Свежия порция "покращення"

Stein

Well-Known Member
Имеем ряд принятых сегодня законов.

1. Зачем сделано - объяснять не стоит.
Тепер рух у автоколонах з більш ніж 5 авто без узгодження с МВС караються штрафом від сорока до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу.
2. Здесь нужно остановиться конкретно:
Участь в зборах, мітингу, вуличному поході, демонстрації, іншому масовому заході у масці, шоломі або з використанням інших засобів чи способів маскування з метою уникнення ідентифікації особи, або наявність у особи, яка бере участь у такому заході, відкритого вогню, піротехнічних засобів (освітлювальних, сигнальних, імітаційних), зброї, спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, вибухових чи легкозаймистих речовин, предметів, спеціально пристосованих чи заздалегідь заготовлених для вчинення протиправних дій, а також участь у такому заході без дозволу органів внутрішніх справ у форменому одязі, що повторює або схожий на формений одяг працівників правоохоронних органів чи військовослужбовців, -
тягнуть за собою накладення штрафу від ста п’ятдесяти до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб
Под понятие "з використанням інших засобів чи способів маскування" можно подвязать всё что угодно. Пришёл в "толстовке" с капюшоном - давай на 15 суток.
Что такое "предметів, спеціально пристосованих чи заздалегідь заготовлених для вчинення протиправних дій" - тоже непонятно, а значит поле для манипуляций просто огромно.

3. Фошыстов под шмок вспомнили:
Публічне заперечення чи виправдання злочинів фашизму проти людяності, вчинених у роки Другої світової війни, зокрема злочинів, здійснених організацією “Вафен-СС”, підпорядкованими їй структурами, тими, хто боровся проти антигітлерівської коаліції і співробітничали з фашистськими окупантами, а також пропаганда неонацистської ідеології, виготовлення та(або) розповсюдження матеріалів, у яких виправдовуються злочини фашистів і їх прибічників
Только "линия партии" - никаких отклонений от официальной версии истории.
Определение "тими, хто боровся проти антигітлерівської коаліції" - просто "шик". Сейчас нам выпишут версию событий за Западной Украине от лица НКВД, а кто не согласен - тот "виправдовує злочини тих, хто боровся проти антигітлерівської коаліції". А, как известно УПА - таки боролась против "антигітлерівської коаліції".

4. Карточки операторов - по паспортам:
Оператори телекомунікаційних видів діяльності (а це і доступ до інтернету і мобільний зв‘язок), в яких використовується ідентифікаційна картка (SIM та інші), зобов‘язані укладати договори з клієнтами. Тобто тепер придбати картку 3Mob (UTEL) чи пріпейд SIMку якогось оператора без паспорта – не можливо.
5. Ограничение доступа в Интернет:
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації отримала повноваження зобов‘язувати операторів інтернету ОБМЕЖУВАТИ доступ до інтернету пересічним українцям.
Ця ж комісія отримала також право обмежувати доступ до інтернету ресурсів, які ведуть свою діяльність, які інформаційні агентства, але не мають свідоцтва про реєстрацію, які інформаційне агентство.
Цікаво, що рішення про обмеження доступу до інтернету приймається без рішення суду, а лише на підставі (!) висновку експерта. А вже сама жертва може оскаржувати те, що їй перекрили доступ, чи її сайт закрили.
6.
Законом зобов‘язали провайдерів інтернету та мобільних операторів ЗА ВЛАСНІ КОШТИ закуповувати та встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах технічні засоби, необхідні для стеження українськими спецслужбами за громадянами.
7. Про экстремистов:
призначені для оприлюднення документи на паперових, електронних чи будь-яких інших носіях, що містять інформацію екстремістського характеру, тобто закликають, обґрунтовують чи виправдовують необхідність здійснення діяльності щодо планування, організації, підбурювання, підготовки або вчинення дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність, недоторканість, суверенітет держави, насильницького захоплення або утримання влади чи владних повноважень, незаконного втручання в діяльність або перешкоджання законній діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, інших суб’єктів владних повноважень, виборчих комісій, громадських об’єднань, їх посадових чи службових осіб, закликають, обґрунтовують чи виправдовують необхідність розпалювання соціальної, расової, національної, етнічної, мовної чи релігійної ворожнечі та ненависті, здійснення масових заворушень, порушення громадського порядку, хуліганських дій та актів вандалізму з мотивів соціальної, расової, національної, етнічної, мовної чи релігійної ворожнечі та ненависті, порушення прав, свобод і законних інтересів осіб, в тому числі пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв людини і громадянина за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, пропаганду виключності, переваги чи неповноцінності людини (соціальної групи) за ознакою її соціальної, расової, національної, етнічної, мовної, релігійної приналежності або ставлення до релігії.
Т.е. по сути запрещается требовать "фабрики рабочим", запрещается обосновывать необходимость олигархов делиться. Теперь расистские выпады приравниваются к выпадам, направленным против олигархов, "мажоров" и т.п.
 

