Фашизм и антифашизм

DimoniЩЕ

Антижурналист
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: фашизм и антифашизм

Во-всяком случае не препятствовал им. Когда главный раввин Москвы Мазэ обратился к Троцкому с просьбой о помощи в прекращении еврейских погромов, Троцкий отказался, заявив, что он де "не еврей, а социал-демократ". Выйдя от Троцкого, Мазэ сказал: "Троцкие сделали революцию, а страдать от нее будут Бронштейны"...
И опять не правда. Один из первых законов принятых совецкой властью - это закон об антисимитизме.
Своих товарищ Троцкий защищал с самого начала. На публике он мог и повыпендриватся чуть чуть и подругому. :)
 

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: фашизм и антифашизм

Совецькой владою керували крім Бронштейна ще і такі "видатні товарисчі" як Ульянов і Джугашвілі. Тож вони або також євреї, або нічим не кращі і не гірши. І у країни, де всі на паперових законах і гаслах вважались рівними, насправді зовсім по іншому було.
 

Sturmfuhrer

New Member
Re: фашизм и антифашизм

про який соціалізм та лівий ухил (та ще й робітничий) могла йти мова, коли в ті часи в Германії вся промисловысть була власністю промислових магнатів та банкірів (Крупп, Бош, Шредер, Сіменс, Тіссен, Феглер) - це капіталізм
Соглашусь с Михой. Записывать NSDAP в комуняки - это маразм!!!
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: фашизм и антифашизм

Ви трішечки поняття підмінили. Я говорив не про комунізм, а про соціалізм. Пам'ятаєте, в фільмі "Чапаєв" селяни питають у Василя Івановича: "Ты за большевиков, али за коммунистов?". На що політично не досить освічений комдив відповів: "Я за Интернационал". А його "політ рук" Фурманов спитав тихенько: "За какой Интернационал?". "А в каком Ленин был?". "В третьем". "Вот и я за третий". Доречі, святкувати 1-е травня запропонували саме на ІІ Інтернаціоналі, тобто не на комуністичному. І наскільки я знаю, соціалісти не виступають проти приватної власності, вони лише прагнуть, за високі соціальні стандарти в умовах цієї приватної власності. Ну і ще слід зазначити, що в Європі існує такий собі соціалістичний інтернаціонал (не знаю, як це точніше назвати), але з українських соціалістів там визнають лише СДПУ (не Медведчука і Кравчука, а Онопенка). "Соціалістів" же Мороза там за соціалістів не вважають.

До Sturmfuhrer.
Записывать NSDAP в комуняки - это маразм!!!
Не зовсім зрозумів Вашої думки, якщо можна більш детально поясніть. Хто з них кращий, а хто гірший, чи може Ви щось інше мали на увазі.
Вже викладав колись главу з "Криголаму" Різуна, ось ще раз дам посилання (DC++)
Як на мене, то разюча схожість.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Re: фашизм и антифашизм

про який соціалізм та лівий ухил (та ще й робітничий) могла йти мова, коли в ті часи в Германії вся промисловысть була власністю промислових магнатів та банкірів (Крупп, Бош, Шредер, Сіменс, Тіссен, Феглер) - це капіталізм
Шановний, соціалізм, це не лише ліві та комуністи. Не треба приватизувати поняття. Певний соціалізм сьогодні існує в Швеції - а там демократія і ринкова економіка. Треба глибше розуміти саму суть. Соціалізм - це не лише сходинка на шляху до комунізму. І те, що промисловість знаходиться не у власності держави - ще не означає що соціалізм не можливий. Головне- щоб ця промисловість працювала на благо держави і її народу. І треба також розуміти різницю між капіталістичною експлуатацією робітників, та вільною і захищеною працею в соціальній державі, для якої інтереси традящих - не порожній звук.

Ось як розуміли це поняття націонал-соціалісти:

"...Социалист - то, кто готов стоять за свой народ всеми фибрами своей души, кто не знает более высокого идеала, чем благо своего народа, кто кроме того понял наш великий гимн "Германия, Германия превыше всего" так, что для него нет на свете ничего выше Германии, народа и страны, страны и народа.
Национальный и социальный - два тождественных понятия. Быть социальным означает так построить государство и жизнь народа, чтобы каждый действовал в интересах народа и был настолько убежден в его благостности и безусловной правоте, чтобы быть в состоянии умереть за него..."

(ИЗ ВЫСТУПЛЕНИЙ АДОЛЬФА ГИТЛЕРА 20-Х ГОДОВ)

"...Это слияние социалистической мечты и национальной концепции, столь созвучное сердцам трудящихся, страдающих от капиталистической эксплуатации и чувствующих себя отчужденными от общенационального очага вышестоящими слоями, этот синтез национализма и социализма, представили духовную угрозу для течений, спровоцировавших классовую борьбу, и всего пролетарского Интернационала, сделав из последних смертельных врагов зарождавшегося национал-социализма..."

