Кримськи новини

delfium

Затворник
НЕ НАШЁЛ ПОДХОДЯЩЕЙ ТЕМЫ - ЛЕПЛЮ СЮДА:

"Беркут" подставили, чтобы не мешал самозахватчикам?!

В Крыму, пос. Мирный. в 1-15 ночи подразделение "Беркута" (укр. ОМОН) штурмовало дом "мирного татарина" Мустафы Хаирова, вследствии чего последний (фото.2) потерял кисть правой руки.
Древние всегда в таких случаях начинали с вопроса : qui bono (кому выгодно)?
Тут разночтений нет. Скоро ежегодная дата "памяти маленького, несправедливо депортированного народа" - 18 мая. То, что в тот день собирается шествие ваххабитов, которые дают своим женщинам и подросткам нести оружие под одеждой, чтобы применить его в случае надобности, могут безнаказанно избить любого подвернувшегося человека славянской внешности - это "мелочи", не попадающиеся в СМИ.
"Невинная жертва" приходится очень кстати и самому Меджлису, который уверенно теряет голоса своего крымскотатарского электората.

И наконец, третья причина-повод - типично крымский "бизнес на земли", когда средняя семья татар-самозахватчиков захватывает и продает около 3 земельных участков приморской земли, не забывая делиться с Меджлисом (утверждают, что мзда составляет 3-5 тыс. у.е. за "крышу").

Что особенно неприятно в этой истории - поднявшаяся вонь вокруг этничности пострадавшего. Тут и Президент В. Ющенко "поручил разобраться", Ген. Прокурор Медведько "очинил перья", спикер Литвин "обеспокоился", а уж зам министра МВД А. Савченко не вылазит из Крыма.
Хоть, когда, к примеру, в Николаеве год назад, некий Ализаде зарезал 20 летнего украинца Валерия Кирякова, то тут власть ограничилась просто олимпийским спокойствием. Уголовное дело было ... "прекращено из-за отсутствия состава преступления".
Как говорят в Одессе, чувствуйте разницу!

Официальная версия:

"ранее судимый 49-летний мужчина, угрожая обрезом, насильно увез с собой 23-летнюю девушку, дочь его сожительницы. Затем позвонил матери и потребовал денег за то, чтобы дочь вернулась живой и здоровой. Сразу после сообщения о похищении крымская милиция приступила к поискам, два дня спустя в Симферополе нашли машину, на которой уехал похититель. Поиски шли в Симферополе и окрестностях. На дом, где видели человека с оружием, указали двое местных жителей, была подготовлена операция по освобождению девушки (потом выяснилось, что действия "беркутов" были "согласованы" только на уровне дежурного). Светошумовую гранату кинули в пустую комнату, хозяин предпринял попытку ее выбросить, в результате чего получил "серьезное ранение кисти левой руки""

Д, но каким же образом спец граната, которая, даже взорвавшись рядом, не может причинить преступнику урон, лишила целой кисти у Мустафы?
А он, оказывается, взял ее в руки!!!
Но как он успел?
Дадим слово Мустафе (который, как вы уже поняли, "в высшей степени невиновный"):

""Жена спит более чутко, она проснулась первая, а я когда услышал звон — и решил, что стекла бьют, — рассказывает Мустафа Хаиров. — Кажется, я крикнул: "Что вы делаете?" — и схватил то, что принял за покатившийся по полу камень." (там же)

Советую теперь отрепетировать вот что: вы спите, без задних ног (прошу порщения за невольный каламбур :) ). Но к вам в окно бросают гранату. Интервал задержки - всего 5 секунд! Как вы думаете, за сколько секунд / минут вы успеете подбежать к предмету и взять его в руки (чисто ради спортивного интереса - а вдруг, это хулиганы слиток золота забросили)?
Уточняю, что герой нашего рассказа не 18-летний воспитаник Гитлерюгенда - а 59 летний мужчина, солидный, родственик одного из руководителей местного отделения Меджлис.

Реальная версия.

