции против аборта сумского ПМПЦ Жизнь.
Был какой-то церковный праздник, стояли мы возле собора, одни раздавали листовки, другие общались с людьми, третьи просто еще что-то делали. И вот смотрю какой-то мужчина стал докучать участникам акции и что-то им пытался доказать, но к кому он не подходил, все тут же от него как-то пытались отсторонится. Подошел я к нему, украинским националистом он оказался. Пытался украинский националист объяснить участникам акции против абортов, что МП это филиал Кремля, что священники все на ФСБ работают и что они всех их (то есть нас) дурят, что все кто в МП это чуть ли не предатели, а некоторые даже явно предатели и враги украинского народа и еще много чего говорил… И это при том, что акцию против абортов проводил Центр православной молодежи, то есть все участники акции это студенты, юноши и девушки. Всех их я хорошо знаю, и все они аполитичны, то есть политика им совершенно не интересна, и все эти разборки по национальным признакам для них чужды. И тут им такое начинают рассказывать про священников, про их Церковь, и про их самих. Естественно, что никому это приятно не было, но никто не ответил тому мужчине агрессией. Просто пытались отойти.
Можу припустити, що той "мужчина" був САМ, бо давно за ним замічені висловлювання про те, що .
Або, алілуйя, то прибув в Суми інкогніто сам Кіріл, який також нещодавно говорив, про те, що він приїхав відвідати " " в Україні. Так що не треба було сперечатися з тим "мужчиною", бо він говорив істину від керівництва Росії. Чи може містер БСВ не вірить в триєдинство путіна-мєдвєда-кіріла? :razz: Даремно, це великий гріх!
И в целом, в УПЦ МП большинство верующих аполитичны, в том числе духовенство.
Агов! Містер бсв, коли Ви страждаєте на амнезію, то не треба сподіватися що інших також підточила ця хвороба. Особисто я не забув ні хресних ходів за єдиного кандидата на виборах 2004 року, ні агіток в храмах МП, ні автобусів підтримки, що возив в Києв той дядечко, що пішов чомусь від нас нині (це я про отця Георгія, якщо Ви не зрозуміли). Ну, і щоби Вам зовсім забути про аполітичність, ось Вам на згадку:
You must be registered for see images

Есть конечно и приверженцы украинского национализма
Який жах! Бандерівці просочилися в святая святих! Що ж тепер робити будемо?:mrgreen:

Вкладення

Останнє редагування:

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: Re: Церкви и политика

В дополнение к предыдущему сообщению "картина маслом" на тему "Гундяевцы сдают зачет по стрелковой подготовке из положения "стоя".:lol:
:lol::lol::lol:
Наскільки я зрозумів, то Володимир Сабодан відстрілявся на "відмінно", і .

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Церкви и политика

Можу припустити, що той "мужчина" був САМ, бо давно за ним замічені висловлювання про те, що ніякого УПЦ МП не існує, а є лише філіал РПЦ в Україні.
До чого тут те, що УПЦ МП є філіалом РПЦ? Мова ж про те, що всілякі "імбіцили" починають розповідати це людям, які проводять акцію проти абортів! Ну до чого тут аборти до того, хто чий філіал? Чи може від того, що УПЦ МП є філіалом РПЦ і виступає проти абортів - то всі віряни УПЦ КП мають вийти на мітинг за аборти? За принципом "аби тільки не так як у "КДБшних" попів"? В даному випадку вони пропагують християнські, православні цінності. І якби той чоловік був віруючою людиною, і ставив віру на перше місце, а не політичні прапори - то він би допоміг вірянам, а не розповідав їм усіляку маячню. А якщо вже комусь і хочеться розповісти всім хто чий філіал - то їхав би до Одеси на зустріч з Кирилом, і там розповідав би йому який той агент КДБ.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

До чого тут те, що УПЦ МП є філіалом РПЦ? Мова ж про те, що всілякі "імбіцили" починають розповідати це людям, які проводять акцію проти абортів! Ну до чого тут аборти до того, хто чий філіал?
Пане Stein! А Ви місцевим цензором влаштувалися, чи як? Надто часто вже починаєте вказувати, в якому напрямку вести розмову. Тут вирішили, що слід неодмінно про аборти. До цього намагалися вчити "уму разуму":
І? Що тепер? Як ця інформація стосується випадків захисту мирянами РПЦ канонів православ'я, про які йшла мова?
хоча інформація ну ніяк не була про захисти канонів православ'я, а все більше "клеймили позором" художників-педерастів... Звідки подібні нахили в головного борця з цензурою? Хоча забувся, то ж демократична цензура є злом, а диктаторсько-тоталітарна - благо.
Так ось, хочеться Вам боротися з абортами в тандемі з бсв - будь ласка, ніхто перепон не чинитиме. А я зауважив, що всі "благопристойні" та "богоугодні" промови містера бсв пройняті брехнею. Тому одразу і заперечив те, що вважав за потрібне заперечити.
Чи може від того, що УПЦ МП є філіалом РПЦ і виступає проти абортів - то всі віряни УПЦ КП мають вийти на мітинг за аборти? За принципом "аби тільки не так як у "КДБшних" попів"?
Во-во, саме принципово, "аби не так, як у..." Хто б казав, хто б звинувачував...:mrgreen:
В даному випадку вони пропагують християнські, православні цінності.
Невже слідом за фараоном Дмитром закликають жити народ жебрацтвом та грабунками? Ні? Тоді женіть їх геть, вони не справжні християни! :lol: :lol: :lol:

