Законопроект про узаконення "Проти всіх"

Ви підтримуєте зняття з перегонів учасників 2-го туру, якщо "Проти всіх" буде більше?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    67

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор

[22.01.2010 20:35]
Яценюк придумав як зняти з виборів і Тимошенко, і Януковича

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат Арсеній ЯЦЕНЮК зареєстрував сьогодні у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до Закону «Про вибори Президента України» (щодо врахування голосів виборців, які не підтримали жодного кандидата).

Як повідомили УНІАН у прес-службі А.ЯЦЕНЮКА, в законопроекті пропонується вважати другий тур виборів недійсним, якщо у повторному голосуванні візьме участь менше половини загальної кількості виборців України та/або якщо «проти обох кандидатів» проголосує більшість виборців, які взяли участь у голосуванні.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що чинна редакція Закону «Про вибори Президента України» дозволяє отримати пост Президента України кандидату, якого під час повторних виборів не підтримує більшість виборців України. У документі зазначено, що викривлення волевиявлення можливе навіть якщо більшість виборців прямо висловляться проти обох кандидатів, поставивши у бюлетенях відмітки навпроти графи «не підтримую жодного кандидата».

А.ЯЦЕНЮК вважає, що ця прогалина у законодавстві не дає можливості громадянам реалізувати свої конституційні права. З огляду на це, переконаний А.ЯЦЕНЮК, існує реальна загроза реалізації дійсного народного волевиявлення під час повторних виборів Президента України у 2010 році та всіх наступних виборів.

У законопроекті А.ЯЦЕНЮКА також передбачена можливість позбавити кандидатів, які брали участь у другому турі голосування, що не відбулося, права брати участь у наступних повторних виборах на пост Президента.

П'ятниця, 22 січня 2010, 22:02
Яценюк придумав свої правила бою Тимошенко і Януковича

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк пропонує вважати другий тур виборів недійсним, якщо проти обох кандидатів проголосує більшість виборців.

Відповідний законопроект він зареєстрував у парламенті, повідомляє прес-служба партії.

Також, згідно з законопроектом, другий тур визнається недійсним, якщо у повторному голосуванні візьме участь менше половини загальної кількості виборців.

"У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що чинна редакція закону про вибори дозволяє отримати пост президента кандидату, якого під час повторних виборів не підтримує більшість виборців", - наголосила прес-служба.

"У документі зазначено, що викривлення волевиявлення можливе навіть якщо більшість виборців прямо висловляться проти обох кандидатів, поставивши у бюлетенях відмітки навпроти графи "не підтримую жодного кандидата", - йдеться у повідомленні.


Яценюк переконаний, що існує реальна загроза реалізації дійсного народного волевиявлення під час повторних виборів президента у 2010 році.

За словами політика, перший тур виборів президента засвідчив, що більше половини виборців України не підтримують ні прем'єра Юлію Тимошенко, ні лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

"Мета законопроекту тільки одна: якщо ви підете на вибори і проголосуєте в графі "не підтримую жодного з кандидатів" і таких буде більше 50%, тоді призначаються повторні вибори, на яких ні Тимошенко, ні Янукович не фігуруватимуть як претенденти на посаду президента", - сказав він.

"Так само будуть призначені повторні вибори, якщо явка буде менше 50%, і так само ні Тимошенко, ні Янукович не зможуть бути присутнім у виборчих бюлетенях", - наголосив Яценюк.

За словами політика, пропоновані ним законодавчі норми унеможливлять ситуацію, за якої громадяни голосуватимуть не "за" конкретного кандидата, його програму та цінності, які він відстоює, а "проти" іншого кандидата, вимушено підтримуючи першого.
Що скажете?
 

VinDizel

=|||---190кг---|||=
ОТЛИЧНЫЙ ЗАКОНОПРОЭКТ!
нужно народу просто забить на 2 тур и остаться дома! от этого Украине точно не станет хуже!
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: Законопроект про узаконення "Проти всіх"

ОТЛИЧНЫЙ ЗАКОНОПРОЭКТ!
нужно народу просто забить на 2 тур и остаться дома! от этого Украине точно не станет хуже!
Якщо закон такий приймуть і він буде діяти на 2-й тур, то так. А якщо ні, то стане. Питання тільки у тому на скільки погано: реанімація, чи відразу в морг.
 

Helena

Забанен
да, это нам и нужно, законопроэкт - блеск, жаль только ПР и БЮТ не дадут его принять в ВР...
даже если и не приймут закон, буду голосовать против всех, ибо в этом таки есть смысл!!!
 

