Ubuntu для начинающих

• Автор теми AkeL.php
  • Дата створення

Prorok

Member
Хочу окончательно сьехать на убунту и оставить раздел для винды 1 диск С на 10 гб для фотошопа и пары программ (или можно 7 гб и все будет норм работать??).Так овт интересует вопрос 30 гб для раздела с корневой системой будет много или нет?И 20 гб мало?Я программист.Ну вообще программ имеющих большой вес хватает.Интересно оно большую часть я так понял в этк и юзер ставит,а на хоум который будет отмонтирован только несколько системных файлов?

Las

Member
30г под рут хватит вполне, даже многовато, наибольшие из системных, как правило, usr, var и lib. На хомяке тоже не стоит экономить, ведь там у тебя наверняка будут храниться фильмы, книги и тп

Если сильно гложут сомнения, можно сделать одну партицию под всю систему, включая хомяк и тп. А позднее уже, когда явно станет видно, какой раздел сколько ест, можно её делить.

Prorok

Member
Немного подумав я остановился на таком:
  1. раздел-корневая система 20 ГБ
  2. раздел -хоум точка монтирования
  3. раздел свап-так как у меня 512 ОЗУ,то он 1.5 ГБ
А вообще все держать на одном разделе не выгодно из-за соображений к примеру если захотите переустановить систему или она накроется,то тогда и данные полетят,а так просто примонтировать при установке рут и все.Если я неправ просьба поправить. Ах да и файловая система ext3. Но впринципе учитывая огромные по функционалу приложения для программирования,игры и типа Гимп,то 20 гб как раз я считаю.Или я неправ?

Prorok

Member
У меня такая фигня после установки 9.10. Сеть то работает без интернета,но как раньше 2 сети одновременно работать не могли:( А этот форум работает только без включенного интернета и с интернетом не грузится :(

Останнє редагування:

-=UN=-

Инспектор GUI
А вообще все держать на одном разделе не выгодно из-за соображений к примеру если захотите переустановить систему или она накроется,то тогда и данные полетят,а так просто примонтировать при установке рут и все.
Ну я гадаю тут треба розрізняти "накриється система" і "накриється файлова система". Якщо накриється система (ОС), дані нікуди не дінуться і залишуться там де вони й були. А стосовно файлової системи, то якщо так думати то вона на будь-якому розділі може накритись, в тому ж числі і на /home, тобто яка різниця? Тим більше, що /home завжди буде примонтований і доступний для потенційно деструктивних дій.
Стосовно розміру розділів, коли не так багато місця як хотілося б, навпаки вигідно тримати один розділ на все (виключаючи /boot звісно), тому, що якщо не буде вистачати місця будь де, завжди можна "врятувати" ситуацію за допомогою видалення або переміщення чогось не дуже потрібного з /home (а там часто валяється багато такого :)). А якщо не буде вистачати місця у /usr то де ж брати місце? видаляти встановлені програми? чи знову перерозбивати диск і перевстановлювати ОС?
Ах да и файловая система ext3.
Ну продуктивність не дуже у ext3. Я б порадив щось більш швидке.

prz

kabinator
У меня такая фигня после установки 9.10. Сеть то работает без интернета,но как раньше 2 сети одновременно работать не могли:( А этот форум работает только без включенного интернета и с интернетом не грузится :(

это нето, забыл сразу сказать что у меня 9.04 и локалка типа соединяеться, но сайты негрузяться, инет конектиться и работает ок. =С

Prorok

Member
-=UN=- так что вы хотите сказать.Всё ставить на 1 роздел?В интернете говорится об обратном.Да и я так пару раз систему переставлял и все ок.Дак моя схема вышеописанная для розбивки не годится?

Ireen

Golting
from dominar, plz help him:

Народ подскажите, установил убунту 9,10 сделал все по этому примеру перезагрузил комп, и у меня после етого не включается eth0, перезапускаю через консоль
sudo /etc/init.d/networking restart

phoenix@phoenix:~$ sudo /etc/init.d/networking restart
* Reconfiguring network interfaces...
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 1997
killed old client process, removed PID file
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.2
Copyright 2004-2008 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit

Listening on LPF/eth0/00:e0:4d:71:d9:15
Sending on LPF/eth0/00:e0:4d:71:d9:15
Sending on Socket/fallback
DHCPRELEASE on eth0 to 10.0.0.1 port 67
avahi-daemon start/running, process 2108
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.2
Copyright 2004-2008 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit

Listening on LPF/eth0/00:e0:4d:71:d9:15
Sending on LPF/eth0/00:e0:4d:71:d9:15
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPOFFER of 10.0.144.20 from 10.0.144.254
DHCPREQUEST of 10.0.144.20 on eth0 to 255.255.255.255 port 67
DHCPACK of 10.0.144.20 from 10.0.144.254
bound to 10.0.144.20 -- renewal in 40245 seconds.
avahi-daemon stop/waiting

-=UN=-

Инспектор GUI
-=UN=- так что вы хотите сказать.Всё ставить на 1 роздел?В интернете говорится об обратном.
Ну я гадаю якщо кажуть десь щось, то повинні і аргументи наводити. Тобто що вам дає і не дає :) таке розбивання диску. Я вам свої аргументи навів, що якщо ви не розрахуєте розмір системного розділу де буде /usr, то можете зіткнутися з ситуацією коли на розділі не буде місця, а видаляти нічого, бо все системне, ну хіба що "непотрібні" програми, але хіба це гарна ідея? А на розділи люди розбивають щоб наприклад користуватись у різних діректоріях різними файловими системами використовуючи їх сильні сторони. І знову ж таки, ви повинні чітко уявляти, що де буде знаходитись і перспективу можливого "поповнення". Якщо диск великого об'єму то з "запасом" проблем немає, а от коли об'єм диску не великий, то на "запасах" економлять, що через певний час може обернутись не дуже приємними наслідками.

Да и я так пару раз систему переставлял и все ок.Дак моя схема вышеописанная для розбивки не годится?
Ну чому, годиться, я просто особливого сенсу так розбивати не бачу. Які вигоди воно дає?

Зверху