rfvgy
Ukrainian
Перша президентська промова Порошенка (ПОВНИЙ ТЕКСТ)
Сьогодні відбулася церемонія інавгурації президента України Петра Порошенка, після якої новий глава держави виступив з промовою
Наводимо текст промови повністю.
"Дорогі співвітчизники, від Львова до Донецька, від Чернігова до Севастополя!
Ми, українці, «живий вогник у сім’ї європейських народів і діяльні співробітники європейської цивілізаційної праці”. Так казав Іван Франко.
“Стояти ногами й серцем на Україні, свої голови держати в Європі», - заповідав Михайло Драгоманов.
Повернення України до свого природного, європейського, стану було омріяне багатьма поколіннями.
Диктатура, що панувала останніми роками в Україні, прагнула позбавити нас цієї перспективи – народ повстав.
Переможна Революція гідності змінила не лише владу.
Країна зробилася інакшою. Іншими стали люди.
Настав час невідворотних позитивних змін.
Щоб запровадити їх, нам необхідні в першу чергу мир, безпека та єдність.
На заваді колосальних можливостей, які з падінням тиранії відкрилися для європейської модернізації України, стала справжня війна, спланована і розв’язана на українському Донбасі.
Досі багато хто думав, начебто Незалежність дісталася нам без жодних зусиль.
Це – неправда! За нашу незалежність, самостійність боролися цілі покоління українських патріотів.
За неї полягли герої Небесної сотні.
За неї гинуть українські воїни та мирні громадяни.
Прошу вшанувати хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто поліг за волю й незалежність України.
Хвилина мовчання
Я йду на посаду Президента, щоб зберегти і зміцнити єдність України.
Забезпечити тривалий мир і гарантувати надійну безпеку.
Знаю: мир – найголовніше, чого прагне сьогодні український народ.
У глави держави – широкий вибір різноманітних інструментів для забезпечення територіальної цілісності України і мирного життя громадян.
Повноважень і рішучості не забракне. Я не хочу війни. Я не прагну помсти. Хоча перед очима – великі жертви, принесені українським народом.
Я прагну миру і доб’юся єдності України. Тому розпочинаю свою роботу з пропозиції мирного плану.
Наполегливо закликаю всіх, хто незаконно взяв до рук зброю, скласти її.
У відповідь гарантую, по-перше, звільнення від кримінальної відповідальності тих, на чиїх руках не має крові українських воїнів та мирних людей.
І тих, хто не причетний до фінансування тероризму.
По-друге – контрольований коридор для російських найманців, які захочуть повернутися додому.
По-третє, мирний діалог.
Зрозуміло, що не зі «стрєлкамі», «абвєрамі», «бєсамі» чи іншою нечистю.
Йдеться про діалог з мирними громадянами України.
Навіть з тими, хто дотримується інших, ніж я, поглядів на майбутнє країни. Сьогодні окремо хочу звернутися до співвітчизників з Донеччини та Луганщини.
Дорогие наши братья и сестры, сограждане!
Многие из вас уже успели ощутить на себе «прелести» правления террористов.
Они, помимо мародерства и издевательства над мирными гражданами, привели и без того кризисную экономику региона на грань полной катастрофы.
Но мы ни при каких обстоятельствах не оставим вас в беде.
Всенародные выборы Президента поставили жирный крест на мифе о якобы нелегитимной киевской власти.
Этот миф посеян и взращен российской пропагандой и кланом Януковича, который предал Донбасс и ограбил его еще в большей степени, чем всю страну.
Донецкой областью он безраздельно правил 17 лет. А тепер финансирует террористов.
Именно он несет полную ответственность за политическую и социально-экономическую ситуацию, в которой оказался регион.
И за безработицу, и за бедность, и за беженцев.
И за убитых граждан, и за слезы матерей.
С чем я как Президент приеду к вам в самое ближайшее время?
С миром.
С проектом децентрализации власти.
С гарантией свободного использования в Вашем регионе русского языка.
С твердым намерением не делить украинцев на правильных и неправильных.
С уважительным отношением к специфике регионов. К праву местных громад на свои нюансы в вопросах исторической памяти, пантеона героев, религиозных традиций.
С проработанным еще до выборов совместным проектом с нашими партнерами из Евросоюза по созданию рабочих мест на Востоке Украины.
С перспективой инвестиций, с проектом программы по экономической реконструкции Донбасса.
Сегодня нам нужен легитимный партнер по диалогу. Говорить с бандитами мы не будем. А действующие местные депутаты уже никого не представляют. И мы готовы огласить досрочные местные выборы на Донбассе.
