ахахах... оланд наносит ответный удар!
Олланд може відмовитися прийняти Путіна в Парижі через авіаудари РФ у Сирії
У недільному інтерв'ю французькому телеканалу TF1 президент Франсуа Олланд заявив, що не впевнений в тому, що захоче зустрічатися з російським президентом Володимиром Путіним, візит якого до Парижа запланований на 19 жовтня.
Зустріч Путіна і Олланда у четвер анонсував міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, додавши, що візит російського президента до Парижа матиме особливе значення, оскільки з Олландом обговорюватимуть не тільки російсько-французькі відносини, але і врегулювання криз у Сирії і на Україні.
Проте в інтерв'ю TF1 Олланд різко засудив російську підтримку авіаударів у Сирії. А відповідаючи на запитання журналіста про майбутню зустріч із Путіним, заявив, що наразі ще не вирішив для себе це питання, хоча, найімовірніше, і зустрінеться з ним. "Я сам задаю собі це питання, - заявив французький президент. - Чи буде це корисно? Чи необхідно це?"
"Чи можемо ми зробити щось ще, що змусить його припинити те, що він робить спільно з сирійським режимом, а саме бомбардування Алеппо і його населення своїми військово-повітряними силами?" - заявив Олланд під час інтерв'ю.
"Якщо я його прийму, я скажу йому, що це неприйнятно", - запевнив він.
"Ті, хто робить ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності, зокрема, і в Міжнародному кримінальному суді", - сказав Олланд.
У п'ятницю держсекретар США Джим Керрі також запропонував розслідувати дії російської армії в Сирії на підтримку режиму Башара Асада щодо ймовірності здійснення військових злочинів. У відповідь Лавров заявив, що в основі політики США щодо Москви лежить "агресивна русофобія".
You must be registered for see links
Жители Алеппо ликуют:
You must be registered for see medias