Російсько-Українськи відносини.

rfvgy

Ukrainian
Турчинов запропонував запровадити воєнний стан на 60 діб
26 Листопад 2018, 01:13
You must be registered for see images

Олександр Турчинов зазначає, що дії Росії підпадають під визначення збройної агресії


Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на засіданні РНБО вніс пропозицію запровадити воєнний стан в Україні терміном на 60 діб.

Таку заяву Турчинов зробив у зв’язку з кризою в Керченській затоці, де російські силовики захопили три українських кораблі.


Цей випадок, зазначив Турчинов, безпрецедентний тим, що російський спецназ пішов на пряме зіткнення з громадянами України.

«П'ять років Росія веде війну проти України, але вперше вони неприховано атакували Збройні сили України. Раніше це робилося приховано, раніше вони використовували своїх військових без розпізнавальних знаків. Ми бачимо, що сьогодні військові підрозділи Збройних сил, ФСБ Росії атакували наші військово-морські сили, причому вели вогонь на ураження. Ми знаємо ті важкі наслідки, які після цього відбулися», – сказав Турчинов.


Дії Росії, за його оцінкою, не обмежуються морем і підпадають під визначення збройної агресії згідно з резолюцією Генеральної асамблеї ООН 3314.

«(Є пропозиція – ред.) визначити за необхідне введення в Україні особливого правового режиму для створення умов з відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загроз державній незалежності та територіальній цілісності України. У зв’язку з цим запропонувати президенту України ввести воєнний стан в Україні терміном на 60 діб», – підсумував голова РНБО.

Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію і закликав Верховну Раду зібратися на позачергову сесію, щоб ухвалити відповідне рішення.

Порошенко наголосив, що запровадження воєнного стану не дорівнює оголошенню війни.


«Україна ні з ким не планує воювати. Він запроваджується виключно для оборони, захисту української землі, нашої території, територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України», – запевнив він.

За словами президента, Київ планує дотримуватись усіх попередньо взятих на себе міжнародних зобов’язань – в тому числі й положень Мінських угод.


Російські прикордонники ввечері, 25 листопада, відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських сил ЗС України, є шестеро поранених. У ВМС повідомили про три захоплені українські судна. У Росії заявили про «провокацію Києва».

Європейський союз до стриманості для деескалації напруження в Керченській протоці, а від росіян вимагає відновлення свободи руху в Азовському морі.

У Росії після нападу російських військових і прикордонників на три українські кораблі і захоплення їх із застосуванням вогню на ураження, внаслідок чого були поранені, за даними на цей час, шість українських військових моряків.


 

d324co

Well-Known Member
внимательно отслеживает события вокруг Азовского моря и Керченского пролива, находится в контакте с властями , призывает проявлять сдержанность, заявила в воскресенье представитель альянса Оана Лунгеску.
"НАТО внимательно отслеживает события в Азовском море и Керченском проливе, мы находимся в контакте с украинскими властями. Мы призываем к сдержанности и деэскалации", — говорится в заявлении, распространенном представителем альянса.
"НАТО в полной мере поддерживает суверенитет и территориальную целостность Украины, включая права навигации в ее территориальных водах. Мы призываем РФ обеспечить беспрепятственный доступ к украинским портам в Азовском море в соответствии с международным правом", — указывается в нем.
Ещё одна "глубокая озабоченность"
 

d324co

Well-Known Member
. 26.11.18 07:50
Возле посольства РФ в Киеве сожгли автомобиль с дипломатическими номерами. ФОТОрепортаж
В Киеве недалеко от посольства РФ сожгли автомобиль с дипломатическими номерами.
Как информирует , об этом сообщает .

Отмечается, что это случилось в переулке Ярослава Хомова, рядом с посольством РФ, где ветераны и активисты проводят акцию в знак протеста против агрессии России в Черном море.



Дипломатические номерные знаки авто начинаются на 001, таким образом, это автомобиль посольства РФ. Авто стояло недалеко от здания дипмиссии, в переулке Ярослава Хомова.
 

d324co

Well-Known Member
You must be registered for see images attach


Агресія!
Гуртуемось!
Очікуємо !!!

Схоже на рекомендації для стада баранів - побачили вовків, збилися у купу, стоять, очікують ...
 
  • Like
Реакції: Aiir

d324co

Well-Known Member
До речі, про необхідність Гарпунів:

Украинская ракета "Нептун" может поражать цели на расстоянии до 300 км, Укроборонпром

Вражати може, та не буде...
 

rfvgy

Ukrainian
27.11.18 11:16
Медведєв, Шипіцин та пошкоджений ПСКР "Дон": як росіяни таранили український буксир "Яни Капу". ФОТО
У неділю кораблі Берегової охорони ФСБ Росії здійснили акт агресії проти українських військових кораблів у нейтральних водах Чорного моря. Керував процесом начальник департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії віце-адмірал Геннадій Миколайович Медведєв.


Про це повідомляє із посиланням на " ".


В згадується хтось на прізвище Медведєв як людина, що контролювала і віддавала накази про потоплення або пошкодження українських військових кораблів: "Треба #башити нах#й. Треба їх за#башити, бл#дь! Медведєв уже в такій паніці кричить!"



Народився він 14 вересня 1959 року. Після окупації Криму був призначений начальником прикордонного управління ФСБ Росії у Криму. Згодом пішов на підвищення.

Саме він віддавав наказ тарану та штурму українських кораблів, що йшли до Азовського моря, та керував усім процесом.