Крымские депутаты держат расследование на контроле. Ребята уже встречались с "Беркутом", и выяснились вот какие подробности.
По их словам, "Беркут" выехал не на задержание, а на тренировку, учение по плану "освобождения заложника". Это подтвердается косвенно тем, что зам. начальника районного отд., по оф. версии, не имел права вызвать "Беркут" - он даже не оперативник.
Подъехав к зданию, расположившись перед дверью, "спецназовцы" вдруг услышали крик: "Вали их"!
Поскольку первоначально планировлаи только снести дверь, и взять бандитов еще теплыми, мгновенно один из тех. группы захвата бросил гранату в спальную - кстати, сам татарин по национальности.
Но Мустафа в это время уже находился не в спальной, а перед дверью, в корридоре. ребята услышали, как он мгновенно побежал обратно, в комнату, чтобы успеть взять спецгранату в руки.
Все остальное вы уже знаете.
И еще. Отправил на учение спецов некий Н. Федо*ян - очень известная личность в крымском "главке" МВД. По слухам, завязан на крышевании самозахватов. Постоянно отписывался от судебных решений по освобождению их, под предлогом недостаточности ср-в.
Но на это дело стали выделять "Беркут" - и тут возникла идея, сделать блестящую провокацию с шумихой, чтобы потом уже точно никто не мог помешать отлаженному бизнесу "депортированных" и коррупционеров.

Получается, "Беркут" подставил крымский же "главк"!

02 марта в Киеве, в штабе Беркута, было совещание по этому проишествию. Ребята держатся молодцом - они заявили, что если арестуют по надуманному обвинению хоть одного из них, они всем полком пойдут сначала на пресс-конференцию, где расскажут правду о событиях на полуострове, а затем подадут в отставку.
 
Останнє редагування:

KOCTa

Dedywkо |Co100
Команда форуму
Супер Модератор
Відповідь: Кримськи новини

НЕ НАШЁЛ ПОДХОДЯЩЕЙ ТЕМЫ - ЛЕПЛЮ СЮДА...
Створюю окрему тему ( Перенесено з "Новости мира"). Здається так буде краще. Тема присвячена новинам пов'язаним з кримськими татарами.
 

Life-ua

+ плюс - минус
А что тут удивительного ? В Крыму уже не в новинку подобные новости , например неудивляйтесь если на вас в каком-нибудь Крымском городе (в котором вы ни разу в жизни не были) возбудят уголовное дело незаконно (по ошибке) и посадят :)

p.s. в действиях тех людей которые руководили этой операцией , просматриваются признаки ст. 367 Уголовного Кодекса :

Стаття 367. Службова недбалість

1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб, -

карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, -

карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 

Life-ua

+ плюс - минус
Насколько я понял Прокуратура уже возбудила уголовное дело , надеюсь виновных накажут !
 

Life-ua

+ плюс - минус
Согласен с тем что , взорвись питарда в руках пальцы поотрывать может или кожу до костей на пальцах содрать (сам видел один раз) , а что можна сказать о светошумовой гранате (по виду на фото ну уступает гранате по виду)

Да что говорить , результат на лицо : оторванная рука до кости у человека и кровь по всех стенах и потолке (если судить по видео что показывали по ТВ)
 

mangust

патріот
Відповідь: Кримськи новини

Закон України "Про міліцію"
3) засоби забезпечення спеціальних операцій: ранцеві апарати "Облако", світлошумова граната "Заря" та світлошумовий пристрій "Пламя", патрони з гумовою кулею "Волна-р", водомети, бронемашини та інші транспортні засоби, пристрій для примусової зупинки автотранспорту "Еж-М". При цьому потрібно враховувати, що світлошумові засоби відволікаючої дії (світлошумова граната "Заря", світлошумовий пристрій "Пламя") слід застосовувати на відстані не ближче двох метрів від людини.
Про поранення або смерть, що сталися внаслідок застосування фізичного впливу й спеціальних засобів, а також про всі випадки застосування зброї працівник міліції зобов'язаний негайно письмово повідомити своєму начальникові для сповіщення прокуророві. Перевищення повноважень із застосування сили, в тому числі спеціальних засобів і зброї, тягне за собою відповідальність, встановлену законодавством України.
 

