Використання публічних коштів

Udaff4eg

Well-Known Member
не знаю, мож в гугле забанили. У тебя есть идеи?
 

Kadiz

Active Member
343-МР [34 Kb] (cкачувань: 0) або не завантажуючи
  • [203,47 Kb] (cкачувань: 0) або не завантажуючи
 

forbes

Well-Known Member
Олександр Лисенко: Прозорі державні закупівлі – вірний крок на шляху до подолання корупції
Сумська міська рада 25 лютого ухвалила рішення про здійснення закупівель у порядку, встановленому Законом України «Про публічні закупівлі».

Закон «Про публічні закупівлі» затверджує повне переведення державних закупівель в електронну систему ProZorro.

Відповідно до прийнятого депутатами міської ради рішення, розпорядники бюджетних коштів та комунальні підприємства Сумської міської ради з 1 квітня 2016 при здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є більшою за 20 тис. грн. та є меншою за вартість, встановлену в абзаці першому частини першої статті 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель», мають використовувати електронну систему закупівель, з метою відбору постачальника товарів, надавача послуг та виконавця робіт для укладення договору за процедурою, встановленою Законом України «Про публічні закупівлі».


Як зазначив міський голова під час прес-конференції, реалізація даного закону в місті дозволить здійснювати прозорі державні закупівлі, перейти на електронний документообіг. Та найголовніше – буде запроваджено повну звітність і аналіз всіх державних закупівель, що дозволить запобігти проявам корупції.

Загалом, в Україні протягом 2016 року закон впроваджуватиметься у два етапи: з 1 квітня всі закупівлі переведуть в електронний режим органи центральної влади та державні підприємства, а з 1 серпня – решта державних замовників.

Але, як зазначив Олександр ЛИСЕНКО, боротьба з проявами корупції – головне завдання міської влади, тому на рівні міста прозорі закупівлі здійснюватимуть вже з 1 квітня.

 

forbes

Well-Known Member
Чиновників Сумської ОДА спіймали на "розпилі" бюджетного мільйона
Посадові особи обласної адміністрації "заплатили" за "реконструкцію" очисних споруд

В Сумській області задокументували факт розкрадання бюджетних коштів обласними комунальниками, пише з посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Перевіркою встановлено, що у грудні 2015 року посадовцями Сумської ОДА укладено договір з державним підприємством на виготовлення проектної документації по об’єкту "Реконструкція каналізаційної насосної станції з встановленням станції очистки стічних вод" в одному з сіл Сумського району.

Згідно з актом виконаних робіт, документація виготовлена та оплачена у сумі майже 100 тисяч гривень.

Одночасно посадовцями укладено договір з приватним підприємством на проведення вказаних робіт, які відповідно до акту виконаних робіт виконані того ж дня та оплачені у сумі понад 1,3 мільйонів гривень. Однак наразі встановлено, що роботи не проведено та жодного обладнання не встановлено.

Наразі слідчим відділом проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 4 250 гривень або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

forbes

Well-Known Member
У Сумах чиновники від медицини нагріли державу на 800 тис. грн.
Медичні препарати для лікувальних закладів м. Суми закуплені за завищеною вартістю у єдиного постачальника, без проведення моніторингу та засідання конкурсної комісії.

"У ході проведення заходів працівниками Управління захисту економіки Національної поліції в Сумській області викрито злочинну діяльність посадових осіб міської ради та комунального підприємства.

Так, постановою Кабінету міністрів України затверджено перелік груп населення, яким встановлений безоплатний відпуск лікарських засобів, у тому числі препаратів інсуліну.

У травні 2015 року міськрада визнала комунальне підприємство єдиним закладом для відпуску препаратів інсуліну за пільговими рецептами. Посадовці двох установ уклали договір про відшкодування витрат, пов’язаних з відпуском лікарських засобів безоплатно та на пільгових умовах. Вартість предмету закупівлі сягає понад 5 мільйонів гривень, які були виділені з бюджету.

Також встановлено, що вартість лікарських засобів інсуліну в аптеках підприємства до 50 відсотків перевищує їх вартість в інших аптечних закладах, які мають умови для реалізації інсуліну та подавали звернення на укладання договорів.

Таким чином, без проведення моніторингу та засідання конкурсної комісії посадовці міської ради та КП закупили медичні препарати для лікувальних закладів м. Суми за завищеною вартістю у єдиного постачальника.

Попередня сума завданих державі збитків становить 800 тисяч гривень.

