You must be registered for see links
Самая простая. Одна из небольших московских церквей, действовавших еще с советских времен, ничем особым не выдающаяся. Да и метро "Сокол" - не центр Москвы
Про розташування церкви - Бог із нею. Чомусь я вважав, що Ленінградський проспект - це не така вже і периферія
. Але то не важливо.
Можливо Ви мене не зрозуміли. Попередній дописувач висловив:
Еще раз повторяю-теперь лично для вас.Данный памятник был установлен без одобрения государства на территории одной из московских церквей. Простоял недолго.Был разрушен 8 мая 2007 года. Более 2-х лет назад.
Я не знав, як був знесений пам'ятник. Можливо держава втрутилася, можливо, батюшки з РПЦ схаменулися, можливо з власної ініціативи "группа товарищей" зусилля доклала. Коли б то держава чи церква виправилися - питань немає, "порожняк не гонят", "за базар отвечают тощо"... Виявилося, що третій варіант - то була справа рук антифа...
Имхо, главное в другом - этот памятник чисто частная инициатива, никакого отношения к официальной позиции российского государства не имеющая...
Так а я про що? Російська мудрість каже: "Не лезь не в свои сани". Наш народ з цього приводу дещо сердитіше але більш влучніше: "Яке твоє собаче діло?" Тож на якій підставі держава Росія починає розказувати як в своїх ЗМІ, так і галасувати на всю Європу про те, що в Україні шанують фашизм, коли у самих не те що "рильце в пушку", а писок заріс густою бородою? Яке право мав "тютюновий патріарх" Кіріл розказувати на зустрічі зі "збірною СНД" про неприпустимість перегляду історичної спадщини, коли на підконтрольній його РПЦ території встановлювали пам'ятники таким особам? Яка їх справа, що робиться в Україні, коли вони в себе не можуть навести ладу? То була чиясь власна ініціатива, що не мала ніякого відношення до позиції держави? Чудово. Але щось я не помітив аж надзвичайно великої свободи в Росії, щоби держава не могла "переломити через коліно" будь-яку ініціативу, тим більше таку!
Тепер щодо Вашого:
Инициатором данной реабилитации выступало не государство, мы же говорим о роли государства в реабилитации тех, кто так или иначе сотрудничал с фашистами...
А хто сказав, що в Україні держава виступила з ініціативою реабілітації тих, хто співпрацював з гітлерівцями? Плакати "СС-Галичини" - так то як Ви сказали була приватна ініціатива, держава до цього ніякого відношення не має. Те, що Ющенко в дні перемоги в своїх промовах згадує ще й УПА, так це не з нього врешті почалося ,ще дідуган Кучма доклав руку. Вже наводив документ, зроблю ще раз:
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Про нагородження пам'ятним знаком «50 років визволення України»
З нагоди 50-річчя визволення України від фашистських загарбників та у зв'язку з Указом Президента України від 22 березня 1993 року № 92 «Про всенародне відзначення 50-річчя визволення України від фашистських загарбників» постановляю:
Нагородити пам'ятним знаком «50 років визволення України» ветеранів війни - громадян України, а також учасників визволення України - громадян інших держав.
Президент України Л. КУЧМА. м. Київ.
28 вересня 1994 року № 554/94
Витяг із «Інструкції про порядок вручення пам'ятного знака «50 років визволення України» нагородженим, які проживають в Україні.
...3. Списки нагороджених пам'ятним знаком, що проживають в Україні, складають і затверджують:
...на колишніх партизанів і учасників підпілля, трудівників тилу,
вояків Української повстанської армії, які брали участь у бойових діях проти німецько-фашистських загарбників і не вчинили злочинів проти миру і людства, членів груп самозахисту... - виконавчі комітети Рад.
...5. Пам'ятний знак від імені Президента України вручають: ...трудівникам тилу, колишнім партизанам і учасникам підпілля,
воякам Української повстанчої армії, в'язням концтаборів та іншим категоріям нагороджених з цивільного населення - керівні працівники виконавчих комітетів Рад.
Пам'ятний знак вручається нагородженим в урочистій обстановці. Разом з пам'ятним знаком нагородженому, вручається посвідчення встановленого зразка...
Так це ще раз підтверджує те, що окрім бойових дій з НКВС УПА воювала ще з гітлерівцями, а держава Україна це визнала, і ні про який колабораціонізм не може бути мови. Про те, що „Нахтігаль” увійшов у Львів разом з німцями, про Шухевича вже втомився писати... Ті, хто засуджують Шухевича забувають про співпрацю СССР та гітлерівської Німеччини, яка була куди тривалішою та куди глибшою, ніж то було в Шухевича на самому початку війни.
Тому висловлювання на кшталт „держава Україна реабілітує тих, хто співпрацював з німцями” – є некоректним.
Щодо Власова... По Рен-ТВ дивився документальний фільм про нього (якщо не помиляюся – викладений на СОЛАРі). Сказати, що його реабілітовують у цьому фільмі – не можу. Але й гострого засудження я там не бачив. Підводять під той факт, що Власов воював не за Гітлера, а проти Сталіна, не з власним народом, а проти деспотичного режиму. Наскільки можу припустити, то такі настрої будуть жевріти і далі в російському суспільстві, і рано чи пізно вийдуть „нагору” та дістануть офіційного визнання. Не з цією владою, так з іншою...