Война...

d324co

Well-Known Member
Россия перебрасывает резервные силы со всей страны и собирает их вблизи Украины для будущих наступательных операций. Об этом говорится в британской разведки в Twitter в субботу, 9 июля.
Разведка Британии указывает, что большая часть новых пехотных подразделений, вероятно, развертывается с бронемашинами МТ-ЛБ, снятыми с долговременного хранения, хотя Россия долгое время считала их непригодными для большинства передовых задач по транспортировке пехоты.

"Россия перебрасывает резервные силы со всей страны и собирает их на приграничных с Украиной территориях для будущих наступательных операций", — сказано в отчете.

Также британская разведка отметила, что, несмотря на заявление президента России Владимира Путина о том, что российские вооруженные силы , многие из их подкреплений представляют собой специальные группы, но развертываемые с использованием устаревшего или неподходящего оборудования.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Расея з бульбостаном таки готуються до війни з прибалтикою... звичними для низ засобами...
Розвідки Росії і Білорусі намагаються вербувати чиновників у прикордонних районах Латвії, - спецслужби
Служба держбезпеки Латвії (VDD) заявила, що розвідки Росії і Білорусі вкрай зацікавлені у вербуванні чиновників у прикордонних регіонах, де розгортаються сили союзників з НАТО.
Про це повідомляє із посиланням на .
Зазначається, що російські і білоруські спецслужби завжди були зацікавлені у вербуванні латвійських державних і муніципальних чиновників, які володіють інформацією, яка містила б державну таємницю або інші дані з обмеженим доступом.
Згідно з аналізом VDD, у сфері інтересів спецслужб Росії і Білорусі - реакція Латвії та її союзників на вторгнення Росії в Україну, в тому числі нарощування військового потенціалу на зовнішньому кордоні НАТО.
Також Москва і Мінськ зацікавлені в будь-яких відомостях про прикордонні регіони Латвії, які були б корисні для оновлення оперативних планів у разі переростання ситуації в ширший військовий конфлікт.
Крім того, спецслужби двох країн націлені на вербування посадових осіб органів самоврядування поблизу східних кордонів країни, де розгорнуті сили союзних країн.

Джерело:

п.с.

Даугавпилс, второй по величине город Латвии, в двух шагах от Беларуси, выборы в самоуправления 2021 года победили в числе прочих: партия Согласие ("Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija") типа русская партия, в Риге их мэр Нил Ушаков 10 лет город разворовывал и у памятника оккупантов регулярно Победобесие ВОЗГЛАВЛЯЛ - 42,25% голосов, РуSSкий союз Латвии ("Latvijas Krievu savienība") 8,22% голосов (5% проходной балл). Вот основные проститутки готовые хоть сейчас продать Латвию!
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
На закупівлю NASAMS існує черга, тому багато комплексів Україна поки отримати не може, - речник Повітряних сил Ігнат


Отримання норвезької мобільної батареї зенітних ракет протиповітряної оборони середньої дальності NASAMS дозволить суттєво посилити захист українського неба. Україна вже працює над цим питанням з виробником.
Як передає із посиланням на , про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Наразі Україна працює з норвезьким виробником стосовно отримання NASAMS (норвезька мобільна батарея зенітних ракет протиповітряної оборони середньої дальності. - Ред.). Він пояснив, що існує черга на закупівлю цих комплексів й, оскільки не було заявки України, багато комплексів Україна не може отримати. Водночас позитивне рішення США, які виробляють ракети для цієї системи, та норвезького виробника, дає "зелене світло" для України. Джерело:
 

