Информационная война

d324co

Well-Known Member
на 5й хвилині якась дивна маячня "европа боїться перемоги України, бо не знає, що робити в такому разі з путіним, розлюченим поразкою..."
 

k 54

Active Member
на 5й хвилині якась дивна маячня "европа боїться перемоги України, бо не знає, що робити в такому разі з путіним, розлюченим поразкою..."
То , здається , журналіст не дуже вдало сформулював , але є і у Європі різні побоювання , і орківська пропаганда не спить ...
 

d324co

Well-Known Member
Арахамія для суду підтвердив, що російський олігарх Абрамович допоміг врятувати 400 тис. українців, – The Times


Британське видання The Times повідомляє, що юристи російського олігарха Романа Абрамовича використовують лист від народного депутата Укаїни, керівника фракції "Слуга народу" Давида Арахамії про допомогу олігарха в порятунку українців, аби через суди скасувати санкції.
The Times має в розпорядженні документи позовів юристів Абрамовича проти Європейського Союзу та уряду Великої Британії, інформує із посиланням на .
"Завдяки сприянню пана Абрамовича, (українська та російська – ред.) делегації досягли домовленостей щодо організації гуманітарних коридорів, через яких змогли врятувати більше 400 000 людей.
Крім цього, його зусилля з обміну військовополоненими допомогли звільнити з полону кілька сотень людей. Абрамович продовжує бути глибоко залученим у процес перемовин, а також організації гуманітарної допомоги", - йдеться у листі Арахамії.
Також, у листі голова української групи на перемовинах з Росією підкреслює, що в цілому він оцінює роль Абрамовича як "позитивну".
Читайте на "Цензор.НЕТ":
Юристи твердять, що, мовляв, Абрамович не може належним чином залучатися в процес переговорів і організацію гуманітарної допомоги, позаяк юридичні компанії й консультанти не хочуть потрапити під обмеження через співпрацю з підсанкційним російським можновладцем. Окрім того, вони пояснюють, що він не може подорожувати до країн ЄС, а отже виконувати певні функції з організації переговорів.
У позовах до ЄС і Великої Британії юристи російського олігарха використовують цей лист Арахамії як доказ згубного впливу західних санкцій проти Абрамовича на його зусилля з мирних переговорів. Автори статті The Times не надали деталей стосовно того, коли Арахамія надав цей лист.
Крім того, бельгійська юридична компанія надала податкові декларації Абрамовича, які нібито свідчать, що він сплатив за останні кілька років більше податків у Великій Британії і ЄС, ніж в цілому в Росії.
Читайте:
У позові вони твердять, що керівництво ЄС хибно приписує Абрамовичу його зв’язки з Кремлем і підтримку російського вторгнення в Україну. Тоді як російський олігарх, за їхніми твердженнями, не має тісних зв’язків з російським президентом Володимиром Путіним і не отримав жодної вигоди від російської анексії Кримського півострова чи військового вторгнення у 2022 році. Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
"Хіба хтось говорив з Гітлером?", - Дуда розкритикував європейських лідерів за дзвінки Путіну
Польський президент Анджей Дуда розкритикував європейських лідерів за дзвінки російському диктатору Володимиру Путіну. Особливу увагу він звернув на канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона.
Про це Дуда сказав в інтерв'ю виданню Bild, повідомляє з посиланням .
За його словами, такі розмови мають ефект "своєї легітимації для того, хто несе відповідальність за злочини, вчинені російською армією в Україні". Крім того, "ці переговори ні до чого не призводять".
Дуда наголосив: вражений такою комунікацією на тлі продовження війни, яку Росія розпочала 24 лютого. Крім того, президент Польщі зауважив, що лише кремлівський диктатор Путін відповідальний за відправку російських сил до України: "Йому підкоряються командири".

"Хіба хтось під час Другої світової війни говорив подібним чином з Адольфом Гітлером? Хто-небудь говорив, що той повинен зберегти обличчя? Що необхідно діяти так, щоб це не було принизливим для Адольфа Гітлера?" - заявив Анджей Дуда.

Джерело:
 

d324co

Well-Known Member
Президент Молдавии Майя Санду подписала закон, запрещающий трансляцию новостных программ из России. Об этом сообщила глава Совета по телевидению и радио Лилиана Вицу, передает .

Закон вступит в силу со следующей недели. Документ запрещает ретрансляцию новостных и аналитических программ, а также российских военных фильмов.

В законе определяется понятие «дезинформация» как намеренное распространение сведений, которые вредят информационной безопасности. В частности, речь идет об информации, которая «оправдывает или продвигает военную агрессию, агрессию гибридного типа, терроризм, диктаторские режимы».

Телеканалы могут быть оштрафованы за распространение контента с дезинформацией на сумму от 2100 до 5255 долларов. При повторном нарушении им грозит приостановление действия лицензии на вещание на срок до семи дней.

Ранее Национальный совет по электронным СМИ (НСЭСМИ) Латвии решил распространение всех российских телеканалов на территории республики.
 
  • Like
Реакції: k 54
Зверху