Политические соцопросы

Доверяете ли вы соц. опросам ?

  • Да , доверяю

    Голосів: 14 34.1%
  • Нет , не доверяю

    Голосів: 21 51.2%
  • Затрудняюсь ответить ...

    Голосів: 6 14.6%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    41

Kramar

Іван Богун
PoiZoN, ты зря иронизируешь. Точность прогнозов букмекерских контор проверялась мной на прошлых выборах. Точнее результатов я не видел. Просто возьми и проверь сам. А потом поговорим о результатах проверки
 

PoiZoN

New Member
PoiZoN, ты зря иронизируешь. Точность прогнозов букмекерских контор проверялась мной на прошлых выборах. Точнее результатов я не видел. Просто возьми и проверь сам. А потом поговорим о результатах проверки
Да я ж не против, только они на этом зарабатывают деньги и поэтому могут немножечко приврать. Выше был пример про Сердючку.
 

abidal

DIPRESSIYA
Немного устаревшие данные, помоему щас:
ПР -26%
Бют - 24,2%
НУНС- 12,2%
Комунисты- 3,5%
Литвин- 3,2%
Вчера по 3 каналам и по интернету смотрел, ну понятна кроме телеканала ТРК Украина!
 

Life-ua

+ плюс - минус
А кто знает правду?
- Отвечаю: тот кто зарабатывает на этом деньги, тобишь букмекерские конторы.
ВОТ !!! Ты ж ведь сказал всю сут (тоесть что правду могут выдавать только букмекерские конторы - так как им нет смысла врать) :respect:
 

Life-ua

+ плюс - минус
Да я ж не против, только они на этом зарабатывают деньги и поэтому могут немножечко приврать. Выше был пример про Сердючку.
А каким образом ? Ну приврут они что НУ наберёт 16 % , если очевидно то люди начнут ставить на тотал меньше и угадают (контору обанкротят и она закроется)
 

zergius

New Member
Газета "Сегодня" дослідним шляхом з'ясувала, як можна купити результати соціологічних досліджень у соціологічних служб.

Видання стверджує, що заплатило 4 тисячі доларів керівнику Інституту політичних і соціологічних досліджень ім. Шевченка Володимиру Бондаренку за те, щоб він "намалював" 2,5% передвиборному Християнському блоку.

"Сегодня" відзначає, що інститут був обраний "з числа тих маловідомих соціологічних служб, що останнім часом видають на гора опитування з рейтингів партій і блоків".
[...]
Як відомо, у четвер прес-служба Соцпартії розіслала результати вищевказаного інституту з позначкою "Найточніший прогноз: Соцпартія одержить на виборах 5,1%".

Видавнича група "Сегодня" належить компанії СКМ Ріната Ахметова.

Вот так, решайте сами какому соц. опросу верить.
 

@lenka

New Member
Я конечно не знаю, но некоторые соцопросы проводятся по правилам. Недавно я шла с подруой, подошла девушка с соцпоросом касательно выборов. Так что, в принципе данные берут у населения.
 
R

Radianta

Guest
Я политическим соцопросам не верю, потому что спрашивают мнение не у всех людей, а у какого-то процента, поэтому опираться на соцопросы не обьективно.
 

Bezdelnik

Я плюю на всю попсу!
Вообще соц.опросам верю,но соц.опросу к данным выборам НЕ ВЕРЮ!!!А букмекерам стоит поверить:
можно ставить на вот это:
-БЮТ+НУ-НС - да=>2.05
-СПУ 3 тотал меньше 1.3 (верняк!!!!)
-Следующий Премьер-министр
Ю. Тимошенко - да=>2.1
 

zergius

New Member
Запись в блоге Сергія Лещенка о политических опросах
Свіжа соціологія!

Свіжа соціологія!

Новий день приніс нові дані – їх оприлюднила Всеукраїнська соціологічна служба.

Партію регіонів готові підтримати 26,6% опитаних, БЮТ – 19,7%, НУ-НС – 18,2%, КПУ – 7,3%, "Блок Литвина" – 6%, СПУ – 3,9, а ПСПУ – 3,2%.

Це – класична технологічна розробка. Більшість наведених цифр не мають ніякого значення, бо оприлюднені вони були з однією метою – показати 6% у Литвина.

Що таке Всеукраїнська соціологічна служба? Була створена перед виборами 2002 року на виконання указу Кучми, який готував тодішній глава адміністрації президента... Володимир Литвин.

Очолює Всеукраїнську соціологічну службу пан Михальченко, який ще на тих же виборах 2002 року безбожно завищував рейтинги блоку "За єду". Коли всі давали їм 6-7%, Михальченко прогнозував, що вони наберуть... 16-18%. Набрала "За єду" тоді 11,77% з усім можливим адмінресурсом, відсотки зрізали навіть з СДПУ (о).

Крім того, в 2002 році Михальченко робив прогноз, що до парламенту пройде блок Людмили Кучми і Василя Хмельницького "Жінки за майбутнє" з результатом 8,1%! Як відомо, цей проект програв вибори 2002 року.

Далі – більше. Також Михальченко прогнозував в 2002, що інший проект Хмельницького Партія зелених набере 6,8%. Вони теж не змоги подалати 4% бар'єр.

Зате Тимошенко на виборах-2002 Михальченко давав 2,6%. А БЮТ набрав 7,2%. Промахнувся майже в три рази!

Яка може бути довіра до такого "соціолога" зараз?

До речі, сьогодні вже забулося, але тоді, в 2002 році, Литвин скаржився: "соціологія як наука у нас проституйована". І, між іншим, казала це людина, яка за три тижні до такої заяви "попалилася" на плагіаті.

Литвин, Литвин... Вчора, 9 вересня 2007, їхав Столичним шосе. Над мостом для пішоходів – три бігборди Литвина, один з них – приблизно такого змісту: "Хто зупинить дерибан землі? Тільки Литвин!"

Комедія – саме Литвина на виборах-2007 спонсорує група Василя Хмельницького – головного учасника сумнівних схем по отриманню за копійки землі в Києві. Театр абсурду...

Вот так соц. опросы, и как политики выступают сами же против своих детищ.
 
Останнє редагування:
Зверху