Великие украинцы

Хто на Вашу думку повинен очолити список великих українців


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    141

dds

Active Member
Ответ: Великие украинцы

Очень трудно кого-то выбрать. Я бы в спорте отдал должное Лобановскому Валерию Васильевичу (ни Шевченка ни Блохина в списках не увидел), в политике Хмельницкому Богдану Зиновию (как по мне , то самый яркий политик) , в искусстве Шевченку Тарасу Григорьевичу и Леониду Быкову (мой любимый артист советский).
Забавный тот факт, что в топ10 США 7 президентов :)
 

mi][a

Человеку нужен человек
Ответ: Великие украинцы

я не бачу сенсу в данному проекті...
багато людей є "великими українцями" і я не хочу виділяти кращих із них... кожний, хто прагнув кращої долі для свого народу і щось робив для цього є "великим"...
Важливим тут є не стільки результат (сама сотня), а активізація інтересу людей до національної ідеї, яка персоніфікується в тому чи іншому українцеві.
хто хотів знати визначних українців, той знає...
хто не хотів - тому проект не допоможе
 

Kramar

Іван Богун
Ответ: Великие украинцы

Іван Богун! Як представник насправді української козацької старшини і людина, яка не поставила свій підпис під жодною мирною угодою (ані під численними мирними угодами з Річчю Посполитою, ані під Переяславською угодою).

З.І.: Хто б сумнівався, що HNIW запльовуватиме будь-яких українських героїв. Така вже натура.
 

Kramar

Іван Богун
Ответ: Великие украинцы

Доречі, щодо насправді великої постаті Тараса Григоровича Шевченка: ця людина для мене поза конкуренцією великий українець №1. Я на Майдані Незалежності нещодавно придбав "Кобзар" (повна нецензурована збірка, до якої включено всі твори, вилучені свого часу царською і радянською цензурами). Щоб бути українським патріотом необхідно і достатньо лише уважно прочитати "Кобзар". Шевченко має абсолютно своє власне і абсолютно українське ставлення до історичних постатей (Петро І, Катерина ІІ, Богдан Хмельницький, ватажки Гайдамаччини Гонта та Залізняк). Цей український погляд на історичні події і історичні постаті як раз і зумовив вилучення восьми найбільш гострих шевченкових творів з багатьох видань "Кобзаря" та редагування цензурою менш гострих творів.
Якщо вважаєте Шевченка великою постаттю - читайте нецензурований "Кобзар".
 

Master

Алхимик
Ответ: Великие украинцы

Мой выбор - Сидор КОВПАК.
Наш Дед многое сделал для победы над фашистами. Дважды Герой Советского Союза и не зря. Легендарный партизанский командир и к тому же наш земляк.
Только не Ковпак.
Человек, подставивший СВОЕГО командира Руднева на смерть не достоин этого звания.

Голосую за Тараса Шевченко.
 

hed1n.ru

стебанутый
Ответ: Великие украинцы

Только не Ковпак.
Человек, подставивший СВОЕГО командира Руднева на смерть не достоин этого звания.

Голосую за Тараса Шевченко.
вот и голосуйте .
А Ковпак никого не подставлял, даже когда Рудневу дали орден из разряда "для доярок", тот написал лично телеграмму Сталину, о том, что Руднев не доярка, а партизанский командир. У Руднева проблеммы с системой были ещё до войны.
 
Ответ: Великие украинцы

Шановний, HNIW.
Український менталітет з його індивідуалізмом, мрійливим романтизмом, самовпевненістю, козацькою ворожістю до чужої держави-імперії був відкритим для побутового анархізму і став тою живою силою, котра творила махновський рух. Цю природність діяльності самородка Нестора Махна відзначав і його постійний ворог - білий генерал Яків Слащов-Кримський, котрий заявив: "Моя мрія - стати другим Махном".

p.s.: доречі махновські загони були розгромлені білими у на початку грудня 1919 року, але вже у січні 1920 Махно знов перейшов у наступ і відвоював захоплені Слащовим території.
 

jjonghyo

Active Member
Ответ: Великие украинцы

а более современных мона?
ЛОбановский и Яна плавчиха)фамилию найдете её)
продвинули Украину в мре спорта очень очень)
Бубка и Шевченко тож рядом с ними)
ещё была биотлонистка родом с Сумской области,но она уже не выстпает за нашу сборную =\
 
Ответ: Великие украинцы

Для мене великими українцями являються : Павло Полуботок і Мазепа !!
 

Ruslana

Мамуля!
Ответ: Великие украинцы

Харитоненко и Леся Украинка.
 
Зверху