Петро Порошенко 5-й Президент України

Суд знову відмовився заарештувати Порошенка на вимогу Офісу генпрокурора

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання п'ятому президенту , лідеру "Європейської солідарності" Петру Порошенку.
Відповідну постанову винесла колегія суддів апеляційного суду, розглянувши апеляції прокуратури та захисту на рішення про обрання запобіжного заходу Порошенку судом першої інстанції у вигляді особистих зобов'язань з обмеженням виїзду, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Ухвалу Печерського районного суду... про застосування щодо Порошенка... запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання... до 19 березня залишити без змін", – йдеться в ухвалі колегії суддів.
Таким чином суд відмовився задовольнити апеляційні скарги як Офісу генпрокурора, так і адвокатів Порошенка.
Сам Порошенко назвав таке рішення "тактикою затягування" розгляду справи, нагадавши, що покладені на нього обов'язки обмежують можливості політика виїздити за кордон.
Раніше Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань Порошенка у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали кримінальної справи.
Читайте також:
Як повідомлялося, 19 січня Печерський районний суд Києва п'ятому президенту Петру Порошенку у вигляді особистого зобов'язання. Прокурори просили обрати для нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави на суму 1 млрд грн.
Одразу після цього рішення , що Офіс генерального прокурора подасть апеляційну скаргу на рішення суду і наполягатиме на застосуванні щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млрд грн.
Зі свого боку рішення суду про запобіжний захід Порошенку оскаржили і адвокати Порошенка.
Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року ДБР направило п'ятому президенту Петру Порошенку та сприяння терористичним організаціям у рамках справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Сам Порошенко до оголошення підозри поїхав за кордон, звідки повернувся 17 січня та прибув до суду.
Крім того, 6 січня Печерський районний суд Києва на вимогу Офісу генпрокурора
Раніше Офіс генпрокурора у цій же справі у вчиненні за попередньою змовою групою осіб сприяння діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України). За даними слідства, Демчишина було залучено "вищим політичним керівництвом держави до укладання угод на поставку вугілля з територій, підконтрольних терористичним організаціям".
Йдеться про закупівлю вугілля для державного "Центренерго" на суму 200 млн грн у двох вуглевидобувних підприємств, що лишилися на окупованій території, для чого Міненерго під керівництвом Демчишина перереєструвало їх у Києві.
Раніше у цьому кримінальному провадженні за матеріалами Служби безпеки України Віктору Медведчуку (ст. 111 КК (державна зрада) та ст. 258-3 ч. 1 КК (сприяння діяльності терористичної організаці).
5-колона нe вгамомується нiяк
 

d324co

Well-Known Member
Порошенка не пропустили через кордон на захід НАТО — «Євросолідарність»
28 тра 2022, 09:11

Петро Порошенко не зміг перетнути держкордон України увечері в п’ятницю, 27 травня.
В народного депутата та лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка, який є фігурантом так званої «вугільної справи» Медведчука, виникли труднощі під час перетину кордону в пункті пропуску Рава Руська на Львівщині.
Колишній президент відправився у закордонне відрядження, але його зупинили прикордонники.
You must be registered for see images

Співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у фейсбуці повідомила, що лідера цієї політичної сили не випускають за кордон у відрядження на.
You must be registered for see images

У «Європейській солідарності» кажуть, що Порошенко їхав з офіційним парламентським відрядженням, яке підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Геращенко оприлюднила списки, які підписав спікер.
You must be registered for see images

You must be registered for see images

Порошенко повинен був взяти участь у Парламентській асамблеї країн НАТО. Відповідні документи щодо його відрядження були підписані спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Однак прикордонники відмовилися пропустити Порошенка — нібито взагалі без пояснення причин.
Керівництво фракції ЄС весь вечір намагалося зв’язатися з головою ВР, щоб зрозуміти, що відбувається, проте він не вийшов на контакт, — додала нардеп.
При цьому вона заявила, що інших делегатів зі списку пропустили без питань, у тому числі нардепа від СН Мар’яну Безуглу.
Прикордонники на пункті перетину «Рава-Руська» несли якусь нісенітницю про «підроблене чи скасоване розпорядження», хоч всіх інших депутатів, чи то «слуги», що інспектують курорти Італії, чи то ОПЗЖ, що вивозять коштовності, випускають з країни без жодних проблем, — розповіла Геращенко.
Наразі офіційні коментарі від голови Ради та прикордонників щодо ситуації відсутні.
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Хто і чому не пустив Порошенка у Вільнюс на засідання ПА НАТО?
Микола Княжицький
28 травня, 2022 субота
09:03

