Герои УПА

Ви вважаєте войнів УПА героями?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    366

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Герои УПА

...
Тобто по-вашому хто війну виграв - той великий "добродєтєль", а хто програв - той бандит і злочинець, а "благіє намєрєнія"... та кому вони потрібні...
А чого дивуватися? Це основний закон - історію пишуть переможці під себе.
 

Feuer

root@ded-desktop:~#
Модератор
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Герои УПА

А чому співпраця з німецькими окупантами що прийшли в 41му - є злочин, а співпраця з окупантами радянськими, що прийшли в 39му - ні? Чим для України (хочаб для Західної як території діяльності УПА) радянські окупанти були кращі за німецьких?
давайте вернем тем землям, которые отошли Украине в 39 году их историческое подчинение Румынии, Польше и т.д. как вам это?
 

Vlad_S

Скептик
Давайте відверто: розмова про пам'ятник на цвинтарі - то не більше ніж Ваші припущення...
Ну почему же, мне приходилось подолгу жить в Москве и это место я очень хорошо знаю, там кроме кладбища практически нет места что-либо поставить...
...Якось не зовсім можу простежити ланцюжок логіки. Чи не здається Вам, що відсутня якась одна ланка: Россія звинувачує Україну в "фашизації" (якої насправді немає) попри свої проблеми, і тут же одразу рішення трибуналу...
Логика проста - пока вопрос ставится по принципу "или-или" на него и ответ будет такой же. И не только в России - посмотрите на результаты голосования. Изменится отношение к теме УПА, как к теме сложной и противоречивой, изменится и реакция на нее, в т.ч. и в России...
...А розколюють більше суспільство, на мою думку, пам'ятики історичним персонам, які точно вже не зробили нічого для України гарного, поділ на три сорти в агітках президентської кампанії та з'їзди "федерастів", учасники яких залишилися непокараними...
А кто сказал, что все проблемы раскалывающие общество, ограничиваются только отношением к ОУН-УПА :)
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Герои УПА

давайте вернем тем землям, которые отошли Украине в 39 году их историческое подчинение Румынии, Польше и т.д. как вам это?
Я б не відмовився якби Україну відновили в кордонах Райхскомісаріату... ;)
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Герои УПА

Голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив про наміри назвати Академію Служби безпеки іменем головного командира УПА Романа Шухевича. Якщо ректорат ухвалить таке рішення, Наливайченко надішле відповідне звернення до Президента.
___
 

mangust

патріот
Відповідь: Герои УПА

В Севастополе представили изданную в симферопольском издательстве Таврия книгу о местных комбатантах ОУН-УПА Повстанчий Крим (Повстанческий Крым), действовавших на территории полуострова в 1941-1945 годах.

Автор книги - лидер Севастопольской городской организации Всеукраинского общества Просвита и местной организации КУН Владимир Проценко - во время презентации отметил, что "в Крыму знают одну сторону истории, а другая сторона - совершенно секретна".

По мнению Проценко, выход книги является "очень важным для Крыма, чтобы местные жители знали, что здесь существовали ОУН и УПА, в частности, три отряда бойцов УПА, одним из которых руководил наш севастопольский проводник, сотник Василий Чмыга, а также Крымский украинский революционный комитет по подготовке восстания”.

При этом он добавил, что такие комитеты существовали еще в 9 крупных населенных пунктах и селах полуострова.

Кроме того, как отметил Проценко, существовала "сильная хозяйственная инфраструктура, мощный производственный отдел, в частности, универсальный магазин Консул, хлебопекарня, киоски, гончарное производство, мастерская украинской вышивки, художественная, швейная мастерские, стол помощи". Существовали также украинская школа, украинский театр, церковь.

Как отмечает автор, книга написана в жанре повести и "наполовину документальная, а наполовину литературная", и основывается на достоверных фактах совершенно секретного архивного дела, а также на воспоминаниях дочки главного героя произведения Владимира Шарафана (в крымской ОУН он возглавлял референтуру по пропаганды и был одним из руководителей украинского комитета по подготовке вооруженного восстания) Людмилы Шарафан.

По словам Проценко, до сих пор в Украине не было книг, которые бы раскрывали возглавляемую УПА и ОУН освободительную борьбу в Крыму.

На презентации присутствовала и дочка главного героя книги.

 

mosad

קוֹמְמִיּוּת
А как вы сможете объяснить?
 

mangust

патріот
Відповідь: Герои УПА

Нині Росія веде агресивну інформаційну політику стосовно України. Про це заявив ректор Українського університету в Москві Віктор Ідзьо. Як підтвердження цього професор привіз до Івано-Франківська провокативну стрічку, відзняту в Росії, "Степан Бандера: таємниці 20-го століття". Стрічка, відзнята російськими спецслужбами, рясніє провокативними фактами, які сфальшовують українську національно-визвольну боротьбу, - повідомляє ТРК "Вежа".

"Безсумнівно, що професіонали ФСБ та КДБ хочуть на сьогоднішньому етапі якось оправдати сам факт вбивства Степана Бандери. Власне сам показ фільму дискредитує всіх тих, хто його створив і хотів фактично реабілітувати систему НКВС, КДБ, ті репресії проти українського народу, і хотів затушувати правильність боротьби ОУН та УПА, які очолював Степан Бандера. Я привіз цей фільм показати, аби українці знали, що інформаційна війна розгортається ще з більшою силою, аби накинути новий інформаційний зашморг на Україну", - зазначив організатор презентації, доктор історичних наук Віктор Ідзьо

"Цей фільм знятий безумовно із дуже вдалим підбором, і я як історик сказав би, із спекуляцією на іменитих історичних постатях. Там було витягнено із контексту відповідні ті фрази, які їм були потрібні, аби нівелювати, навіть принизити провідника української нації Степана Бандеру. Залучені кращі історики, люди які працювали та жили в ту епоху, я погоджуюся цілком з усім сказаним. Та до цього всього, аби забруднити постать Степана Бандери було додано багато колючих болючих ноток: де можна говорити про якісь особисті інтимні стосунки Степана Бандери із дружиною його соратника, не бачачи ані документів, ані фото", - зауважив співробітник музею, історик Володимир Бакала.
 

gimnast1981

мыслитель
смотрел я етот фильм !!!показана чистая правда про Бандеровцев!!!и ненадо перекручивать факты -мол ето происки росииских спецслужб-так оно было на самом деле!!!
 

Jagger

Повелитель Зерга
Вообще отдельное "спасибо" полякам за то что не растреляли Бандеру у себя в кутузке. Растреляй они его вовремя не было бы такого позора который произощел
 
Зверху