nazar_ukr Мабуть те що ви бачили і було якоюсь грою. В який об'єкт вірить сучасний рідновір? Може це насамперед світогляд який на практиці виражається в зростаючому числі сильних і здорових людей, які не збожеволіють ні на «харе-рама», ні на «білому братстві», ні на «сатанізмі», ні на «недільному адвентизму» і т.д.
Це світлі голови, які не замутити ні повчаннями гуру, ні вмовляння мулли, ні попівськими проповедями.
Це тверда життєва позиція, яку не похитнути ні газаватом, ні інквізицією, ні ненавистю до невірних, ні відходом у «осягнення шляхом пасивного споглядання».
Це неприйняття «маразму всепрощення».
Це впевненість у невідворотності покарання за будь-який непривабливий вчинок. Покарання в будь-якій формі - від презирства оточуючих або докорів сумління до фізичної розправи. Невідворотності покарання, яке не замолити у попа, не сплатиш в касі синагоги, і не виправдати «в ім'я аллаха».
Це справжні святині - земля, вода, повітря, рід, родина.
Це знання ціни життя і смерті. Язичник не боїться смерті, він просто її не хоче. Але якщо язичник йде на смерть, то знає, за що він помирає.
Це ясне поняття, що закони бога - це закони доцільності та розумності. Бо Бог є Світ-Природа, тому-то ми і є його (Бога) діти й онуки.
Язичництво на практиці - це усвідомлення сенсу існування і свого місця в житті.
Це свобода від брехливих релігійних догм.
Свобода визначення світогляду, а не «рейки», на які людину ставлять з раннього дитинства.
Адекватність у сприйнятті світу, що існує за законами все таки природи, а не Христа, Магомета або Будди.
Справжні цінності - сім'я-рід, дружба, творення.
Порядність - не за страх перед пекельним муками, а по совісті, бо реальні докори сумління страшней надуманих сатанинських кігтів.
Відповідальність за свої вчинки - не перед якимось богом, а перед собою і людьми. Не на тому світі, а при цьому житті.
Виживаність і життєстійкість, зібраність, емоційна витривалість, стійкість до злиднів і екстремальних ситуацій, воля до життя.
Розуміння доцільності - чітке усвідомлення норм поведінки і лінії життя. Наприклад:
... я не буду забруднювати цей світ, тому, що мені жити в ньому, а не в обіцяному раю ...
... Я не буду, без необхідності, робити погано оточуючим, бо мені жити серед них ...
... Я буду максимально піклуватися про своїх дітей, бо це продовження мого роду. І т.д.
Істинну гуманність - «Не будуй храм - пристрой сироту!»
Поняття честі і гордості-основи справжнього патріотизму.
Критикуйте, якщо не правий....