d324co

Well-Known Member

Наступ
За класичними військовими правилами, для наступу завжди створюється концентрація сил та засобів на ділянці фронту, де він планується.
Необхідно, щоб у чисельності особового складу, бронетехніці та в засобах вогневого ураження перевага над ворогом була не менше ніж у 2-3 рази. Підготовка до наступу відбувається приховано, щоб напрям головного удару був для ворога невідомим і неочікуваним. Неготовність ворога для відбиття наступу – запорука успіху. Саме тому головне завдання військової розвідки, – своєчасно дізнатися про підготовку наступу, щоб встигнути оперативно відреагувати та нанести удари на упередження, зруйнувавши плани наступаючої сторони.
Вже декілька тижнів в країні іде активне обговорення нашого наступу на півдні України, зокрема, на Херсонщині. Що стосується співвідношення сил і, в першу чергу, засобів ураження, то воно далеко не на нашу користь. Але у нас є мужність, впевненість, відповідальність… Помножити це на неочікуваність та раптовість удару і попри всі військові класичні теорії можна отримати результат. Ось тільки з неочікуваністю та раптовістю – серйозні проблеми. Щодня від вищого політичного керівництва до кабмінівських і регіональних клерків іде анонсування і реклама південної наступальної операції. “Стратеги” на високих посадах розповідають про підготовку контрнаступу, бравадно рекламують мету та напрямок головного удару. Озвучують накази про пріоритетні завдання Збройним Силам, які повинні бути цілком таємними. Поширюють через ЗМІ інформацію для наших співвітчизників на окупованих територіях про наступ з порадами покинути міста, які знаходяться в зоні майбутніх наступальних дій…
Результатом цієї рекламної кампанії стає збільшення чисельності ворога на анонсованих напрямках та безперервні обстріли наших позицій, що призводить до збільшення наших втрат. Рашисти на окупованих територіях жорстко блокують переміщення українських громадян, позбавляючи їх можливості покинути небезпечні райони.
Генштаб у своїх щоденних повідомленнях змушений констатувати, “що окупанти своїми вогневими засобами стримують просування сил оборони…”
А яка ще повинна бути реакція рашистських окупантів на подібні офіційні бравадні заяви українських високопосадовців?
Відкинувши емоції та нецензурні епітети, я хочу запитати у цих безперервно базікаючих керівників-новаторів:
“Навіщо ви це робите? Якої мети ви хочете досягти, публічно інформуючи ворога про наступальні плани ЗСУ?
Закрийте свої роти, і саме цим ви зробите значний внесок у нашу перемогу!”

Редакція Цензор.НЕТ може не поділяти позицію авторів. Відповідальність за матеріали в розділі "Блоги" несуть автори текстів.
 

d324co

Well-Known Member

Подвиги "Азова" і ставлення держави
08:47 14.07.2022 5 908

Скільки має загинути бійців "Азова", щоб тактична група у складі ЗСУ почала отримувати бойові виплати?
У складі ЗСУ з самого початку війни воює тактична група "Азов".
Два місяці вони воювали як добровольці, з травня вони оформлені на службу, але чомусь позбавлені бойових виплат.
Результати бойової роботи за травень-червень згідно з даними, офіційно підтвердженими військовим командуванням:
- знищено 56 російських військовослужбовців, підтверджених засобами об'єктивного контролю;
- захоплено у полон 7 російських військовослужбовців, передані у відповідні спецслужби;
- захоплено як трофей 2 БМП-2 та 1 танк Т-64 ЗС РФ, які взяті на озброєння ЗСУ;
- знищено - 2 танки, 1 САУ, 1 гелікоптер Мі-28, 1 бронеавтомобіль, 3 заправники пальним;
- підбито 4 танки, 7 одиниць легкої бронетехніки, 4 РСЗВ "Град";
- звільнено два населених пункта;
- відбиті усі атаки противника, на жодному напрямку підрозділ не відступив;
- при виконанні бойових завдань загинуло у бою 12 бійців, 136 поранено.
Саме зі складу тактичної групи ЗСУ "Азов" 72 бійця добровільно вирішили вилетіти на гелікоптерах у березні до Маріуполя, і стали єдиним підкріпленням оточеному гарнізону за 85 діб оборони міста. Більшість з цих героїв загинули, інші у полоні.
Я писав, що на знак поваги до героізму та неймовірної боєздатності "Азова" керівництво держави мало б створити штурмову бригаду "Азов" у складі ЗСУ, спеціально для наступальних дій, для звільнення нашої землі, для повернення Донбасу, Маріуполя, Криму. Не створили. Хоча є кадри, є вмотивовані командири та реальні результати.
Але на жаль, ніякої поваги до всесвітньо відомого подвигу "Азова" нема. Ніби не потрібні під час війни вмотивовані з'єднання, здатні до виконання найризикованіших завдань.
І навіть бойові виплати тим, хто гідно б'ється на фронті та гине за наше майбутнє у загальному порядку отримати неможливо.
Люди йдуть в бій не за гроші, звичайно. Але які ще подвиги мають зробити "азовці" та скільки ще має загинути, щоб держава почала ставитись до них хоча б з тією повагою, як до інших військовослужбовців
 

d324co

Well-Known Member
Це вже звучить більш оптимістично, ніж казки від аристовича )))

You must be registered for see medias
 
Зверху