Майора міліції засудили до трьох років ув’язнення за "вибивання зізнання"

Роман

http://legaloffice.com.ua
Случаи хоть и нечастые (относительно зарвавшегося офицерья) - но приятные.



Майора міліції засудили до трьох років ув’язнення за "вибивання зізнання"
Колишнього співробітника столичного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС, який упродовж 2 годин "вибивав зізнання" у 22-річного киянина, засудили до трьох років ув’язнення. Відповідний вирок оголосив Голосіївський районний суд Києва, повідомили в столичній прокуратурі.

«Слідством встановлено, що старший оперуповноважений в особливо важливих справах київського УБОЗ запросив громадянина до службового кабінету для перевірки інформації щодо його можливої причетності до скоєння злочину. В ході розмови міліціонер намагався погрозами змусити чоловіка надати зізнавальні покази, а коли той відмовився, завдав йому численних ударів кулаками по тілу та голові. Не отримавши зізнання, міліціонер відпустив киянина», - повідомили у прокуратурі.

Чоловік звернувся до лікарів, які діагностували в нього черепно-мозкову травму, струс головного мозку та закриті травми грудної клітини та живота.

Вироком Голосіївського районного суду правоохоронця визнано винним за ч. 2 ст. 365 ККУ - перевищення влади або службових повноважень, та засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки. Крім того, засудженого позбавлено спеціального звання «майор міліції».

Нагадаємо, у лютому на Чернігівщині суд засудив на три роки позбавлення волі колишнього лейтенанта міліції за насильство над підозрюваним.
 
Зверху