Проте російські військові моряки в переговорах зробили припущення, що безпосередньо президент Росії Володимир Путін здійснював командуванням та давав вказівки.

Що стосується інших відповідальних осіб, то командування патрульним сторожовим кораблем "Изумруд" здійснював капітан 3-го рангу Андрій Шипіцин.

Він народився 25 грудня 1969 року. Нижче - скриншот з одного з відеосюжетів з ним.



Саме цей російський офіцер під час здійснення навалу іншого корабля ПСКР "Дон" на український рейдовий тральщик "Яни Капу" не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з "Доном".

Наслідки зіткнення корабля "Изумруд" з ПСКР "Дон".



Як повідомлялося, ВМС ЗС України 25 листопада повідомили, що Зокрема, російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрне огородження, а також втрачено рятувальний пліт.

ВМС ЗСУ підкреслюють, що про намір здійснити перехід попереджали заздалегідь і діяли в рамках міжнародного права.

Водночас у ФСБ Росії заявляють, що

, вказуючи, що відповідно до статей 17, 38 Конвенції ООН із морського права (далі - Конвенція ООН) та статті 2 Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки (далі - Договір), військові кораблі України користуються свободою судноплавства в Керченській протоці та Азовському морі, отже вони можуть здійснювати прохід через Керченську протоку в будь-який час за умови дотримання безпеки судноплавства.

 

rfvgy

Ukrainian
СМИ Сумщины сообщают, что наш земляк в числе захваченных роSSиянами украинских моряков
You must be registered for see images

09:00, 27 ноября


Командир малого бронированного артиллерийского катера «Никополь» Богдан Небылица, который 25 ноября был захвачен российскими военными, — родом из Шосткинского района.

О нем писало в сентябре 2014 года. Богдан Небылица учился в Севастополе в Академии Военно-морских сил Украины им. Нахимова, а после аннексии Крыма закончил Институт ВМС Одесской морской академии.

Наш земляк был одним из участников акции, сюжеты о которой облетели экраны множества телеканалов. 21 марта 2014 г., в Севастополе во время церемонии поднятия российского флага в учебном заведении, нахимовцы, не предавшие Родину, хором запели гимн Украины.

По информации , для Богдана Небылицы первым местом службы стал ракетный катер «Прилуки», он был командиром ракетно-артиллерийской боевой части. Впоследствии офицера назначили командиром малого бронированного артиллерийского катера «Никополь». В начале ноября он был одним из тех, кто готовился командовать патрульным катером класса «Айленд» (несколько таких катеров Украине передали США).

 

rfvgy

Ukrainian
Командир буксира «Яны Капу» рассказал адвокату о допросе у россиян, своей вины не признал – журналист
18:31, 27 ноября 2018



Украинец также заявил, что понимает, это политическое дело, и моряки стали заложниками ситуации.

You must be registered for see images

Иллюстрация REUTERS

Командир – старшина первой статьи буксира «Яны Капу» Олег Мельничук, которого схватили российские силовики, во время допроса заявил, что не считает себя виновным.

Об этом в Facebook сообщил журналист Антон Наумлюк. По его словам, Мельничука держат в Белогорском ИВС. Там украинца посетил его адвокат – Эдем Семедляев

"Держится хорошо. Рассказал, что когда задерживали подвергся физическому воздействию, но сильно не били. Его допросили, он рассказал, как было: "Стояли, ждали лоцмана, потом на нас напали. Ничьей границы мы не нарушали, виновным себя не считаю", - рассказал Семедляев. По словам адвоката, Мельничук также сказал, что понимает – это политическое дело, и моряки стали заложниками ситуации Как отметил Наумлюк, вместе с Мельничуком в Белогорск привозили украинцев Евгения Семидоцкого и Вячеслава Зинченко. Однако следователь утверждает, что Зинченко содержится в Алуштинском ИВС. У всех троих моряков завтра должен состояться «суд» по избранию меры пресечения.

Подробности читайте на УНИАН:



28.11.18 17:00
У Сімферополі окупанти заарештували всіх моряків із захоплених українських кораблів

За рішенням "суду" 24 моряки мають провести в СІЗО майже 2 місяці.


Так званий "Київський райсуд Сімферополя" в середу заарештував майже на два місяці останніх 9 громадян України з трьох кораблів українських ВМС, захоплених росіянами в Керченській протоці 25 листопада. Про це повідомляє із посиланням на " ".

Згідно з рішенням "суду", до 25 січня 2019 року заарештовано командирів буксира "Яни Капу" Олега Мельничука та бронекатера "Нікополь" Богдана Небилицю, співробітника СБУ Андрія Драча, а також Володимира Лісового, Дениса Гриценка, Юрія Без'язичного, В'ячеслава Зінченка, Євгена Семидоцького й Андрія Шевченка.


Раніше у вівторок були прийняті рішення про арешт 15 з 24 українців із трьох кораблів. Так, 12 осіб (серед них командир бронекатера "Бердянськ" Роман Мокряк) ухвалив заарештувати "райсуд" у Сімферополі, трьох поранених (серед них співробітника СБУ Василя Сороку) - "міськсуд" Керчі.

Постраждалих відправлять у СІЗО після виписки з лікарні в Керчі.

Як повідомлялося, ВМС ЗС України 25 листопада повідомили, що Зокрема, кацапський прикордонний корабель ган"Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрне огородження, а також втрачено рятувальний пліт.

ВМС ЗСУ підкреслюють, що про намір здійснити перехід попереджали заздалегідь і діяли в рамках міжнародного права.

 
Останнє редагування:
Зверху