І Булгакова свого заберіть, українофоба і дизертира.
От Юлия Бевзенко - цікавий проект робить "Шукай", але для чого було чіпляти Булгакова? Ладно ще фігурка, але текст: "письменник, автор творів, на яких виховалось декілька поколінь: "Майстер і Маргарита", "Біла гвардія" та низки п'єс". Так, я із захватом читав "Собаче сердце" та "Рокові яйця", талант, стиль, але щоб я виріс на творчості такого письменника - Дюма, Вальтер Скотт, Жуль Верн, Купер - всі нервово курять у куточку. Я так само обожнював міхалкова, у ролі Баскервіля. Ну давайте ще і міхалкову фігурку причепимо. Талант, стиль, все є, але ж людина - мразота.
Булгаков у 1919 році був мобілізований в армію УНР, військовим лікарем, звідки дизертирував і приєднався до білої гвардії Денікіна. Одного цього достатньо, щоб Київ забув про цього імперця, але ні, екскурсії стабільно проводять, музей, читання. Йому подобався Київ? А кому він не подобався? Давайте усім музеї зробимо, кому Київ подобається. І фігурки причепимо...
Булгаков народився у родині переселенців з Орловської губернії - його родина до того не мала жодного відношення до України і Києва.
У Києві він одружився із Тетяною Лаппо, яка пізніше врятувала йому життя, витягла із наркозалежності, дала можливість написати "Білу гвардію", а він її тупо зрадив, пішов до іншої. Усю мерзенність Булгакова можна зрозуміти по епізоду, коли він приносить надруковану бєлую гвардію Тетяні Лаппо, вже живучи із Білозерською, він дякує Тасі, й показує, що книгу він присвятив своїй новій коханці. "Люба попросила. Я чужому человеку не могу отказать, а своему - могу". Отака от гнида.
Твір про Київ - "Біла гвардія", містить купу історичних неточностей і відвертої брехні про Скоропадського і Гетьманат, про Петлюру і Директорію. Так, там є майстерно написані шматки, пейзажі описує... але скажіть, що безруков не майстерно вірші читає, чи грає погано, він он динамівського голкіпера грав, киянина, може і для нього музей, і фігурку?
Підозрюю, що булгакофіли зараз накинуться на мене - типу культура русская не виновата, гениальный писатель. Читайте, кому подобається, але оце водити екскурсії, а здєсь бил іхній дом, а здєсь он вєнчался с Тасєй. Імперець, українофоб (гнусний язик, кот - кіт), дизертир, зрадливий наркоман... І нехай у нас будуть музеї Нечуя-Левицького, Чикаленка, Симиренка, Галаганів, Сулим, Старицького, Карпенка-Карого, Терещенків, Кричевського і десятків інших великих і видатних українців, а вже потім можна подумати, про Булгакова, ну так, років через сто.
До речі, відгадайте, де у Булгакових була дача? Правильно - в Бучі.
P.S.Коментар з ФБ додається:
Після 24 лютого творчисть всих цих Пушкіних та Достоєвських, Булгакових та Пастернаків, Товстих та Тютчевих, Висоцьких та Лєрмонтових не вартує для світового мистецтва і ломаного мідяка. Все перетворилось в прах. Все це згоріло в Харкові, Чернігові, Києві, Ірпені, Ізюмі, Маріку та Бучі. Осточно і назавжди, як і не було ніколи. Це просто має бути викрислене назавжди з пам‘яті людства разом з їхнім сраним балетом та матрьошками з балайками. Наче й не було їх ніколи. До того ж сказати що там було щось таке дійсно унікальне то не було ж, суцільне скиглення про загадковість їхньої п‘яної злодійської підлої душі. Карфаген має бути зруйнованим.