Randomize

Забанен
Повторяю для "затирушников": статья - липа, источник - нацисты.
 

mangust

патріот
Відповідь: Кримськи новини

«Я сьогодні пообіцяв міліціонерам закрити їх спини. Сьогодні багато хто хоче в політичних ігрищах зробити крайніми практичних працівників міліції. Заголовки про справу з кримським беркутом в газетах, як на мене, не зовсім адекватні», — заявив 5 березня під час прес-конференції міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє Захід.Нет.


«Працівники «Беркута» навчені діяти автоматично після ввідного сигналу. За минулий рік 8 тис. злочинців було затримано «Беркутом» в подібних ситуаціях. Але, як і в кожній величезній роботі, є помилки. Так, навели не на той будинок. Кинули гранату, а людина вхопила її в руки, і сильно постраждала. Я цьому чоловіку щиро співчуваю, готовий ще раз і ще раз приносити йому вибачення, але не можна беркутів за це притягати до кримінальної відповідальності. Якщо сьогодні цього «беркутьонка» посадять, який автоматично діяв, після ввідної, то завтра вони не підуть на захоплення реальних злочинців, і кому від цього стане краще?», — відстоює свою позицію Ю.Луценко.
 

Randomize

Забанен
Почему наводчиков только уволили? И как так получилось, что после штурма командир группы перезвонил, и узнал что дом не то (выходит во время первого звонка,или по "глуховатости" командира группы, к исполнению была принята заведомо ложная информация)?
 

mangust

патріот
Відповідь: Кримськи новини

Севастополь – Міністерство оборони Росії після детального аналізу підсумків війни в Грузії в серпні 2008 року ухвалило рішення «вжити заходів для посилення контингенту військ у південному регіоні та на Чорноморському флоті Російської Федерації». І це в той час, як борги цього флоту в Україні все зростають.
До першочергових заходів для посилення флоту начальник озброєнь Збройних сил Росії, заступник російського міністра оборони, генерал армії Володимир Поповкін відніс прискорене завершення робіт над дизельним підводним човном типу «Лада» з гідроакустичним комплексом, модернізацію дизельних підводних човнів типу «Варшав’янка», створення великого десантного корабля нового проекту і берегового рухомого ракетного комплексу типу «Бал-У». Також передбачається завершити комплектування дивізіонів берегового ракетного комплексу «Бастіон» і закупити необхідну кількість боєкомплектів протикорабельних крилатих ракет і Начальник озброєнь Збройних сил Росії, заступник російського міністра оборони, генерал армії Володимир Поповкін
вертольотів радіолокаційного дозору.
До того ж, ці слова московського воєначальника ніяк не вписуються у нинішню політику російського оборонного відомства стосовно Чорноморського флоту у Севастополі. Зараз тут тривають масові скорочення.
За словами голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергія Куницина, у січні-лютому на Чорноморському флоті було скорочено 700 вільнонайманих працівників. А вже ближчим часом планується скорочення 3тисяч із 17 тисяч військовослужбовців і 6 тисяч із 25 тисяч цивільних працівників.
Крім того, останнім часом значно зріс борг Чорноморського флоту Росії перед соціальними фондами і бюджетом Севастополя. Сьогодні російський флот – найбільший боржник у місті.
Понад 30% усіх недоїмок до Пенсійного фонду – російські, це майже 3 з половиною мільйони гривень. Ще півтора мільйона – борг із зарплати Будівельного управління Чорноморського флоту.
Сергій Куницин сьогодні заявив: якщо скорочення Чорноморського флоту Росії триватиме такими ж темпами, як зараз, то Севастополь «із міста-середняка перетвориться на місто хуліганів і п’яничок».
Як вважають місцеві експерти, більшість вільнонайманих працівників мають і українське, і російське громадянство, а звільнені військовослужбовці навряд чи поїдуть до Росії.
Адже більшість із них отримають право на пенсію – а пенсійні виплати для військових в Україні, як не дивно, вищі, аніж у Росії.
Російські ж військовослужбовці, згідно з угодами в рамках СНД, які ратифікувала Україна, мають право на високу українську пенсію і, як показує практика, обирають саме Україну як комфортне місце проживання.
 
Зверху