Helena

Забанен
Арсеній Яценюк проти обрання Президента України меншістю виборців
22/01/2010

Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат Арсеній Яценюк зареєстрував у Верховній Раді України законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» (щодо врахування голосів виборців, які не підтримали жодного кандидата) №5552 від 22 січня 2010 року. В законопроекті пропонується вважати другий тур виборів недійсним, якщо у повторному голосуванні візьме участь менше половини загальної кількості виборців України та/або якщо «проти обох кандидатів» проголосує більшість виборців, які взяли участь у голосуванні.

У пояснювальній записці до законопроекту говориться, що чинна редакція Закону «Про вибори Президента України» дозволяє отримати пост Президента України кандидату, якого під час повторних виборів не підтримує більшість виборців України. У документі зазначено, що викривлення волевиявлення можливе навіть якщо більшість виборців прямо висловляться проти обох кандидатів, поставивши у бюлетенях відмітки навпроти графи «не підтримую жодного кандидата».

Арсеній Яценюк вважає, що ця прогалина у законодавстві не дає можливості громадянам реалізувати свої конституційні права. З огляду на це, переконаний Арсеній Яценюк, існує реальна загроза реалізації дійсного народного волевиявлення під час повторних виборів Президента України у 2010 році та всіх наступних виборів.

За словами політика, перший тур виборів президента засвідчив, що більше половини виборців України не підтримують ні Тимошенко, ні Януковича. «Сьогодні ні Тимошенко, ні Янукович не мають більше 15% підтримки від загальної кількості виборців України, - зазначив Арсеній Яценюк. - Зараз почалася друга стадія брудної політичної боротьби за голоси тих українців, які не хочуть бачити ні Тимошенко, ні Януковича президентом країни, які проголосували за зміни. Я вніс законопроект, який поверне право українцям все-таки обрати президента, який користується підтримкою більше половини українців. Мета законопроекту тільки одна: якщо ви підете на вибори і проголосуєте в графі «не підтримую жодного з кандидатів» і таких буде більше 50%, тоді призначаються повторні вибори, на яких ні Тимошенко, ні Янукович не фігуруватимуть як претенденти на посаду президента. Так само будуть призначені повторні вибори, якщо явка буде менше 50%, і так само ні Тимошенко, ні Янукович не зможуть бути присутнім у виборчих бюлетенях».

«Це - єдиний шанс для того, щоб в Україні все-таки відбулися зміни. Адже якщо Тимошенко або Янукович знов зайдуть у владу - вони зайдуть на десятиліття», - підкреслив Арсеній Яценюк.

За словами політика, пропоновані ним законодавчі норми унеможливлять ситуацію, за якої громадяни України голосуватимуть не «за» конкретного кандидата, його програму та цінності, які він відстоює, а «проти» іншого кандидата, вимушено підтримуючи першого. Це також унеможливить проведення «технологічних виборів», які проходять шляхом не переконування виборців, а маніпулювання їхнім правом вибору.

Довідково:
У законопроекті Арсенія Яценюка пропонується вважати вибори Президента України такими, що не відбулися, якщо кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, менша від половини всіх виборців України та/або якщо в результаті повторного голосування кількість голосів виборців, які не підтримали жодного кандидата, перевищує половину всіх виборців, які взяли участь у голосуванні. Законопроектом також передбачена можливість позбавити кандидатів, які брали участь у другому турі голосування, що не відбулося з вищенаведених причин, права брати участь у наступних повторних виборах на пост Президента України.
 

Dobrofey

Active Member
а чего ж Яйцепук не подал этот законопроект до 1-го тура выборов? Тогда многие тоже жаловались, что хоть кандидатов и 18-ть, но голосовать не за кого. А теперь набрал 7% и пытается казаться праведником. Я помню, как он еще будучи спикером парламента, обещал ввести новую систему "Рада", при которой голосовать депутату можно было только по своей карточке самому, но так ничего и не сделал. Трепло...
 

Бармалей

Болеющий за город
ОТЛИЧНЫЙ ЗАКОНОПРОЭКТ!
нужно народу просто забить на 2 тур и остаться дома! от этого Украине точно не станет хуже!
Тогда найдутся те, кто проголосует за вас. ;)

Нужно таки пойти и таки поставить галочу "Не підтримую жодного кандидата" :!:
 

Wodan

Всем клева!
Идея так же отлична, как и утопична!
 

Helena

Забанен
утопична - не утопична...но пора начинать хоть что-то делать, даже если и каждый начнет с себя, а именно с галочки "проти всих"
 
Зверху