Ответ: СУМСКАЯ ПРЕССА. Удовлетворяет ли Вас ее уровень?
Читаю сумську пресу хоча лише й іноді, але вже багато років. І оскільки всі місцеві друковані видання, що мені доводилось бачити, окрім трьох, за своїм форматом схожі на гібрид заводської стінгазети та санітарного бюлетня, то зупинюсь на трьох найбільш відомих. Розташування за рейтингом (моя власна версія) таке:
1."Данкор". Подає новини й інші матеріали найбільш об`єктивно. Імпонує те, що при висвітленні подій суспільно-політичні уподобання журналістського колективу ніяк не демонструються. Така собі нейтральна позиція і "сухий" діловий стиль. Читаю найчастіше.
2."Панорама". Більш-менш об`єктивне ставлення до суспільно-політичних подій. Іноді В деяких матеріалах власне особисто-емоційне відношення автора зашкалює, але рідко набагато вище за "припустиму норму". Газета націонал-демократичних уподобань ліберального спрямування.
3."Ваш Шанс". З об`єктиністю тут великі проблеми. Газета більш нагадує міщано-православно-новосовдепівську листівку. Іноді враження від політичної риторики таке, що от-от із сторінок виплигне Наталія Вітренко.
Згадати хоча б, наприклад, недавню статтю про "наглих" католиків, які, бачте, покидьки такі, захотіли храм свій собі за власні кошти у Сумах побудувати... Здеся "православная територія" і "не фіг тут безобразія нарушать"... (Звісно, "сектантам" тепер "вааще век свабоди не видать", якщо вже католиків так "опустили")... Просто огидно.
А міжнародні новини на перших сторінках - прямо таки "вісті для "блондинок" - таке відчуття, що журналісти залишились десь у 70-х роках. Під антиамериканськими-антинатівськими новинами не вистачає лише "товстого капіталіста-"міроєда" з "Крокодилу". Коротше кажучи, газета щоби іноді й пореготати.
Щодо всіх трьох газет, кидається в очі, що газети майже не друкують серйозних аналітичних статей. А якщо такі з`являються, то не дотягують вони і до 25% рівня, скажімо, "Дзеркала тижня" або того ж "Комерсанту".
І ще одне (може й дещо суб`єктивне) враження від усіх трьох "китів": сама "власне газета" стала мов би додатком до реклами і комерційних оголошень, а не навпаки, - як (на мій погляд) і повинно бути.
Отакі враження.
P.S. Виказана лише власна індивідуальна позиція. Без будь-якої реклами чи антиреклами.