lion.ts

[deleted]
тут помимо всего еще следует упомянуть, каким способом было это все принято. Парламентаризм сегодня тоже был "пакращеный"
 

arnisumy

Well-Known Member
от вам и евроинтеграция:angry:! Теперь может таки дойдет жителям донбаса, что и на них власть ложила, как и на всех остальных в нашей стране. А вообще печально это все...
 

neORomantiC

Vivir en el ritmo Mañana
Кстати на некоторых профильных форумах уже висит предупреждение что за создание и обсуждение любых тем связанных с политикой и властью бан.
 

valery_ua

Well-Known Member
Скоро будем только рукоплескать, поклоняться и приветствовать "дорогого" президента и его приспешников, обсуждать на форумах достижения партии и любимого президента! Совок отдыхает!
 

Dr.Lector

Забанен
Скоро будем только рукоплескать, поклоняться и приветствовать "дорогого" президента и его приспешников, обсуждать на форумах достижения партии и любимого президента! Совок отдыхает!
На Майданi та Антимайданi вже давно "рукоплещут". Привчають нарiд до "демократичного розквiту" в державi. Без "одобрямс" маргiнального бидла полiтики не в змозі деребанити бюджети та розколювати суспiльство.
 
Велосипед согласно правил ПДД тоже транспортное средство.
п.с. а вообще почитаем внимательно проект внесения изменений (вырезал большую часть по причине веса файла), но указанные статьи о колонне из 5 и более транспортных средств и шлем есть. Так вот, все же для наступления последствия должна быть причинная связь, т.е. создание преграды для транспортного движения... хотя в нашей стране возможно теперь будет и такое:

Из вечерней криминальной хроники: "....едут как то 6 велосипедистов в балаклавах и шлемах..."

 

Вкладення

Aleksandery

Забанен
Якби ви знали, паничі,
Де люди плачуть живучи,
То ви б елегій не творили
Та марне бога б не хвалили,
На наші сльози сміючись.
За що, не знаю, називають
Хатину в гаї тихим раєм.
Я в хаті мучився колись,
Мої там сльози пролились,
Найперші сльози. Я не знаю,
Чи есть у бога люте зло,
Що б у тій хаті не жило?
А хату раєм називають!
Не називаю її раєм,
Тії хатиночки у гаї
Над чистим ставом край села.
Мене там мати повила
І, повиваючи, співала.
Свою нудьгу переливала
В свою дитину... В тім гаю,
У тій хатині, у раю,
Я бачив пекло... Там неволя,
Робота тяжкая, ніколи
І помолитись не дають.
Там матір добрую мою,
Ще молодую — у могилу
Нужда та праця положила.
Там батько, плачучи з дітьми
(А ми малі були і голі),
Не витерпів лихої долі,
Умер на панщині!.. А ми
Розлізлися межи людьми,
Мов мишенята. Я до школи —
Носити воду школярам.
Брати на панщину ходили,
Поки лоби їм поголили!
А сестри! Сестри! Горе вам,
Мої голубки молодії!
Для кого в світі живете?
Ви в наймах виросли чужії,
У наймах коси побіліють,
У наймах, сестри, й умрете!
Мені аж страшно, як згадаю
Оту хатину край села!
Такії, боже наш, діла
Ми творимо у нашім раї
На праведній твоїй землі!
Ми в раї пекло розвели,
А в тебе другого благаєм,
З братами тихо живемо,
Лани братами оремо
І їх сльозами поливаєм.
А може й те ще... ні, не знаю,
А так здається... сам єси...
(Бо без твоєї, боже, волі
Ми б не нудились в раї голі),
А може й сам на небеси
Смієшся, батечку, над нами
Та, може, радишся з панами,
Як править миром! Бо дивись:
Он гай зелений похиливсь,
А он з-за гаю виглядає
Ставок, неначе полотно,
А верби геть понад ставом
Тихесенько собі купають
Зелені віти... Правда, рай?
А подивися та спитай!
Що там твориться у тім раї!
Звичайне, радість та хвала!
Тобі єдиному святому
За дивнії твої діла!
Отим-бо й ба! Хвали нікому,
А кров, та сльози, та хула,
Хула всьому! Ні, ні, нічого
Нема святого на землі...
Мені здається, що й самого
Тебе вже люди прокляли!
Т.Г.Шевченко
 
Зверху