Microsoft Imagine Cup :2009:

quant

yeah
Увага: повідомлення містить посилання в інтернет
You must be registered for see images
До відома форумчан хочу донести повідомлення що новий сезон Imagine Cup що щорічно проводить Microsoft розпочато. Мова йде про всесвітнє змагання студентів у 9 категоріях в 3 етапи - 2 через тенета і останній у Єгипті. Для того щоб узяти участь в змаганні на момент реєстрації ви маєте досягти 16 років і бути студентом. Користуючись , інформацією з презентації представника Microsoft Дениса Холода та власними враженнями від попереднього сезону спробую описати усе детальніше.

По-перше : з надзвичайною гордістью відзначаю що у минулому році у нейскладнішій на мою думку категорії "Алгоритми" перше місце зайняв українець Роман Кошляк (здається Роман з Києва), а у змаганні "Проект Хошимі" третє місце зайняла Харьківська команда Dream Team у складі Павла Ляпоти та Маргарити Скрипачової (доречі на цьогорічній олімпіаді по програмуванню їх вже не було)
УРА! Слава переможцям !

По-друге я коротко опишу деякі категорії змагань що будуть проводитися цього року, та попередньо зазначу що змагання присвячене вирішенню глобальних існуючих проблем людства з наступним гаслом "Imagine a world where technology helps solve the toughest problems facing us today.", детальніше про кожну ви можете прочитати на офіційному сайті (потребує знання англійської) , отже :

Програмні проекти (Software Design)
Озброюйтесь усіми існуючими технологіями розробки програмного забезпечення Microsoft та показуйте свою вправність у створенні програм

Програмування вбоудованих систем (Embedded Development)

Програмування ігор (Game Development)
Це вже змагання командне і потребує нових ідей та рішень у створенні ігр.

Робототехніка (Robotics and Algorithm)
Про дану категорію окремо:
Це нова категорія цього року - вона об'єднала дві з попереднього сезону "Алгоритми" (розв'язок інтелектуальних проблем (ааа шкода що її прибрали - мені сподобалося мінімізовувати команди для робота Герберта)) та "Проект Хошимі" (розробка стратегії для робота з подальшим уявним змаганням декількох роботів різних команд). У зв'язку з малою прикладною ефективністью вищезгаданих категорій вони були об'єднані і перероблені завдання - тепер вони більш прикладні, а фіналістів чекає розробка логіки для реальних роботів зі змаганням останніх привселюдно влітку у Єгипті, далебі це буде вельми цікаве змагання і саме у ньому візьму участь я :). У першому раунді потрібно буде розробити робота-сумо що буде виштовхувати робота супротивника за певні межі. Проектування логіки маємо виконувати у програмному забезпеченні Microsoft Robotics Developer Studio 2008 котре є безкоштовним і можливе для завантаження користувачам телесвіту з (інші ) - для встановлення потрібно мати встановлене Microsoft Visual Studio 2008. Початок першого раунду 15 жовтня (ухх не можу дочекатись). Але попереджую - у кожному раунді можна зробити тільки 1 надсилання, тобто відсилати кінцеву версію свого рішення бо більше можливості не буде.

Інформаційні технології (IT Challenge)
Певно це змагання для керівників інформаційними проектами або системних програмістів - у цьому змаганні необхідно покликати усі знання інформаційних технологій.

MashUp-програми (MashUp)
Microsoft було розроблено технологію PopFly що представляє собою набір шаблонів. Учасники MashUp змагань мають вправно комбінувати шаблони цієї технології.

Фотографія (Photography)

Короткометражний фільм (Short Film)

Дизайн (Design)

Все. Росписав усе що знав, докладніше читайте на сайті.
Також у вас є можливість 17 жовтня взяти участь у семінарі Microsoft що буде проходити у СумДУ і задати усі питання Сергію Байдачному
 

Вкладення

  • 112.8 КБ Перегляди: 234
Останнє редагування:

quant

yeah
у синій категоорії одне перше місце 8000 USD, два других по 4000 USD, три третіх по 3000 USD
у рожевій те саме що у синій але тільки по єдиному переможцю на місце
у зеленій категорії 25000 за перше, 10000 за одне друге і 5000 за єдине третє
ну і звичайно мікрософт відшкодує подорож до Єгипту і проживання
 
Зверху