Покращення Вашого життя вже сьогодні :)

lion.ts

[deleted]
Держава більше не надаватиме фермерам кредитів для початку бізнесу

Держава більше не надаватиме фермерам безповоротних кредитів для початку бізнесу. Фінансування допомоги новачкам у бюджеті не передбачили. Офіційна причина - відсутність грошей. Фермери обурені, але не здивовані. Кажуть, вже звикли.

Молочні, м'ясні корови, вирощування свиней та зернових культур. Повний цикл господарства має львівський фермер Богдан Денькович. Хазяйнує газда недавно і мав би право на безповоротний кредит від держави. Але грошей фермерові не дали.

Вже 2 роки люди не мають змоги отримати 150-200 тисяч гривень на техніку чи худобу. За цей час відмовили - тисячам новачків, кажуть у державному фонді підтримки фермерських господарств.

Скасували безповоротні кредити - аби не розпорошувати бюджетних коштів, кажуть у Міністерстві агрополітики. Пояснюють: є альтернативні загальнодержавні програми.

Фермер із Львівщини такій допомозі вже не вірить. На обіцяне державою відшкодування у 30 відсотків від вартості трактора - чекає уже майже рік. Тож змушений був звернутися до банку.

Дар'я Безродна, Олександр Ваврищук, Віктор Снєжко та Іван Наконечний, 5 канал
 

Зверюга

Vulcher
Модератор
Ты проснулся в арендованной квартире. Подслеповатым взглядом нашел кнопку МР-3 плеера и, раздвинув жалюзи, открыл пластиковое окно. Теперь можно отключить кондиционер и установить программу стиральной машине. Одев контактные линзы, читаешь записку жены. «Дорогой, уехала на автомойку, оттуда на маникюр. Тебя запишу на маникюр на завтра. Не забудь оформить страховки на автомобили и купить продукты по списку. Напомни сыну про подготовительные курсы в институт. До связи». Еще совсем недавно ты читал за завтраком не записки, а журналы, а сейчас не можешь вспомнить, когда держал журнал в руках в последний раз.
Пока автомобиль моют, ты переносишь информацию с флешки в ноутбук, понимая, что одной флешки уже не хватает - нужно будет докупить парочку, а заодно и дополнительный принтер для младшего сына, который уже достаточно взрослый, чтобы иметь собственный, а не выпрашивать у отца или брата. Да, не забыть бы еще записать старшего на водительские курсы, т.к. машина уже ждет.
Со списком в руках ты бродишь по супермаркету:
- Девушка, где у вас продаются мясные полуфабрикаты?
- В конце зала, вместо упраздненного отдела детского питания.
- А почему упразднили?
- Дядя, да кто им теперь пользуется?! Ты бы еще про сгущенку или хозяйственное мыло спросил. Ха!
Пожав плечами, ты идешь по магазину. Покупая багет, вспоминаешь запах батона и вкус ржаного хлеба. Что там дальше по списку? Пекинская капуста, оливковое масло, сыр «Эдем» или «Эмменталь», штук 20 киви. Ну и себя не забыть, коньячок премиум-класса.
На обратном пути ты успеваешь послать по электронному письму каждому члену семьи, потому что потом тебе предстоит углубиться в поиски новой няни для младшего.
Кто ты? Ты среднестатистический украинец! Как, ты не узнал себя?! Но именно так сегодня представляет тебя Госстат Украины, а раз на официальной бумаге указано, что ты такой, значит так оно и есть. Все равно не узнаешь – вставь линзы!

Где два украинца – там три гетмана, а где один украинец – там две корзины, причем обе потребительские. Согласно одной из них, не содержащей дорогостоящей техники и деликатесов, устанавливается минимальный прожиточный минимум. Эта корзина не меняется вот уже 12 лет. Что входит в эту корзину можно ознакомиться здесь:

