Парад Нацистов и Красной Армии

Patriot

New Member
Re: Відповідь: Парад Нацистов и Красной Армии

Німці її програли. Ви хотіли б аби з вашою матір'ю, дружиною, донькою було те, що чекало мільйони німецьких жінок окупованих східних територій? Ви хотіли б аби з вашою родиною було те, що чекало жителів Кьонігсберга, що не встигли втекти?
Як на мене, то краще вже лягти "зайвим трупом", аніж допустити подібне...
І в чому вони програли? В тому що прада переможців був під знаменами серпа і молота?
Елементарне порівняння: по втратам продули ми, по подальшому розвитку - ми теж продули. Жінок гвалтували і вбивали мирних мешканців і у нас. Не помилюсь, якщо цих ганебних випадків та наслідків війни у нас було куди більше ніж у Німеччині. Там хоч німкеням було куди тікати - на підконтрольні штатам та Англії тереторії, а нашим і тікати не було куди.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Парад Нацистов и Красной Армии

А судя по тому, какой восторг у вас вызывает фашисткая армия возникает вопрос..
А чому треба когось ідеалізувати? Емоції звучать на мітингах Вітренко та Тягнибока. Якщо ж ви хочете вивчати історію - то треба навчитися не заангажовано ставитися до всіх сторін конфлікту, а не підходити зі штампом: "німець - погано, бо він фашист, а совєти - гарно, бо дід за них воював".
 

Zenith

Хронограф
Re: Відповідь: Re: Парад Нацистов и Красной Армии

Виловлювати дизертирів і розтрілювати відступаючих-як на мене,то це суттева різниця.

Ну я не помню чтобы я спросил о разницы на ваше мнение. Занимались они тем же, чем и советские отряды НКВД. Вы также отрицаете существование штрафной дивизии 999? Конечно нынешнее поколение считает немецкое командование образцом заботы о солдате, да только считать и действительность разные вещи.
 

mangust

патріот
Відповідь: Парад Нацистов и Красной Армии

Faradey, ви не перекручейте чужі вислови.Мені пам'ятається,що ніхто не висловлював жалю стосовно неперемоги Німеччини у ІІ світовій війні.Тут більше обговорювалось саме відношення "поганих" нацистів і "хороших" комуністів до власних армій,до солдатів.А те,хто більш винний у розв'язанні війни,то це дискусійне питання,бо саме Сталін і вище рядянське керівництво взростило Гітлера і його вермахт,обучаючи майбутніх командирів у СРСР,якіх потім "героїчно" перемагали.Ніхто не ставить в провину звичайним солдатам прорахунків командування,коли ворога перемагали тільки заваливши його трупами.
 

mangust

патріот
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Парад Нацистов и Красной Армии

Ну я не помню чтобы я спросил о разницы на ваше мнение.
Незрозумів.Перекладіть.
Занимались они тем же, чем и советские отряды НКВД. Вы также отрицаете существование штрафной дивизии999?
Ми не порівнюєм штрафні батальони і заградзагони.Для розумної людини це суттева відмінність.
Конечно нынешнее поколение считает немецкое командование образцом заботы о солдате, да только считать и действительность разные вещи.
Нажаль історія наводить дуже багато прикладів,саме не на користь радянському командуванню.
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Парад Нацистов и Красной Армии

Ну я не помню чтобы я спросил о разницы на ваше мнение.
Ви займаєтесь підміною понять, про що вам було дохідливо сказано. Те, що хтось там в дужках дописав яскраве слівце, ще не означає що воно описує ту саму сутність, що і у випадку іншої сторони.
 

Patriot

New Member
Патриот чего?

З.Ы, А поделитесь вашими умозаключениями..Что такое дезртир и чем он отличаеться от отступающего? В период военных действий?
Малося на увазі - патріот України. Але зараз вже патріотом себе не вважаю. У країні, в якій героїв зрівнюють з брудом і народ відстоює інтереси інших держав, патріотому бути, я б сказав, не розумно. І не варто називати мене патріотом німеччини - це нісенітниці. Я стверджую лише те що для нас напастю були як фашисти, так і червоні, СВОЇ!!!

Відступаючий - це той хто з загальними масами під час бою за вказівкою командування залишає позиції. Дезертир - це самовільне залишення позицій під час бою або не в бойовій обстановці. Хоча при певних умовах ці два поняття можна порівняти.
 
Останнє редагування:

Zenith

Хронограф
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Парад Нацистов и Красной Армии

Ми не порівнюєм штрафні батальони і заградзагони.Для розумної людини це суттева відмінність.


Нажаль історія наводить дуже багато прикладів,саме не на користь радянському командуванню.
Для умного человека вступать в полимику не разобравшись в сути вопроса неприемливо. Более того, история привела немало примеров зверсского применения загран отрядов в немецкой армии. Правда должен признать, что применялись они против союзников - румын, итальянцев и венгров. Но посколько на данную тематику ничего не писал почитаемые вами Суворов и не синематограф ничего не выпустил кроме задушевных размышлений "про жисть" а-ля "штрафбат", вы лично и не знаете каков ужас устроило доблесное немецкое командование для своих солдат сначала под москвой, потом под сталинградом и при обороне берлина. Кстати я не отбрасываю узколобия советского командования, поскольку отлично знаю о бездарной обороне Крыма и о Харьковском котле. Кроме того, за взятие вшивого городка Прага, которого пешком можно обойти за жва часа, советское командование положило более 13 тыс человек, благодаря приказу о запрещении применять тяжелую артилерию и бомбардировочную авиацию для сохранения исторических ценностей города. Я понимаю, Вам лично симпатичны союзники Бендеры и враги ненавистных вами русских? yj это не повод не видеть многих вещей
 

Stein

Well-Known Member
Відповідь: Парад Нацистов и Красной Армии

Patriot, ці поняття мають чіткий критерій, за яким вони розрізняються. Ви, мабуть, не служили в армії раз говорите про можливість їх порівняння.
 

Prav_da

underground
Так. Воювали. Але я не чув жодного доброго слова про комуняк!!! Про побратимів, товаришів на війні - було. А про червону армію... тут інша мова. Розказував дід що бачив не раз як американці або німці берегли своїх солдатів - цінували людське життя. А червоне бидло використовувало людей як гарматне мясо. Тих кому вдавалось втекти з полону - відправляли на передову БЕЗ ЗБРОЇ!!! Розказував як червонопика наволоч позаду ставила кулемети і стріляла не в німців, В СВОЇХ!!! Цього можливо не знали при совку, але зараз не знати цієї ганьби - соромно, це просто невігластво.
Во-первых,Патриот - человек, искусно обманутый его правительством.
Во-вторых,знали всё и всегда.
В-третьих,когда ты вырастешь,ты будешь понимать больше чем сейчас и тогда,возможно (хотя врядли) ты перестанешь верить всему,что тебе говорят по телевизору.
"Дід бачив" - это ещё не означает,что он действительно видел.Ясно тебе?
Напиши мне фамилию и год рождения твоего деда и через некоторое время,я тебе (примерно) скажу что конкретно он мог видеть.

йусчинкО (не человек,а так,в общем название опатриотивания) ,конечно,так застегнуло людей,я поражаюсь - глупостью пропитаны все - взрослые и незрелые.Всё-таки очередной раз убеждаюсь,что ПСИХОЛОГИЯ - точная наука.Хорошо,что я с теми пяти из ста,а не с вами - открывшей уши толпой люда.

Посторюсь и буду прав -
Патриот - человек, искусно обманутый его правительством.
 
Зверху