Stein

Well-Known Member

Ви, шановний пане Малдер, зовсім не відрізняєте віри з політикою. Якщо мова йде про захист християнської моралі, про заходи протидії абортам - то не важливо хто це пропагує: РПЦ, УПЦ, баптисти, та хоч "свідки єгови" - будь-яка віруюча людина мала б тільки вітати це. А ті, хто на подібних заходах починають розповідати про те, чиї попи "кдбшніші" - то вже від лукавого. Такі люди йдуть до УПЦ КП не з віри, в з політичних переконань.

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

Ви, шановний пане Малдер, зовсім не відрізняєте віри з політикою. Якщо мова йде про захист християнської моралі, про заходи протидії абортам - то не важливо хто це пропагує: РПЦ, УПЦ, баптисти, та хоч "свідки єгови" - будь-яка віруюча людина мала б тільки вітати це. А ті, хто на подібних заходах починають розповідати про те, чиї попи "кдбшніші" - то вже від лукавого. Такі люди йдуть до УПЦ КП не з віри, в з політичних переконань.
Пане Stein! В своїх намагання дотримуватися принципу: "Проти всіх" Ви інколи заходите до... Не будемо про погане :).
Вам не здається, що слова "лукавий" та "лукавити" мають один корінь. :mrgreen:
Так ось. Є на форумі двійко таких собі хлопчиків - щирих віруючих РПЦ (бо інколи вони відхрещуються навіть від УПЦ МП на догоду рідної Росії). Доречі, якщо Ви говорили вже про пропаганду принципів християнської моралі, то слід зауважити, що ці двоє "щирих православних" не є такими лібералами, як Ви. Вони не визнають права на існування ні за якими іншими релігіями (в тому числі і християнськими конфесіями), не дивлячись на мораль, яку ті несуть, окрім звичайно своєї рідної.
Так ось, коли ці хлопчики волають про зрадника українського народу Бандеру, розводячи теревені про його службу Гітлеру, але старанно відмовчуються, коли просиш їх прокоментувати про або невизнання РПЦЗ (нині філіалу РПЦ) факту зради Власова (який служив Гітлеру спрямовано і конкретно), то вони лукавлять.
Коли ці хлопчики розказують про те, що Філарет (нинішній глава УПЦ КП) співпрацював з КГБ, але роблять вигляд, що вперше чують професійні "погрємухи" "Дроздов" (Алєксій Редігер) та "Михайлов" (Кіріл Гундяєв), то вони також лукавлять.
Коли ці хлопчики з обуренням та люттю закликають до хрестового походу проти УПЦ КП, що "забирає" чужі храми, але "вмикають дурника", коли їм розказуєш про не зовсім канонічні дії (як то або ) їх церкви, то вони лукавлять.
Коли ці хлопчики гнівно плюють в розкольників та єретиків з УПЦ КП, але вперто мовчать, коли їм говориш про 140-літнє невизнання православними церквами такого явища, як РПЦ, або скромно опускають очі, коли чують про "сергіанську єресь", то вони лукавлять.
Коли ці хлопчики "гневно клеймят" педерастів, (а один з них, якщо не помиляють, перебував колись у місцевому угрупуванні, щось на кшталт "проти підарів"), але в них язик затягує у дупи, коли йдеться про "голубое лоби РПЦ" (читати , або ) або одного місцевого батюшку :mrgreen:, то вони знову таки лукавлять.
Коли вони розпинаються в агітаціях про здоровий спосіб життя, але починають щось далеко космічне нести (наче і справді хапнули трішечки), коли кажеш їм, що їх рідна РПЦ в свій час заради свого збагачення продавала горілку та тютюн під виглядом гуманітарної допомоги, то вони лукавлять.
... Фактів можна навести багато. Чи треба Вам розкривати і далі думку з приводу хто служить лукавому: я чи вони?
Доречі, Ви тут згадали про віру і політику? Один з цих хлопчиків не так давно заявив, що прихожани та священики МП далекі від політики. :lol:. Ага, а то всі захворіли на амнезію, щоби "схавати" подібний перл. Не забули ще , цілі церковні пересувні бригади на підтримку єдиного кандидата та бабусь, які з піною на губах намагалися довести знімальним бригадам від різних каналів, що не існує ніякої України, є лише розділений "русский народ".
А Ви вп'ялися в антиабортну агітацію та ще в якогось міфічного націоналіста, наче на них світ клином зійшовся. Ви що забули, що існують більш християнські чесноти, наприклад, жебракувати та грабувати :lol:.
Ой, не лукавте, пане Stein!:mrgreen:

Stein

Well-Known Member

Так ось, коли ці хлопчики волають про зрадника українського народу Бандеру, розводячи теревені про його службу Гітлеру
"Ці хлопчики" можуть у вільний час як завгодно виражати свою думку. Суть то не про це. Вони ж не роздають на протиабортній кампанії флаєри "Бандера-зрадник" чи "зруйнуй храм КП - отримай бонус індульгенцій". Ви дійсно не розумієте? Чи тільки прикидаєтеся?

