2010, другий тур. Що краще: Янукович, Тимошенко чи "Проти всіх"?

Як Ви плануєте голосувати у другому турі виборів Президента 2010?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    328

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Не хотілось створювати тему присвячену другому туру до офіційного оголошення результатів, але не бачу сенсу чекати далі, а обговорення 2-го туру йде по всім темам так чи інакше присвяченій виборам Президента. Тому, надалі таке обговорення за межами цієї теми і будь який порівняльний аналіз Тимошенко-Янукович, буду або видаляти, або переносити до цієї теми.
Крім варанту хто краще Янукович чи Тимошенко, пропоную тут також розглядати ще 2 варіанта: "Не піти на вибори" і проголосувати "Не підтримую жодного".
Моє ставлення до останніх двох згаданих варіантів не змінилось, але і перші 2 мене теж не влаштовують.
Ще хочу нагадати ким має бути Президент і які його повноваження за законом, якщо щось не згадаю, доповніть:
1. Гарант дотримування Конституції України і інших законів нашої держави.
2. Голова держави і саме він на міждержавному рівні буде укладати міждержавні угоди і договори. У більшості випадків ці договори будуть чинні і без ратифікації ВР, крім, звісно тих, які будуть мати статус законів.
3. Головнокомандувач Збройних Сил України. Його накази за статусом вище ніж накази Міністра Оборони.
4. Президент подає на утвердження до ВР кандидатури Міністра Оборони, Міністра Закордонних Справ, Голову СБУ.
5. Президент призначає Гепрокурора України.
6. Президенту подає кандидатури на посади губернаторів областей, а у разі їх зняття, може призначити виконуючих обов'язки, які будуть працювати і без схвалення ВР чи прем'єра.
7. Президенту підпорядкована РНБО.
8. Президент має право законодавчої ініціативи. Він може самостійно або його секретаріат від його імені, подавати на розгляд у ВР законопроекти.
9. Президент має право Вето. На будь який закон, прийнятий у ВР Президент можу накласти вето, яке депутатам ВР доведеться долати голосуванням з результатом не менш ніж 2/3 ( 300 депутатів ) від складу ВР. Будь який закон, прийнятий у ВР, не набере чинності без підпису Президента. Впродовж 15 днів не підписаний, або не заветований, законопроект може знаходитись у Президента, і лише після цього, його може підписати Голова ВР, після чого він стане чинним. Крім того Президент може з власними зауваженнями відправити законопроект назад до ВР.
Ще він має якісь квоти на посади у різних структурах, як то Конституційний Суд, але тут я точно не пам'ятаю, тому хто в курсі точних данних, будь ласка, доповніть.

Після першого туру маємо такі результати:
У виборах прийняли участь 66% виборців ( 24.5 млн. )
З них 35,4% + 25.0% = 60% проголосувало за кандидатів, які потрапили до фіналу. Це 60% з тих 66% що проголосували. А з усіх виборців це буде 0.66*35.4=23.4% и 0.66*25%=16.5%. А в сумі 39.9% усіх громадін України.

У сухому залишку ми маємо двох кандидатів, одного з яких, при наявності інших варіантів, підтримало 23.4% громадян, а іншого 16,5%. І один з них, у будь якому випадку, крім якогось фантастичного, стане Президентом.
Ось тут можна глянути ці фантастичні варіанти. :
Розділ X ПРОВЕДЕННЯ ГОЛОСУВАННЯ, ВИЗНАЧЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Стаття 84. Встановлення результатів виборів Президента України

1. Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів територіальних виборчих комісій про підсумки голосування в межах відповідних територіальних виборчих округів не пізніш як на десятий день з дня виборів встановлює результати голосування у день виборів Президента України, про що складає протокол. До протоколу про результати голосування у день виборів Президента України заносяться прописом та цифрами такі відомості:
кількість виготовлених виборчих бюлетенів
кількість виборчих бюлетенів, одержаних територіальними виборчими комісіями
кількість виборчих бюлетенів, одержаних дільничними виборчими комісіями
кількість виборців, внесених до списків виборців на виборчих дільницях
кількість невикористаних виборчих бюлетенів
кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені
кількість виборців, які взяли участь у голосуванні
кількість виборчих бюлетенів, визнаних недійсними
кількість голосів виборців, поданих за кожного кандидата на пост Президента України
відсоток голосів виборців, поданих за кожного кандидата на пост Президента України, у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у голосуванні
кількість виборців, які не підтримали жодного кандидата на пост Президента України
відсоток голосів виборців, які не підтримали жодного кандидата на пост Президента України, у відношенні до кількості виборців, які взяли участь у голосуванні.

