Залежність України від російських еноргоресурсів та шляхи вирішення цієї проблеми

Athlet

Interpreter
Прикол дня: :lol:

Поздравление со Светлым Праздником Рождества Христова
05.01.2009, 14:40:16


Уважаемый коллектив ОАО «Газпром»!

Коллектив Национальной акционерной компании «Нафтогаз Украины» искренне поздравляет вас со Светлым Праздником Рождества Христова!

В современном мире нефтегазовая отрасль играет ведущую роль в динамическом развитии общества любого государства. Нефтяники и газовики по праву могут гордиться тем, что именно от их трудной, но престижной работы во многом зависит энергетическая безопасность всего человечества.

Желаем вам успехов в делах, творческого вдохновения и крепкого здоровья!
Будьте всегда исполнены оптимизма вопреки сегодняшним неурядицам!

Желаем вашим семьям и друзьям процветания и благополучия, радости и добра, взаимного уважения и уверенности в завтрашнем дне!

Пусть наступивший год будет щедрым на любовь в ваших сердцах, прибавит мудрости в повседневных делах!

Счастливого Рождества Христова!

По поручению коллектива НАК "Нафтогаз Украины" - председатель правления Олег Дубина, члены правления
 

Randomize

Забанен
Спасибо что подметили, действительно, этот текст от НЕФТЕГАЗА, вот только засунули они его мягко говоря При этом на главной странице висит с таким же заголовком но диаметрально противоположный текст. Видимо, необходимо точнее указывать источник.

Вот, полюбуйтесь - нашли газового вора, :
НАК «Нафтогаз України» вимагає від ВАТ «Газпром» і ВАТ «Молдовагаз» відновити попередню узгоджену схему відбору газу для Республіки Молдова
05.01.2009, 14:50:02

Споживачі Республіки Молдова з незрозумілих причин і без узгодження із ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» починаючи із 1 січня 2009 року розпочали споживання природного газу практично в повному обсязі із транзитного газопроводу «Ананіїв-Тираспіль-Ізмаїл», який частково проходить територією республіки Молдова.
Таким чином, сумарна подача природного газу в південному напрямку країнам Балканського регіону – Румунії, Болгарії, Туреччини, Греції та Македонії - була зменшена на відповідний обсяг – близько 10 млн. куб. метрів на добу.

Зазначені спільні дії ВАТ «Газпром» та її дочірньої компанії ВАТ «Молдовагаз» вносять дестабілізацію із забезпечення країн Балканського регіону природним газом і призводять до необґрунтованих звинувачень до української сторони як транзитера російського газу.

НАК «Нафтогаз України» вимагає від ВАТ «Газпром» відповідної вказівки ВАТ «Молдовагаз» відновити попередню узгоджену схему відбору газу для Республіки Молдова із штатних напрямків.

У той же час, НАК «Нафтогаз України» вкотре нагадує, що у зв’язку з відсутністю у 2009 році «Технічної угоди», яка регламентує транзит російського природного газу територією України, надійна робота газотранспортних систем може забезпечуватись в оперативному режимі при узгодженості дій диспетчерських підрозділів ВАТ «Газпром» та ДК «Укртрансгаз».

ДК «Укртрансгаз» готовий приймати природний газ на кордоні Російська Федерація – Україна по транзитним газопроводам при рівномірній їх завантаженості, у тому числі по газопроводу «Уренгой – Н.Псков» в обсязі не менше 65 млн. куб. метрів на добу.

Раптові та неузгоджені зміни обсягів подачі газу на територію України з боку ВАТ «Газпром» є невиконанням російською стороною своїх контрактних зобов’язань перед європейськими партнерами.


Прес-центр НАК «Нафтогаз України»
Думаю тема "мазуриков" (В.В.Путин) раскрыта.
 
Останнє редагування:

mangust

патріот
Відповідь: Газовая проблема

Сьогодні на ГРТ в новинах спостерігав цирк у виконанні заслужених клоунів Росії ліліПутіна та Міллера.Вразило декільканадцяте повторювання,по декілька раз в кожному реченні, про вкрадений газ,Україна вкрала,несанкціановано відбирає газ і т.д.На що ліліПутін,без совісті,заявив,що йому шкода громадян України і...наказав перекрити газ.Найвищий пілотаж у виконанні Міллера:"Припинити переговори,за нашою інформацією,дав безпосередньо президент України Ющенко."Схожий спектакль спостерігав,коли гінці:Гризлов,Миронов і інші приходили до Пупкіна і нібито пропонували на посаду президента РФ Д.Мендуся.
Вони що,дійсно вважають свій народ за лохів?
 