You must be registered for see images
Сьогодні відбулася церемонія інавгурації президента України Петра Порошенка, після якої новий глава держави виступив з промовою
Наводимо текст промови повністю.
"Дорогі співвітчизники, від Львова до Донецька, від Чернігова до Севастополя!
Ми, українці, «живий вогник у сім’ї європейських народів і діяльні співробітники європейської цивілізаційної праці”. Так казав Іван Франко.
“Стояти ногами й серцем на Україні, свої голови держати в Європі», - заповідав Михайло Драгоманов.
Повернення України до свого природного, європейського, стану було омріяне багатьма поколіннями.
Диктатура, що панувала останніми роками в Україні, прагнула позбавити нас цієї перспективи – народ повстав.
Переможна Революція гідності змінила не лише владу.
Країна зробилася інакшою. Іншими стали люди.
Настав час невідворотних позитивних змін.
Щоб запровадити їх, нам необхідні в першу чергу мир, безпека та єдність.
На заваді колосальних можливостей, які з падінням тиранії відкрилися для європейської модернізації України, стала справжня війна, спланована і розв’язана на українському Донбасі.
Досі багато хто думав, начебто Незалежність дісталася нам без жодних зусиль.
Це – неправда! За нашу незалежність, самостійність боролися цілі покоління українських патріотів.
За неї полягли герої Небесної сотні.
За неї гинуть українські воїни та мирні громадяни.
Прошу вшанувати хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто поліг за волю й незалежність України.
Хвилина мовчання
Я йду на посаду Президента, щоб зберегти і зміцнити єдність України.
Забезпечити тривалий мир і гарантувати надійну безпеку.
Знаю: мир – найголовніше, чого прагне сьогодні український народ.
У глави держави – широкий вибір різноманітних інструментів для забезпечення територіальної цілісності України і мирного життя громадян.
Повноважень і рішучості не забракне. Я не хочу війни. Я не прагну помсти. Хоча перед очима – великі жертви, принесені українським народом.
Я прагну миру і доб’юся єдності України. Тому розпочинаю свою роботу з пропозиції мирного плану.
Наполегливо закликаю всіх, хто незаконно взяв до рук зброю, скласти її.
У відповідь гарантую, по-перше, звільнення від кримінальної відповідальності тих, на чиїх руках не має крові українських воїнів та мирних людей.
І тих, хто не причетний до фінансування тероризму.
По-друге – контрольований коридор для російських найманців, які захочуть повернутися додому.
По-третє, мирний діалог.
Зрозуміло, що не зі «стрєлкамі», «абвєрамі», «бєсамі» чи іншою нечистю.
Йдеться про діалог з мирними громадянами України.
Навіть з тими, хто дотримується інших, ніж я, поглядів на майбутнє країни. Сьогодні окремо хочу звернутися до співвітчизників з Донеччини та Луганщини.
Дорогие наши братья и сестры, сограждане!
Многие из вас уже успели ощутить на себе «прелести» правления террористов.
Они, помимо мародерства и издевательства над мирными гражданами, привели и без того кризисную экономику региона на грань полной катастрофы.
Но мы ни при каких обстоятельствах не оставим вас в беде.
Всенародные выборы Президента поставили жирный крест на мифе о якобы нелегитимной киевской власти.
Этот миф посеян и взращен российской пропагандой и кланом Януковича, который предал Донбасс и ограбил его еще в большей степени, чем всю страну.
Донецкой областью он безраздельно правил 17 лет. А тепер финансирует террористов.
Именно он несет полную ответственность за политическую и социально-экономическую ситуацию, в которой оказался регион.
И за безработицу, и за бедность, и за беженцев.
И за убитых граждан, и за слезы матерей.
С чем я как Президент приеду к вам в самое ближайшее время?
С миром.
С проектом децентрализации власти.
С гарантией свободного использования в Вашем регионе русского языка.
С твердым намерением не делить украинцев на правильных и неправильных.
С уважительным отношением к специфике регионов. К праву местных громад на свои нюансы в вопросах исторической памяти, пантеона героев, религиозных традиций.
С проработанным еще до выборов совместным проектом с нашими партнерами из Евросоюза по созданию рабочих мест на Востоке Украины.
С перспективой инвестиций, с проектом программы по экономической реконструкции Донбасса.
Сегодня нам нужен легитимный партнер по диалогу. Говорить с бандитами мы не будем. А действующие местные депутаты уже никого не представляют. И мы готовы огласить досрочные местные выборы на Донбассе.