3. Обраним у день виборів Президентом України вважається кандидат, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Про обрання Президента України за підсумками голосування у день виборів Центральна виборча комісія приймає рішення. У протоколі Центральної виборчої комісії про підсумки голосування в день виборів Президента України при цьому зазначаються прізвище й ініціали кандидата, який відповідно до цього Закону обраний Президентом України.

5. Якщо до виборчого бюлетеня для голосування у день виборів було включено більше двох кандидатів на пост Президента України і за результатами голосування у день виборів Президента України жоден кандидат не був обраний відповідно до вимог частини третьої цієї статті, Центральна виборча комісія приймає рішення про проведення повторного голосування, про що зазначається у протоколі про підсумки голосування в день виборів Президента України.

Стаття 85. Повторне голосування

2. До виборчого бюлетеня для повторного голосування включаються два кандидати на пост Президента України, які у підсумку голосування у день виборів одержали найбільшу кількість голосів, не враховуючи тих кандидатів, які після дня виборів зняли свої кандидатури.

8. Якщо до бюлетеня для повторного голосування було внесено дві кандидатури, обраним Президентом України за підсумками повторного голосування вважається кандидат, який за підсумками повторного голосування одержав більшу, ніж інший кандидат, кількість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

9. Якщо до виборчого бюлетеня для повторного голосування було включено лише одну кандидатуру, кандидат вважається обраним Президентом України, якщо він одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

10. Якщо в результаті повторного голосування обидва кандидати, що балотувалися, набрали однакову кількість голосів, або якщо голосування проводилося по одній кандидатурі і вона не отримала більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, вибори Президента України вважаються такими, що не відбулися.
Можливо я щось пропустив, але висновки такі:
1. Вибори можуть вважатись такими, що не відбулись у випадку, якщо за одного та іншого кандидата проголосує однакова кількість виборців. Це важко уявити, навіть різниця у 3% викличе довгу тяганину. А рівну кількість ніхто ніколи не визнає.
2. Одного кандидата нам не світить.
3. Якщо вибори будуть вважатись такими, що не відбулись, продовжиться термін діючого Президента ( якого підтримали 0.66*5.5%=3.63% громадян ), доки не відбудуться вибори, які відбудуться ( вибачаюсь ).
4. У разі голосування "проти всіх" тих, хто не підтримав кандидатів у першому турі, жоден з кандидатів може не отримати половини голосів, але, згідно статті 85, п.8, Президентом стане той, хто отримає більше, навіть якщо знову там буде 35 проти 25.
5. Не піти на голосування у другому турі, або проголосувавши "проти всіх", Ви підтримаєте обох кандидатів, у такій мірі, як за них проголосують ті, хто проголосують. А відповідальність за обрання того, чи іншого кандидата, буде на Вас не менша, ніж на тих, хто за нього проголосував.

Дуже шкода, що Вибори Президента у нас перетворюються не "ЗА" того чи іншого, а "ПРОТИ". Вже мабуть потрібно так їх і проводити: у першому турі викреслювати тих, кого не хотіли б бачити на посаді Президента. За опитуванням цього форуму це був би .

Luxury

Active Member
Жизнь и так коротка что-бы дарить 5-лет кому-то не понятно кому)

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Re: 2010, другий тур. Що краще: Янукович, Тимошенко чи "Проти всіх"?

Жизнь и так коротка что-бы дарить 5-лет кому-то не понятно кому)
Голосування "ЗА" вже відбулось. У другому турі голосування "ПРОТИ".

Patriot

New Member
Re: Відповідь: Re: 2010, другий тур. Що краще: Янукович, Тимошенко чи "Проти всіх"?

Голосування "ЗА" вже відбулось. У другому турі голосування "ПРОТИ".
У нас 90% народу голосує проти. І перший тур не виключення: голосували проти пахана або юльки або і того і того.
Проголосую за юльку. Але тільки тому, що від неї в комісії буду сидіти. А так би не пішов на вибори взагалі. Не люблю бути безкоштовним актором театру. :greedy:

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Сергій Тігіпко

В результате вашего против всех - ваш голос пропорциональна разделиться между Ю и Я.
Маячня. Це вам не парламентські вибори, тут нічого нікому не ділиться.
Шановні, скільки вже можна тут дурити народ? Відкрийте законодавство і почитайте.

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Устративает ли Вас результаты голосования в первом туре?

краще з іншої планети, з Пандори, наприклад, завезти синіх і хвостатих президентів (про запас), міністрів, депутатів, губернаторів, чиновників нижчих рангів, мєнтів, армію.. нікого не забув?
Педофілів. Куди ж ми без них, а то ж так навіть не цікаво буде! :lol:

мне хоть и негр будет президентом, только бы предоставляли раб места и повысили зарплаты и пенсии..
Ну так а хто втримує вас від міграції в Штати? Там і президент негр, і зарплати повище... :lol:

Stein

Well-Known Member
Відповідь: 2010, другий тур. Що краще: Янукович, Тимошенко чи "Проти всіх"?