Нестор Шуфрич може перетинати державний кордон без обмежень, його однопартійці з мільйонами у валізах і десятками коштовних годинників теж. Депутатки від партії "Слуга народу" можуть вільно зустрічатися з біженцями на блакитних берегах Франції. А от Порошенку виїхати у законне відрядження на ПА НАТО заборонено
Підстав немає. Жодних запобіжних заходів проти Порошенка зараз не існує, депутати не є військовозобов'язаними, жоден закон не обмежує права лідера опозиції виїхати за кордон.
І мета очевидна, заявлена, анонсована і самим Порошенком і західними партнерами: переговори про постачання зброї та підтримку євроатлантичного курсу.
Що означає неприпустима у демократичному суспільстві така поведінка по відношенню до лідера опозиції?
Все просто. Потрібна диктатура, щоб здати території..
Зброя не потрібна.
НАТО не потрібне.
Членство у ЄС не потрібне, бо не потрібні верховенство права і свобода слова .
Зеленський у той самий день, вчора запевняв студентів Стенфорду у прихильності до демократії. Казав :
"Ми всі несемо ці жертви, але ми віддаємо цю жертву заради майбутнього – майбутнього вільної й демократичної України. Якщо ми боремося за такий тип держави, за такий спосіб життя, де найголовнішими принципами є свобода й демократія, і якщо ми боремося за це і захищаємо саме це, то як я можу мати якусь іншу думку? Ніхто не допустить цього серед нашого народу, і мені б особисто це ("закручування гайок" ) не сподобалося. Я гадаю, що я й не готовий до такого."
Ну, або Зеленський лицемірний брехун, у що повірити навіть страшно, або він президент лише для обкладинок іноземних журналів, а керує країною не ця демократична особа, а якийсь диктатор маньяк, який домовився з Путіним нищити демократію і здавати території.
 

Билли Бонс

Well-Known Member
А зелене жабеня ні???
Ну зараз базар треба фільтрувати,так що нічого казати не буду.Також потрібно фільтрувати вчинки - Петро Олексійович даремно так грається з долею
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
потрібно фільтрувати вчинки - Петро Олексійович даремно так грається з долею
Мається на увазі:
Да, человек смертен, но это было бы ещё полбеды. Плохо то, что он иногда внезапно смертен, вот в чём фокус
??
 
Останнє редагування:

d324co

Well-Known Member
Депутат Верховной Рады от партии "Европейская солидарность" Виктория Сюмар сообщила, что сотрудники Государственной пограничной службы (ГПСУ) во второй раз отказали пятому президенту Украины Петру Порошенко в пересечении государственной границы.
Об этом народный депутат на своей странице в Facebook.

"В этот раз, сегодня, QR-код считался, командировка действительна, Стефанчук (Руслан Стефанчук, спикер парламента — ред.) подтвердил, Парламентская ассамблея НАТО начала работу. Но пограничники теперь говорят, что "предоставил не все документы", — сказано в сообщении.

По словам Сюмар, сотрудники ГПСУ не объяснили бывшему президенту, какие именно документы он не предоставил, чтобы получить разрешение на пересечение границы.
Комедія? Фарс? чи щось дуже погане??
Нам вішають лапшу, нібито погранці самовільно не пустили Пороха на зустріч з тими, хто підтримують зброєю наші війська ???
 

d324co

Well-Known Member
Українська влада має вибачитися і перед НАТО, і перед Порошенком, - Аслунд про заборону виїзду Порошенку до Вільнюсу

Шведський дипломат і економіст Андерс Аслунд прокоментував ситуацію з забороною виїзду Петру Порошенку на саміт НАТО.
Як інформує , про це він написав у твіттері.
Аслунд "Це смішна, неприйнятна та шкідлива поведінка української влади, яка блокує екс-президента Порошенка для відвідування важливої Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі".
Він "НАТО зрозуміє це як те, що Україна недостатньо демократична для вступу в НАТО. Українська влада має вибачитися і перед НАТО, і перед Порошенком. Джерело:
 
Зверху