Відповідь: Герои УПА
А вот по поводу ВАШИХ ДЕДОВ - было бы интересно послушать... Этим Вы, точно, меня не разочаруете... хотя... боюсь - РАЗОЧАРУЕТЕ.
Бачу, що на форумі поступово розпалюється справжнє протистояння, на тему "наших дедов" і "ваших дедов". Наскільки мені не зраджує пам"ять, то все почалось з посту Термінуса на мою адресу:
Ваши 80-90 летние деды-нацисты без сожаления травили газом и убивали женщин и детей в Майданеке и Освенциме в пору своей молодости
Я, звичайно, не міг такий пост залишити без відгуку, (зрозуміло, що негативного) але, шануючи правила розділу та поважаючі "контролюючі органи", знищив його після звернення нашого модератора:
Пожалуста, не нужно такими словами разбрасываться. Отчитывайтесь за своих дедов, уважаемый. А так это, я лично, трактую как оскорбление и клевету. ... А Малдера прошу не отвечать на это высказывание, чтобы ветка не превратилась во флейм.
Але бачу, що Термінус ніяк не заспокоїться і в кожну тему намагається втягти протиставлення "дідів", тому вирішив все ж вставити і свої "5 копійок".
Я згоден з паном КОСТа. Я також розцінюю Ваші слова, як особисту образу. Ви можете заперечити, сказавши, що слова вирвані з контексту, що Ви мали на увазі щось інше. Але Ви виступаєте за надання державного статусу для "великого и могучего", тож невже не змогли в ньому знайти потрібних термінів, для нормального висловлювання, щоби не порушувати правила розділу:
1.8. Запрещается помещать на конференции форума сообщения, содержащие некорректные высказывания, оскорбления в адрес посетителей форума, унижающие их честь и достоинство, угрозы.
Ви висловились некоректно, образивши не просто мене, а образивши пам"ять моїх дідів. Тому зараз спеціально Вам скажу, що обидва мої діди загинули на полях тієї страшної війни... Їх дружини (мої бабусі) залишились вдовами, піднімали своєю рабською працею післявоєнні колгоспи... А майже вся їм пошана при Союзі була така, що замість 4 копійок за кіловат годину електроенергії вони платили 2 (завжди мене обурювало байдуже ставлення до вдов, особливо до вдов не кадрових офіцерів, а рядових; тільки вже за часів незалежності їм надали статус учасників війни). Ось і все... А мої діди залишились на берегах Дніпра. (А тепер я скористаюсь Вашою манерою написання постів, Вашою лексикою...) І мені зовсім однаково чи вони загинули від рук гітлеровців, чи їм в спину стріляли
Ваші діди-загранотрядовці, які будь-якою ціною захищали ленінсько-сталінську ідеологію, так само, як і Ви захищаєте її на форумі.
Гадаю, Вам не дуже сподобалось таке читати. То чому ж Ви спочатку дозволили некоректні вислови собі? Навіщо Ви постійно провокуєте словесну бійку, згадуючи без будь-якої причини то комсомол, то армію, то вплітаючи в дискусію дідів?
Тепер по темі... Чому противники УПА постійно наголошують про співпрацю з німцями, але не згадають, що легендарний комісар партизанського загону С.В. Руднєв виступав за спільні з УПА дії проти гітлеровців, але Ставка категорично це заборонила, і незабаром Руднєв загинув за досить загадкових обставин? Чому не згадують слова президента Франції Шарля де Голя (до якого досить приязно ставились в СССР): "Коли б в моєму роспорядженні була б така армія, як УПА - жоден німецький чобіт не ступив би на французьку землю"? Чому замовчують, що від рук УПА загинув улюбленець Гітлера Люце, за яким фюрер оголосив траур? Чому б не сказати, що в Бабиному Яру під Києвом разом з євреями лежить і підпілля ОУН? Чому б не згадати, що в наших рідних Сумах разом з комсомольською організацією "Прапор" на чолі з Дмитром Косаренком німці розстріляли і підпілля ОУН на чолі з Семеном Сапуном?
Навіщо нам розпалювати конфронтацію? Це ж вигідно лише "третій стороні", якій вже намуляла українська незалежність.
Якось з ТВ від одного депутата почув, що в Україні колись ВР наче б то прирівняла в правах ветеранів СА і УПА, які перебували в її лавх до 44-го року і незаплямували себе злочинами проти людей. Щодо злочинів, то це досить суперечливе питання, хто їх більше наробив після 1944 року. Але сам факт існує, що законодавчо визнано про те, що УПА не співпрацювала з німцями. В розділі багато юристів, можливо вони "піднімуть" старі закони та щось скажуть з цього приводу.