5. Не піти на голосування у другому турі, або проголосувавши "проти всіх", Ви підтримаєте обох кандидатів, у такій мірі, як за них проголосують ті, хто проголосують. А відповідальність за обрання того, чи іншого кандидата, буде на Вас не менша, ніж на тих, хто за нього проголосував.
Якщо мені пропонують вибрати: вступити в купу ріденького чи м'якенького "говєнца", то чому я обов'язково маю в якусь з них вступати? Я краще обійду обидві.
Я не підтримую жодного з нинішніх представників влади і виступаю за зміну режиму та політичної системи а також повну люстрацію всіх нинішніх можновладців. Тож чому я маю за когось із них обов'язково голосувати? Якщо хтось хоче бачити при владі Янука чи Юлю - нехай голосує за них і потім несе відповідальність за свій вибір. Я ж свій вибір вже зробив, і не збираюся його міняти.
Якщо ж ви, піддавшись на маніпуляції політтехнологів та взявши на озброєння штампи накшталдт "якщо проголосуєте проти всіх - значить проголосуєте за всіх" ладні зрадити своїй позиції та продати власний вибір - то ваша справа, проте не варто вішати подібні ярлики на всіх свідомих людей.

sladkui

________
Даже кто непроголосует или поставит "+" навпротив графы "Не підтримую жодного кандидата" голоса пойдут за... (думайте сами;))

skarm

Member
Re: Устративает ли Вас результаты голосования в первом туре?

Лично я голосовал за Тимошенко лишь из простых математических соображений .
С самого начала задолго до выборов было ясно что будет второй тур и в нём будут учавствовать два кандидата : Янек и Тимошенко .

Я не знаток политических программ кандидатов , так как украинской политикой перестал интересоваться через пару лет после победы Майдана ( хотя в 2004 был ярым приверженцем Ющенко и его команды , пристально следил за всем происходящим и искренне верил в то , что с приходом Оранжевой коалиции демократия победит , а бандиты не на словах а на деле " будуть сидіти у тюрмах " .
Что стало после , все мы прекрасно знаем : бывшие собратья по Майдану перегрызлись как бабы на базаре , вылили друг на друга всю подноготную грязь какую только можно было извлечь из глубин человеческой низости .
С тех пор у меня стойкий рвотный рефлекс на украинский политикум в целом независимо от цвета их шкуры .
Но к Янеку у меня "особое " отношение . Его я просто яро ненавижу . Я просто представить себе не могу что у руля страны может стоять человек в своё время промышлявший уличными грабежами и насилием .
А ведь этот человек в случае победы будет представлять нашу страну а соответственно и каждого из вас на международной арене , и глядя на него люди будут представлятиь себе что это один из представителей элиты украинского народа . А если таковы представители элиты , то можете представить что они будут думать о рядовых гржданах то есть о нас с вами , о каждом из вас сейчас читающем эти строки .
В прошлом году мне довелось несколько месяцев работать в Польше , с обычными рядовыми гражданами . Так вот они мне говорили : " до встречи с тобой , мы искренне считали что большинство украинцев с самого утра напиваются водки и бродят по улицам стреляя из калашей .............. "
Можно живо себе представить какое мнение у большинства рядового населения планеты сложится о стране у руля которой стоит уголовник .О его первой леди , которую необходимо по протоколу везде возить с собой я вообще лучше промолчу .
Я не утверждаю что Юля белая и пушистая , у всех стоящих у власти рыльце в пушку . Страна с головой погрязла в коррупции , и никто меня не убедит что Янек ,Юля,Тигипко или любой другой кандидат идут во власть что бы сделать нашу жизнь лучше .Каждый из них лишь представитель какого либо клана , делегированный во власть что бы решать свои глобальные планы , зарабатывать миллиарды на нас с вами . И ложили они большой и толстый на каждого из 48 миллионов жителей Украины . А всё что нам втюхивают с экранов телевизоров под видом предвыборных программ лишь трёп призванный задурить мозги ботве и так отупевшей от мыльных опер , домов 2 и других тому подобных медийных фаст-фудов .
Поэтому я голосовал за Тимошенко и советовал так делать всем своим родственникам и знакомым лишь для того что бы на международной арене меня и каждого из вас представлял не уголовник который без бумажки и двух слов не может связать в логично построенную фразу .

P.S это лишь моё личное мнение , я никого ни к чему не призываю , и ни с кем не собираюсь вступать в полемику . Так что если кто-то каким либо образом отреагирует на этот мой пост , не ждите от меня ответа .

Зверху