"Майбутнє у ваших руках".

ruslanseleznev

New Member
15 серпня 2012 в Конотопському міськрайцентрі зайнятості тренерами центру IDEA проведено семінар-тренінг "Майбутнє у ваших руках" для людей, що знаходяться на обліку в центрі зайнятості як тимчасово безробітні.
Втрата роботи завжди залишається дуже сильним стресом. У людини була робота, якесь стабільне положення, і раптом він опиняється за бортом, ніким не затребуваний, нікому не потрібний: він став безробітним. У безробітних виникають психологічні проблеми, стан тривоги, депресія, замкнутість. Втрачаючи соціальний статус, людина в своєму поданні втрачає обличчя, і цей стан заважає йому швидше встати в стрій. Причина страху безробіття для багатьох криється саме в цьому: не тому, що у мене зараз немає роботи, а тому, що я психологічно не в змозі її знайти.
У семінарі, безробітні громадяни, промовляють своє ставлення до ситуації втрати роботи, основні негативні моменти і наслідки для кожного. А далі, коли стає зрозумілим видіння основну проблему, учасник намагається знайти можливі шляхи подолання, розпланувати варіанти виходу з кризової ситуації, своє професійне майбутнє. Підвищення власної самооцінки, упевненість в своїх силах, оптимізм, віра у власні можливості - все це відзначають учасники заняття після його закінчення.
 
Зверху