Я пишу стихи....

Merime

New Member
Ответ: Я пишу стихи....

Ice Berry сказав(ла):
недоречності - небезпечності,
обмеженість - недовершеність...
Цікавий вірш, але одноманітна, бідна рима.
Рима є одним із важливих чинників формування ліричної композиції. Вона виконує окрім строфотворчої (як у тебе) ще й естетичну функцію, поглиблюючи зміст твору.
Римування одних і тих же частин мови у тій же граматичній формі сприймається як шаблонність, банальність.

@del'

Multum in parvo

Merime сказав(ла):
Рима є одним із важливих чинників формування ліричної композиції. Вона виконує окрім строфотворчої (як у тебе) ще й естетичну функцію, поглиблюючи зміст твору.
Римування одних і тих же частин мови у тій же граматичній формі сприймається як шаблонність, банальність.
Ну я, наприклад, коли пишу вірші, найменше думаю про риму. Слова повинні йти від серця, а не від мозку. Можливо мої вірші також щодо рими недоладні, але я вкладаю в них душу. Багато поетів не завжди дотримуються рими, розміру, але їх вірші все одно вражають. Те саме стосується і "русизмів".
А взагалі мій улюблений поет - Василь Стус

Ice Berry мені вірш сподобався:)

Ice Berry

. . . . . . . . . . . . .

Merime сказав(ла):
Критика - это в любом случае хорошо, а свои недочёты постараюсь исправить. Самое главное для меня - чтоб стих шёл от души, ну а если рифма вышла однообразной - это просто значит, что ВО-ПЕРВЫХ слова я подбирала по смыслу, и ВО-ВТОРЫХ они в рифму
ЗЫ @del' спасибо
ЗЫЫ ну на звание поэтессы я и не претендую... это просто хобби..
:yaya:

Останнє редагування:

Merime

New Member

@del' сказав(ла):
Ну я, наприклад, коли пишу вірші, найменше думаю про риму.
Цим не треба особливо пишатися. Вірш - складна структура, яка складається з багатьох частин.
Про риму та інші метричні, строфічні, фонічні "заморочки" можна й не думати, як композитор не думає про ноти, художник про фарби. Вони думають про образ. А властивості нот і фарб їм уже відомі. І вони використовують їх автоматично, вже не особливо циклячись на цьому. А перед цим вони довго вивчали нотну грамоту, основи композиції, колористику і т.п[/QUOTE]

@del' сказав(ла):
Слова повинні йти від серця, а не від мозку.
Це лише метафора. Насправді, усі ми знаємо, що це не зовсім так. І будь-який талант - це на 90% праця. У даному випадку над словом.
P.S. Неважливо звідки вийшли слова, головне, щоб вони дісталися до серця читача. А це нелегко. Особливо, якщо читач розуміється на поезії.

Merime

New Member

Ice Berry сказав(ла):
ЗЫЫ ну на звание поэтессы я и не претендую... это просто хобби..[/B] :yaya:
Хто знає. Все починається з хоббі. Тим більше, у Вас є непоганий потенціал для того, щоб перерости звичайне школярське віршування.

@del'

Multum in parvo

Merime сказав(ла):
Цим не треба особливо пишатися. Вірш - складна структура, яка складається з багатьох частин.
Про риму та інші метричні, строфічні, фонічні "заморочки" можна й не думати, як композитор не думає про ноти, художник про фарби. Вони думають про образ. А властивості нот і фарб їм уже відомі. І вони використовують їх автоматично, вже не особливо циклячись на цьому. А перед цим вони довго вивчали нотну грамоту, основи композиції, колористику і т.п.
Ну я впевнена, що більша частина людей, які написали тут свої вірші не можуть відрізнити "ямба" від "хорея". Але ж вони і не збираються ставати професійними поетами. А пишуть здебільшого для себе.
Раніше тут на форумі я писала 2 свої вірші. Прочитай і вислови свою думку, якщо тобі цікаво.

Останнє редагування:

Обрученная с ветром

Люблю своего мужа

Сюжеты кинопленок стерты с памяти.
Твои экскурсии в весну лежат на дне.
Мотивы взяты из цветного графити,
А мысли бродят где-то в темноте.

Твои истории стихают волнами,
Как электрички утренний гудок.
Слова пунктирными рябеют стонами,
А ложь вошла в очередной виток.

Стереть бы кадры основной сюжетной линии,
Твою судьбу переплести с моей.
Твои глаза святей моего имени,
Что в жертву приношу у алтарей.

Леля Ладо

Холодний душ із води
склеює голову наново.
Лунають луною твої слова,
плачем за біль сплачено.
В минулому згубились
наші майбутні дні.
А ти казала в моїх очах - океан...
Наближається приплив
солоної води.

libertine

I ♥ ♫

Я ловлю людей пустые взгляды,
По губам читаю их немые мысли,
Напиваюсь равнодушья ядом,
Без границ, без содержания, без смысла...
Зря пытаясь осознать мотивы,
Каждый раз себя бросаю вниз на скалы,
Задыхаюсь и теряю силы,
И меня пронзает сплетен жало...
За спиной не ощущаю больше крылья -
Вместо них проклятья и ухмылка злая.
И утопия уж никогда не станет былью.
Ведь потерян ключик золотой от рая!

crazy~cat

Ветер Перемен

kolu4ka, стишки супер!!! Просто слов нет... Разве что с ритмом кое-где можно поработать. А вообще - клас!

Зверху