mangust

патріот
Відповідь: Газовая проблема

Проросійські радикали Криму зраділи припиненню постачання газу Україні
05.01.2009
Володимир Притула

Сімферополь – У Криму місцеві російські націоналісти вітають припинення Росією постачання природного газу Україні. Представники низки проросійських радикальних організацій півострова заявили, що «рішуче підтримують дії Росії з наведення порядку в питанні постачання газу до України». Чи стане тепліше кримчанам від таких заяв?
У понеділок в Криму було все ще тепло – до +1-3 градусів за Цельсієм, а державне підприємство «Чорноморнафтогаз» повністю взяло на себе постачання кримчан природним газом. Тож, в Криму станом на 5 січня не відчули на собі дій Москви, публічно підтриманих активістами «Російської общини Севастополя» та організації із захисту прав російських співвітчизників «Вєра».
У спільній заяві цих організацій мовиться, що вони іще з 2006 року постійно закликали Москву підняти ціни на газ для України до світового рівня. Нинішні кроки «Газпрому» вони назвали «довгоочікуваним проявом державного підходу до розв’язання проблем економічних взаємовідносин із антиросійською державою».
Заради «державної величі» Москви...
У заяві «Російської общини Севастополя» та організації «Вєра» жорсткість Кремля стосовно Києва також названа «черговим підтвердженням прагнення Російської Федерації до державної величі».
Один із лідерів російських радикалів у Криму, автор згаданого документу Святослав Компанієць в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що готовий терпіти мороз і холод, аби тільки Росія відстоювала свої економічні та політичні інтереси.
«Для більшості кримчан питання захисту російської мови, російської культури і російської історії важливіші якихось тимчасових економічних негараздів», – заявив керівник організації із захисту прав російських співвітчизників «Вєра» Святослав Компанієць.
Експерти відзначають, що такі настої в кримському суспільстві існують, але, наскільки вони поширені свідчить той факт, що на підтримку дій Москви не виступила жодна впливова політична сила півострова. Навіть така найбільш прокремлівська організація, якою вважають «Російську общину Криму», поки що відмовчується.
Із більш-менш відомих і впливових у Криму політиків лише лідер місцевих комуністів Леонід Грач відгукнувся і засудив позицію офіційного Києва. За його словами, Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко спровокували газовий конфлікт з Москвою, щоб «знищити слов’янську цивілізацію»
 

Vlad_S

Скептик
...правительство Украины конфиденциально обратилось к руководству Евросоюза с просьбой о предоставлении экстренной финансовой помощи. Как пояснил неназванный источник в Еврокомиссии, без такой помощи Киев не сможет заключить новое соглашение с "Газпромом"...
 

mangust

патріот
Відповідь: Газовая проблема

Узбекистану та Туркменістану вдалося використати кон'юнктуру та примусити "Газпром" до покупки їхнього газу за ціною більш ніж $300 за тисячу кубичних метрів.
Про це повідомляє низка середньоазійських інформаційних агенцій.
Так, Узбекистан настояв на ціні в $305 за постачання палива "Узбекнефтегаз" у 2009 році, в той час як для сусіднього Киргизстану продає з нового року той самий газ по $240 за тисячу кубометрів. Для порівняння, минулого року "Узбекнефтегаз" продавав "Газпромові" паливо за $130 в перших кварталах, і за $160 у третьому та четвертому кварталах 2008.

Ще скрутніше виглядає стан "Газпрому" щодо туркменського газу (саме його, за легендою, й "змішують з російським" в якості "середньоазійського" на кордоні з Україною). Газпром не повідомляє нову ціну (в минулому вона була $180 за тисячу кубометрів), але джерело Trend Capital каже про ціну більше $300 (Газпром каже про ціну "близько $300", "Время новостей" повідомляє про 280-320)
При цьому газпромівські "стратеги" закладали в розрахунки ціну в $260 як найбільшу, і вже зараз рахують виртуальні збитки. Центральноазійські ЗМІ нагадують, що неочікувано жорстка позиція України з газового питання завдала чимало клопоту "Газпромові", адже саме в Україну мало б постачатися середньоазійське паливо.

Оце буде весело,якщо російський газ ЄС буде купувати дешевше,згідно вартості нафти,ніж Росія купує в Середній Азії.
 
Зверху