За зібраними матеріалами працівників УЗЕ слідчим СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Посадовцям загрожує обмеження волі на строк від 3-х до 5-ти років або позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років".

Нагадаємо, що кілька днів тому заступник міністра економрозвитку Максим Нефьодов повідомив, що Сумська область знаходиться на останньому місці по впровадженню електронних закупівель, які унеможливлюють подібні випадки.


 

forbes

Well-Known Member
Сумський виконком на 330 тисяч купив бензину у столичної фірми (11.03.2016)
Виконавчий комітет Сумської міської ради провів закупівлю пально-мастильних матеріалів

За інформацією комітету з конкурсних торгів виконкому, у лютому була проведена закупівля палива рідинного та газу; олив мастильних на 2016 рік. Очікувана вартість закупівлі була запланована в сумі 382 190 грн., в т.ч. ПДВ. Зокрема, 375 750 грн., в т.ч. ПДВ – по лоту 1 для закупівлі бензину А-92 і А-95 та 6 440 грн., в т.ч. ПДВ – по лоту 2 для закупівлі оливи 10W 40, пише з посиланням на Муніціпальний портал.

Для участі в тендерній закупівлі свої пропозиції надали п’ять учасників. Серед них були представники Чернігова: ТОВ "Чернігів Транс Ойл", Києва - ТОВ "Кінг-Енерджи", ТОВ "Техойл-Рітейл", ПП "Окко-Бізнес Контракт" та Дніпропетровська – ТОВ "Торговий дім "Авіас".

Пропозиція ТОВ "Чернігів Транс Ойл" була відхилена, як така, що не відповідала умовам документації конкурсних торгів (ч.1 п.1 ст. 29 Закону України "Про здійснення державних закупівель").

По лоту 2 торги були відмінені у зв’язку з відсутністю поданих пропозицій.

Відтак, 23 лютого по лоту 1 була акцептована найбільш економічно вигідна пропозиція столичного ТОВ "Кінг-Енерджи" (334 155 грн., в т.ч. ПДВ).

Саме це товариство і поставлятиме протягом 2016 року бензин виконавчому комітету Сумської міської ради.

 

Kadiz

Active Member
ТОВ «Кінг-Енерджи» зареєстрована в квітні 2011 року в Києві. Статутний фонд фірми - 20 тисяч гривень. Засновниками фірми є Олександр Миколайович Зоря та Олександр Володимирович Віріч. Причому Олександр Зоря має 19,9 тисяч гривень, а його партнер Олександр Віріч має лише 100 гривень внеску в статутний фонд. З моменту реєстраціїї фірми незмінним директором ТОВ «Кінг-Енерджи» є Тарасюк Володимир Олександрович.

Олександр Віріч є також власником та директором ще однієї київської фірми ТОВ "РЗ ЕНЕРДЖИ", в якого основний вид діяльності - вробництво електророзподільчої та контрольної апаратури.
Олександр Зоря є білш публічна людина. З 2000 року працював директором ТОВ “Геліос”, ТОВ “Агрокомплекс” , ТОВ”Колос”. Очолював свого часу Торезську міську організацію Партії промисловців і підприємців України. Був членом Єдиного Центру. Наразі Олександр Зоря має відношення до ТОВ "Укрінвестбудметал", яке займається загальнобудівельнними роботами.

 
Останнє редагування:

forbes

Well-Known Member
У Сумській облраді розгоряється лампочковий скандал
На адресу "головного антикорупціонера Сумщини" лунають звинувачення у корупції

Сумський активіст організації "ГРОМ" Павло Борисов оприлюднив документи, в яких йдеться про намір замінити в приміщеннях Сумської обласної ради старі лампи і встановити більш економічні – світлодіодні. Але вартість ламп, передбачена у договорі, значно вища за ціну аналогічних, що продаються у роздріб, пише .


Борисов заявляє, що відповідно до виписки з протоколу засідання Постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики, міжнародного та міжрегіонального співробітництва від 26 січня 2016 року, п’ять присутніх депутатів одноголосно проголосували за додаткове виділення коштів обласній раді в сумі 115 тисяч грн. на заміну ламп.


You must be registered for see images


З цієї суми 99 715 грн. має піти на закупівлю лампочок , а 13 560 грн. - на монтаж і демонтаж (включаючи профілактику патронів, чистку контактів та інші роботи) лампочок тією ж фірмою. Ще 1 725 грн., залишаються неврахованими.

Напевно така розбивка була зроблена, щоб уникнути тендера, підкреслює Павло Борисов.

