ХНУ ім. Каразіна. Кафедра географічного моніторингу та охорони природи

Blanco

GIS technology
ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ: АБИТУРІЄНТУ-2009
КАФЕДРА
географічного моніторингу і охорони природи: навчання в умовах інформаційного суспільства
Кафедра географічного моніторингу і охорони природи готує бакалаврів географії, спеціалістів та магістрів географії за спеціалізаціями "Природоохоронний менеджмент та ПС-технологіГ і Теоекологія, природокористування та альтернативна енергетика". Спеціалізація «Природоохоронний менеджмент та ПС-технології» є інтегрованою, бо поєднує два напрями можливої наукової, педагогічної чи практичної діяльності, кожен з яких має власну «екологічну нішу» на ринку працевлаштування.
Серед спецкурсів, що викладаються на кафедрі, наступні: комп'ютерне моделювання, економіка природокористування, оптимізація природного середовища, енергетика оточуючого середовища, екологічна експертиза, використання природних ресурсів та охорона природи тощо. В рамках програм міжнародного співробітництва студенти старших курсів, які вільно володіють відповідними іноземними мовами, мають можливість проходити стажування в університетах Західної Європи (Франції, Великої Британії, Іспанії) за рахунок міжнародних освітніх фондів.
Для поліпшення умов роботи студентів і викладачів на кафедрі створено лабораторію альтернативної енергетики та комп'ютерних технологій, яку оснащено найновітнішим обладнанням.
Кафедра географічного моніторингу та охорони природи була створена (під дещо іншою назвою) як перша в Україні географічна кафедра природоохоронного спрямування. За час існування нею спеціалізовано більше ніж 500 випускників географічної спеціальності. З них ЗО захистили кандидатські дисертації безпосередньо в аспірантурі кафедри. Натепер кафедра має особовий склад у 24 особи, серед них 12 науковців та 7 - професорсько-викладацького складу. Серед викладачів 3 доктори наук. Кафедра має докторантуру, аспірантуру із двох спеціальностей та магістратуру за спеціальністю «Географія».
Завідувач кафедри - відомий географ, доктор технічних наук, лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки, почесний професор Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна та кафедри ЮНЕСКО Таврійського національного університету ім. В.Н.Вернадського Ігор Григорович ЧЕРВАНЬОВ.
Наукові напрямки роботи кафедри: теоретичні проблеми землезнавства та ландшафтознавства, територіальний природоохоронний менеджмент та управління природоохоронною діяльністю, менеджмент альтернативної енергетики, природоохоронно-екологічна експертиза та аудит.
Розміщення (номери аудиторій) і телефони: Головний корпус
Ауд. 2-56 - завідуючий кафедрою - т. 707-54-54,
Ауд. 2-62, 2-62-а - кафедра, лабораторія охорони природи -т. 707-51-49,
Ауд. 4-73 - лабораторія-демонстраційний центр альтернативної енергетики - т. 714-94-06
Інформація для зв'язку:
Детальніше про кафедру - на сайті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Телефон кафедри (057) 707-51-49 (з 10 до 17 год.).
З кафедрою можна ознайомитись також під час Днів відкритих дверей, про проведення яких Харківський національний університет повідомляє у ЗМІ.
Адреса: Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, пл. Свободи, 4 (ст. метро «Університет»), кімн. 2-62, 2-56, 4-73. Внутрішній телефон з прохідної Університету - 51-49, 54-54.

Усіх бажаючих детальніше ознайомитись з Кафедрою географічного моніторингу і охорони природи
Геолого-географічного факультету
Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна чекаємо на кафедрі в аудиторії 2-62 (другий поверх 62 кімната): 22 січня о 16.00 13 лютого о 16.00 28 лютого об 11.00 27 березня об 11.00 та 16.00


З усіх питань звертайтеся:
ICQ: 247-291-711
e-mail: aimblanco@gmail.com
Або за телефонами: 80934016900, 80665519164
 
Зверху