Банк

POLTERGEIST

Active Member
Подскажите, какой банк в Сумах принимает надорванные/обрисованные иностранные купюры, в общем те купюры, которые обычные банки не принимают? может кто-то сталкивался? слышала что есть такой, а где именно не знаю:(
Правекс банк на сотне ветхие берет а вот на счет порваных узнавай

Lacoste

<b><font color="magenta">*:Храбрая Моська:*</b>
Модератор
спасибо всем! POLTERGEIST, спасибо, схожу узнаю, ну по идее они должны их приравнять к ветхим и вычесть 10-15 % их стоимости! ну а как будет - посмотрим)

Гвоздь

Финский студент
Відповідь: Банк

Подскажите, какой банк в Сумах принимает надорванные/обрисованные иностранные купюры, в общем те купюры, которые обычные банки не принимают? может кто-то сталкивался? слышала что есть такой, а где именно не знаю:(
2.4. Зношені банкноти - це банкноти, які мають одну або більше з таких ознак зношення або пошкодження:
потертості, часткова втрата фарби на зображеннях, розпушення паперу, втрату папером жорсткості; { Абзац другий пункту 2.4 глави 2 в редакції Постанови Національного банку N 252 ( z0869-06 ) від 06.07.2006 }
загальне або локальні забруднення, плями та написи (уключаючи видимі в ультрафіолетових променях) площею кожні понад 400 кв. мм, колір яких контрастує з кольором навколишнього зображення або навколишньої незадрукованої ділянки банкноти;
відбитки штампів площею понад 400 кв. мм, уключаючи видимі в ультрафіолетових променях, крім штампів про погашення;
надриви або надрізи довжиною кожний понад 5 мм, у тому числі склеєні;
отвори та проколи, відірвані краї або кути, площа кожного з яких більша ніж 10 кв. мм.

Банки мають приймати без обмеження від юридичних і фізичних осіб для обміну на придатні до обігу банкноти, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви, для готівкових платежів тощо пошкоджені банкноти без ознак підроблення, які:
зберегли цілу частину площею не менше ніж 55% своєї початкової площі;
розірвані (розрізані) на дві частини, на яких збереглись обидва однакові номери та серія, і загальна площа цих частин є не меншою, ніж 55% початкової площі банкноти.

Не приймаються банками та іншими юридичними особами лише банкноти, пошкоджені вогнем, водою, різними рідинами або хімікатами тощо, площа яких під час приймання та оброблення може стати меншою, ніж 55% початкової площі банкноти. З метою обміну таких банкнот фізичні та юридичні особи мають звертатися безпосередньо до територіальних управлінь Національного банку, які зобов'язані прийняти рішення про обмін банкнот у присутності пред'явника або прийняти їх на дослідження за його заявою.
Постанова НБУ №547 від 17.11.2004
Но это касательно национальной валюти. Поройтесь на сайте верховной рады. Я думаю, что принцыпы приема точно такие же.

UFO.cz

Far away from home
При чём тут НБУ или украинские банки? Никто из них не обязан принимать поврёжденные купюры в валюте, отличной от национальной. Только на собственное усмотрение и по своим собственным тарифам.

Lacoste

Модератор
Подскажите кто знает, в каких банкоматах в городе присутствует иностранная валюта??? я сколько не пытаюсь снять с карточки, ни в каком банкомате нету:( или они для красоты пишут евро и доллар??

Malder

I want to believe
была аналогичная проблема с американской карты снять доллары, итог пришлось снимать по курсу в гривне.

Lacoste

Модератор
была аналогичная проблема с американской карты снять доллары, итог пришлось снимать по курсу в гривне.
в том то и проблема, что я не могу снять по курсу гривны, только доллар или евро. а где их найти-то?:?

Murchik

я выиграл акцию-Бан 10лет
едит кто в штаты в ближайшее время? есть 50$(10ки,20ки) обгоревших, больше чем 75% купюры целы, номер виден четко. с 50 хочу получить 30. Если есть у кого возможность, пишите свои предложения.

UFO.cz

Far away from home
в том то и проблема, что я не могу снять по курсу гривны, только доллар или евро. а где их найти-то?:?
Нигде. В Сумах нет банкоматов с валютой, отличной от гривны. По крайней мере не было. Если нужно обналичить деньги именно в валюте карты — идёте в отделение любого банка и снимаете денюжку там. Услуга называется «cash advance». Комиссия — само собой разумеется. Величина как правило устанавливается банком, выпустившим карту.

Зверху