Активіст визнає, що "злочин" не було доведено до кінця, і перерахувань за цим договором не відбулося. Але, тим не менш, такі спроби є ознаками корупційних дій.

Борисов надав журналістам лампочку, що повністю відповідає специфікаціям у договорі, і чек з ціною у 68 гривень, яку він придбав у магазині в середмісті Сум. У специфікації ж до договору її вартість становила 97 грн. За умови купівлі лампочок на всю облраду, покупець ще й отримав би знижку.

За словами Павла Борисова, якщо вкручуванням лампочок займалося б відповідне комунальне підприємство, що обслуговує облраду і отримує за це кошти з бюджету, не довелося б платити підряднику за цю відносно примітивну роботу. Отже, загалом проект би вдалося здешевити на 46 тисяч гривень.

"Якби Голова (голова Сумської облради Семен Салатенко – ) "мотнувся" за 300 метрів до магазину, то зекономив би 33 тисячі бюджетних гривень", - зазначив активіст.

За його словами, поки невідомий факт - чи були виділені кошти згідно з цією угодою. Цей факт ще необхідно буде перевірити. Але, як зазначає Павло Борисов, факт наміру виділити кошти був точно.


"Люди нові, а схеми старі", або "Хто кричить: "Дєржитє вора!" ?Днями мені до рук потрапили документи, в яких йдеться п...
Опубликовано

Голова обласної ради Семен Салатенко у коментарі для UA:Суми заперечив будь-яку можливість корупційного укладання подібного договору. "Намір це не є факто", - заявив голова. - Якщо б у нас були придбані лампочки, були придбані по завищеній ціні, були б якось не так змонтовані, то це б можна було говорити".
Голова також назвав заяви Борисова "топорною роботою з дискредитації обласної влади, яка бореться з корупцією - в тому числі з паном Борисовим".
відео UA:Суми

Учасник київського медіа-проекту "Наші Гроші" Юрій Ніколов прокоментував у Фейсбуці цей випадок: "Ось бенефіціари продавця лампочок ТОВ " Облад-Сервіс ", код 37785245 - можете самі в ЕДРЮО подивитися".


You must be registered for see images


Згідно з цими даними, кінцевим бенефіціаром (вигодонабувачем) є В'ячеслав Шапошник - колишній член партії ВО "Батьківщина" і екс-голова Сумської обласної ради, нині член Радикальної партії, представниця якої Лілія Ричкіна є заступником голови облради Семена Салатенка.

Нагадаємо також, що під час обрання Салатенка головою ради, Павло Борисов, який на той момент був керівником обласної комунальної установи "Сумський обласний фонд підтримки підприємництва", подарував новому керівнику парасольку партії регіонів, натякаючи на його колишню співпрацю з партією президента-втікача.


You must be registered for see images


Але згодом Борисов отримав "отвєтку" - Семен Салатенко .


Також нагадаємо, що днями, під час інтриг , у місцевих медіа на правах реклами розміщувалися матеріали з тенденційним заголовком "Семен Салатенко очолив антикорупційний рух Сумщини".

 
Останнє редагування:

forbes

Well-Known Member
Сумська поліція "пролетіла" з охороною нерухомості міськради (11.03.2016)
Виконавчий комітет Сумської міської ради провів закупівлю послуг з охорони приміщень

За інформацією комітету з конкурсних торгів виконкому, була проведена процедура закупівлі послуг у сфері громадського порядку та громадської безпеки. Мова йде про охорону адміністративних приміщень по вул. Горького, 21, вул. Харківській, 35 та майна автопідприємства виконавчого комітету Сумської міської ради по вул. Герасима Кондрат’єва, 106 на 2016 рік, пише з посиланням на Муніціпальний портал.

Розмір бюджетного призначення за кошторисом на закупівлю послуг охорони був запланований в сумі 366 893,04 грн., в т.ч. ПДВ (по 122 297,68 грн., в т.ч. ПДВ на кожен об’єкт).

Для участі в конкурсі свої пропозиції надали три учасника:

  • товариство з обмеженою відповідальністю "Охоронно-детективна агенція "Альфа";
  • товариство з обмеженою відповідальністю "Охоронне підприємство "Стандарт безпеки";
  • управління поліції охорони в Сумській області.

Найбільш економічно вигідною була визнана пропозиція ТОВ "Охоронно-детективна агенція "Альфа" (349 906,32 грн. без ПДВ (по 116 635,44 грн. без ПДВ на кожен об’єкт).

Тож ця агенція і охоронятиме вищевказані об’єкти з березня по грудень 2016 року, йдеться у повідомленні.

 
Зверху