(РЕЧЬ РЕЙХСМИНИСТРА, НАЧАЛЬНИКА ШТАБА СА ЭРНСТА РЕМА ПЕРЕД ДИПЛОМАТИЧЕСКИМ КОРПУСОМ И ИНОСТРАННЫМИ ЖУРНАЛИСТАМИ 18 АПРЕЛЯ 1934 ГОДА)

"СОЦИАЛИЗМ
Социализм означает: общее благо выше личных интересов.
Социализм означает: думать не о себе, а о целом, о нации, о государстве.
Социализм означает: каждому свое, а не каждому одно и то же.
В этих положениях выражена суть немецкого социализма. Только тот социалист, кто живет по этим заповедям.
Из их идей вырастает новый порядок. Каждое сообщество вырастает вокруг лидера. Он - центр нового порядка, формирующегося вокруг него. Несколько лидеров соединяются в общину. Они, в свою очередь, собираются вокруг своего лидера и создают живой порядок, органическое целое. Вся конструкция собирается снизу вверх и получается пирамида, вершина которой - вождь Рейха. Все люди оказываются объединены в одно общество, связывающее человека с человеком, и лидера с лидером. Каждому достается не одно и то же, а каждый получает свое. Так создается социалистический народ в социалистическом государстве.
Каждый человек в обществе выполняет свою задачу согласно своим талантам. Опять каждому свое, а не одно и то же. Выполняемая задача определяет его место в обществе. При отличном исполнении он пользуется уважением других. Он счастлив, даже если его задача была относительно небольшой.
Такие сообщества формируются в полевых условиях, в штурмовых отрядах, в пехоте, на подводных лодках. Тесно и неразрывно связанные безмолвным пониманием и преданностью единой цели, они до конца действуют как единое целое. Государство зиждется на таких сообществах и черпает в них свои силы.
Германии нужны такие общины, чтобы выстоять в будущем. Община дает каждому смысл его существования, его цель и задачу, а всем вместе одну цель - сообщество народа в новом государстве..."

(Из <Хрестоматии для немецкой молодежи>, Берлин, 1938 г.)
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: фашизм и антифашизм

читаем израильский :)Т.е. сын мужчины еврея и женшины не еврейки, будет иметь полное право получить гражданство Израиля, но согласно еврейских религиозных законов будет гоем и таких гоев только в числе всех репатриирующихся в Израиль примерно 80%. И все эти проценты, вполне довольны жизнью и единственная дискриминация которую они там испытывают так это то, что для заключения брака приходится ездить на Кипр, т.к. в Израиле нет загсов, а только раввины, которые гоев не венчают. Вот такая дискриминация - нам бы их проблемы :)
Ну, національність в них визнають за національністю матері, це точно. Мої однокласники поїхали в свій час "туди", але зв'язок з ними не підтримую, назад вони не приїжджали, тому за їх "дискримінацію" сказати нічого не можу. Просто чув не раз з передач на ТВ, про ось таких колишніх громадян, що нині опинилися на "історичній батьківщині". Про одного чоловіка, в якого батько єврей, тому тут його вважали євреєм, а ось там - він гой, бо в нього мати не єврейка :). Про євреїв, які за часів СССР тут хрестились в тому числі, як протест проти системи, але на "землі обітованній" це з ними зіграло злий жарт. Здивував один репортаж, про те, як бабця скаржилася, що вона так мріяла приїхати на свою землю до свого народу, але зіштовхнулася з тим, що "корінна" (якщо так можна сказати) дітвора дратувала її та кричала: "Русские, уезжайте назад". Що тут є правдою, а що вигадкою журналістів - можна лише припустити. В усякому разі, не знаю жодного випадку, щоби хтось повернувся назад :).
Ні, брешу. Знаю. Це народний артист СССР Міхаіл Козаков та музикант з групи "Серкет" Максим Лєонідов (Лєонідович). Але там справа не в дискримінації. Відбулося прямо як у російського поета Вішнєвского "Я что-то тут событием не стал". :) Тобто тут вони були зірками, але захотілося на історичну батьківщину. А ось там вони звичайні рядові громадяни, а для них це значить "ніхто", бо на руках їх носити не збиралися, а вони до цього так звикли. Ось і прибігли назад.
 
Останнє редагування:

mi][a

Человеку нужен человек
Re: фашизм и антифашизм

Stein, вами зацитовані промови нічого не варті - пусте балабольство політиканів, які прагнуть лише влади... ви б ще тут процитували в данному контексті ющенка, януковича чи тимошенко :)
невже можна повірити в те, що в політиків, яких спонсорували відомі магнати-банкіри, щось боліло за простий народ
ну який соціалізм, коли фактично уся країна належить кільком капіталістам
 

mi][a

Человеку нужен человек
Re: фашизм и антифашизм

... Ну і ще слід зазначити, що в Європі існує такий собі соціалістичний інтернаціонал (не знаю, як це точніше назвати), але з українських соціалістів там визнають лише СДПУ (не Медведчука і Кравчука, а Онопенка). "Соціалістів" же Мороза там за соціалістів не вважають.
якраз спу мороза входить до соц.інтернаціоналу, але принципово жодної різниці немає :)
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Re: фашизм и антифашизм

Stein, вами зацитовані промови нічого не варті - пусте балабольство політиканів, які прагнуть лише влади... невже можна повірити в те, що в політиків, яких спонсорували відомі магнати-банкіри, щось боліло за простий народ
А ви перш ніж розвішувати ярлики, подивіться чого ці люди досягли за 6 років перебування при владі. Подивіться на те, що являла собою Німеччина в 1933му, і якою вона стала до 1939го. Не треба всіх міряти за демократичними мірками.
ну який соціалізм, коли фактично уся країна належить кільком капіталістам
Соціалізм буває не лише лівим та інтернаціональним. Ще раз повторюю, не приватизуйте поняття. Уважно прочитайте наведені мною цитати і ту суть соціалізму, якою її бачили націонал-соціалісти.
 

Sparta

спартанец
Re: Відповідь: фашизм и антифашизм

Совецькой владою керували крім Бронштейна ще і такі "видатні товарисчі" як Ульянов і Джугашвілі. Тож вони або також євреї, або нічим не кращі і не гірши.
Учим грузинский:
швили - в переводе с грузинского = сын.
джуга = жид

Вопросы?
 
Зверху