Коли вони розпинаються в агітаціях про здоровий спосіб життя, але починають щось далеко космічне нести (наче і справді хапнули трішечки), коли кажеш їм, що їх рідна РПЦ в свій час заради свого збагачення продавала горілку та тютюн під виглядом гуманітарної допомоги, то вони лукавлять.
А до чого тут на проповідях про здоровий спосіб життя ваші вигадки про те хто що в якості гуманітарної допомоги надавав? Хочете "облічіть РПЦ" - ну так робіть це в інший час, в окремій гілці, як вони говорять про Бандеру. Зберіть зібрання на тему "Зловживання лукавої РПЦ" і розказуйте там всім бажаючим про "кдбшних попів" і т.п. От коли вони будуть проповідували про "благочестивість Януковича" - то йдіть на такі зібрання і розказуйте там своє бачення світу. Але ж проповіді про здоровий спосіб життя, про протидію абортам - це не місце для політичних баталій...
Хоча, якщо для вас здоровий образ життя - то "щось космічне"...

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом

"Ці хлопчики" можуть у вільний час як завгодно виражати свою думку. Суть то не про це. Вони ж не роздають на протиабортній кампанії флаєри "Бандера-зрадник" чи "зруйнуй храм КП - отримай бонус індульгенцій". Ви дійсно не розумієте? Чи тільки прикидаєтеся?
Пане Stein! Не в моїх правилах вдаватися до подібної термінології. Але мушу констатувати, що праві форумчани, що звинувачують Вас у прийомі "вмикати дурня". І суть якраз в тому, що праведна людина - поводить себе праведно весь час. А ці хлопчики (як і їхня РПЦ) просто елементарно сповідують політику подвійних стандартів, лукавлять і, якщо того бажаєте, також вмикають дурня... Не зовсім віриш у щирість, коли одна рука тримає плаката із закликом відмовитися від алкоголю, а друга простягає "з-під поли" пляхан на продаж.
А до чого тут на проповідях про здоровий спосіб життя ваші вигадки про те хто що в якості гуманітарної допомоги надавав?
Мої вигадки? Побійтеся Бога, адже брехати гріх. Я нічого не вигадував, а взяв за основу . Чи може Ви також продемонструєте принцип "Проти всіх" і відносно себе, та почнете дискутувати із самим собою, як дідусь Нахрапов зі своїми іпостасями? :):):)
Хочете "облічіть РПЦ" - ну так робіть це в інший час, в окремій гілці, як вони говорять про Бандеру. Зберіть зібрання на тему "Зловживання лукавої РПЦ" і розказуйте там всім бажаючим про "кдбшних попів" і т.п. От коли вони будуть проповідували про "благочестивість Януковича" - то йдіть на такі зібрання і розказуйте там своє бачення світу.
Тоді ще раз Вам повторю, що Ви не цензор (тим більше, що немає переконливості у Ваших промовах, що тоталітарна цензура краща від цензури демократичної) і не модератор цієї гілки, тому не слід мені вказувати, що мені робити, де мені відписуватися та які збіговиська відвідувати і що там розказувати... Це так, на майбутнє...
Але ж проповіді про здоровий спосіб життя, про протидію абортам - це не місце для політичних баталій...
Як казав дідусь Глібов: "Якби ж та правдонька щербата не була". Не слід говорити про здоровий спосіб життя тим організаціям, чий духовний провідник (РПЦ) робить гроші на продажу алкоголю та тютюну. Як говорить російське прислів'я: "Не з їх рилом та в калачний ряд".
Це по-перше. А по-друге. Підніміть очі вгору і побачите, що ця тема зветься "Церкви і політика". Тому я тут говорю саме про церкви та політику, а чого Ви причепилися, мов той реп'ях з цими абортами - якось не зрозуміло. Невже більше нічого іншого не можна вигадати? Вже б краще повчили нас Євангелію від апостола Дмитра, про те, що жити слід по-християнськи - жебрацтвом та грабунками...

Stein

Well-Known Member

Я нічого не вигадував, а взяв за основу Ваш таки пост про єресі РПЦ.
Я вам про Івана, а ви мені про барана. Ще раз кажу: до чого в проповіді про здоровий образ життя ваші нападки на церкву проповідника? Чи ви не розрізняєте виступів проти віри з виступами проти одної з церков? Чи ви не розумієте, що подібними діями ви налаштовуєте людей спершу проти віри, а вже потім, можливо, й проти церкви? Хоча, яка там у вас віра...

тим більше, що немає переконливості у Ваших промовах, що тоталітарна цензура краща від цензури демократичної
Важко закликати до голосу розуму людей, що цілком віддані маніпуляторам. :)

Зверху