О второй упоминают реже, но именно ее на днях пересмотрел Госстат. Эта корзина – основа, на которой происходит ежемесячный расчет индекса инфляции. Чем меньше этот индекс, тем на меньшую сумму индексируются заработные платы, пенсии и прочие социальные выплаты.
Все было бы логичным, если бы небольшое поднятие выплат компенсировало действительно небольшое повышение цен на товары и услуги. Но так ли это в действительности? Мы все имеем доходы и все ходим в магазины. Больше или меньше, лучшего или худшего качества товары мы можем купить на свои, даже выросшие кровные? Ответ очевиден и, предполагаю, одинаков для всех.
Махинация? Чистой воды, причем на государственном уровне. Судите сами. Из корзины исключили товары дешевые и внесли товары дорогие, при низкой покупательной способности населения цены на них почти не растут. А именно увеличение цены, а не сама цена, влияет на индекс инфляции.
Итак, официальная инфляция станет еще меньше, правительство отрапортует о новом достижении – стабилизации в экономике, несмотря на кризис. Рядовой украинец получит минимально возможную зарплату или пенсию. Во заживем! Вперед, народ, за оливковым маслом, ноутами, кондиционерами и линзами, экономия в чистом виде! Вы скажете «не по карману», но привычные для вас товары тоже скоро станут не по карману (если уже не стали).


П.С. Предлагаю Правительству разработать программу по выдаче пенсионерам одновременно с пенсиями глазных линз с эффектом удвоения.
 
Кто владеет информацией грядет подорожание водки, сигарет, хлеба. Для себя уже отметил подорожание бытовой химии, косметики, ряд продуктов питания.
 

Andys_sumy

Member
скору ж/д продадут и накатаемся по стране...

Верховною Радою прийняті закони щодо реформування залізничного транспорту України

Сьогодні, 23 лютого 2012 року, Верховною Радою України у другому читанні та в цілому були прийняті законопроекти «Проект Закону про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» та «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про залізничний транспорт" (щодо розмежування функцій державного та господарського управління галуззю). За перший законопроект проголосувало 232 народні депутати, за другий – 239.

Реалізація реформ буде здійснена у три етапи. На першому етапі 2011-2012 рік планується утворити єдиний господарюючий суб'єкт - публічне акціонерне товариство (АТ "Укрзалізниця"). Всі залізниці, а також підприємства, установи та організації згідно з переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України, увійдуть до складу єдиного господарюючого суб’єкта.

Вже на цьому етапі буде забезпечено розмежування господарських функцій і функцій державного управління, проведено розподіл за видами діяльності з відокремленими бюджетами та прозорими фінансовими потоками.

Одночасно в цей період буде розроблений і погоджений з причетними державними органами і громадськими організаціями Закон "Про залізничний транспорт" у новій редакції, який передбачатиме роль і місце утворюваного акціонерного товариства, порядок використання інфраструктури, умови функціонування інших учасників ринку залізничних перевезень, їх недискримінаційний допуск на ринок цих послуг.

Після реєстрації єдиного господарюючого суб'єкта та напрацювання усіх нормативних і правових актів, а також документів, регулюючих внутрішні бізнес-процеси в АТ «Укрзалізниця», розпочнеться другий етап реформування (2013-2015 роки),

ключовими напрямками реалізації якого будуть:

- ринкова трансформація управління залізничним транспортом;

- утворення організаційно-правових та економічних умов для розвитку конкуренції;

- удосконалення фінансово-економічної системи і тарифної політики;

- проведення ефективної соціальної політики.

На цьому етапі планується завершення оптимізації структури управління галуззю, розпочати утворення дочірніх підприємств, здатних працювати в конкурентному середовищі, у таких видах діяльності: вантажні перевезення, ремонт колії, рухомого складу, виготовлення запчастин, пасажирські та приміські перевезення. розпочнуться роботи з технічного переоснащення господарств, скорочення перехресного субсидування пасажирських перевезень.

Таки чином, реалізація завдань і заходів етапів реформування і стане підґрунтям для зростання операційної ефективності та оптимізації витрат залізничного транспорту, забезпечить збільшення обсягів перевезень пасажирів та вантажів; скорочення державних субсидій в галузь; підвищення якості надаваних послуг.

На третьому етапі (2015-2019 роки) буде завершена вертикально-інтегрована побудова управління господарствами галузі, ліквідовано перехресне субсидування пасажирських перевезень, продовжено технічне переоснащення галузі та розвиток конкурентного ринку залізничних перевезень.
 
Зверху