Церкви и политика

  • Автор теми bsv
  • Дата створення

bsv

Странник
Представители пяти церквей Украины заявили о своей поддержке позиции Президента Виктора Ющенко относительно роспуска Верховной Рады.

Об этом говорится в обращении церквей к украинскому народу, текст которого был обнародован сегодня. Документ подписали главы: Украинской православной церкви Киевского патриархата патриарх Филарет, Украинской Греко-католической церкви Верховный архиепископ Любомир Гузар, а также представители Украинской христианской Евангельской Церкви и Церкви христиан веры евангельской Украины, а также Конференции Римско-католических епископов Украины.
________________________________________
Верховна Рада відреагувала зверненням до представників цих конфесій і до папи римського що до не втручання в політику України
ЗЫ:
(Предстоятель Української православної церкви (у підпорядкування Московського патріархату) митрополит Володимир застеріг від розколу в країні через дії політиків. Крім того, в УПЦ вважають, що не слід підтримувати позицію однієї зі сторін. Так прокоментував звернення представник прес-служби української православної церкви Московського патріархату.)
 

Каэль

comenzar del cero
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

4.04.2007. КИЇВ. Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України виступив зі зверненням з приводу останніх подій в політичному житті України

У тексті Звернення говориться: “Улюблені у Христі брати і сестри! Дорогі співвітчизники! Завершується Великий святий і спасительний піст. Пройшовши шлях Чотиридесятниці ми вступили в його останній тиждень, коли молитовно згадуємо останні дні земного життя та служіння нашого Спасителя. Ми роздумуємо над стражданнями і Хресною смертю Господа нашого Іісуса Христа та літургійно сопереживаємо Йому, стаємо по слову апостола Павла співучасниками Його страждань, щоб засвоївши їх, наслідувати вічне життя. Однак ворог роду людського не дрімає і іронією долі цей тиждень став воістину страстним не лише в богослужбовому житті Церкви, але і в житті нашого суспільства.
Ми знову стаємо свідками розгортаючогося протистояння та збільшення політичної напруги. Вважаємо, що будь-які невиважені дії політиків можуть призвести до непередбачуваних наслідків. Нас тривожить той факт, що люди знову почали ділитись на своїх і чужих.
Сьогодні, як і завжди, Церква зі своїм народом. Вона ніколи не ділила, не ділить і не буде ділити своїх дітей за походженням, соціальним статусом, національністю, мовою або політичними уподобаннями. Політичні вподобання та суперечності не повинні розділити батьків з дітьми, подружні пари, друзів або співробітників. Політика не повинна посіяти плевели ненависті і злоби в наші серця. Збереження суспільного миру і спокою у вирі сьогоднішніх подій - це спільний наш обов'язок. Пригадаймо слова св. ап. Павла: „якщо це можливо з вашого боку, будьте у мирі з усіма людьми"(Рим.12,18). Ми закликаємо політиків до мудрості і виваженості. Пам'ятайте, що від правильності ваших дій залежить можливість віднайдення дороги до порозуміння. Заради збереження спокою в країні і блага народу пожертвуйте своїми амбіціями і сядьте за стіл переговорів.
Наш пастирський обов'язок нагадати, що всі ми діти єдиного Небесного Отця, діти єдиної матері - України. Ми повинні пам'ятати про це, незалежно від того, які політичні погляди поділяємо. Не потрібно знову своїми ділами зводити на Голгофу Христа, не потрібно знову розпинати Україну та роздирати її хітон.
„Мир вам!" З такими словами звернувся воскреслий Христос до своїх учнів. Мир всім, мир кожній людині - з цими словами звертається до нас Христос Спаситель, Який претерпів хресні страждання і смерть, щоб вселити в серця Своїх послідовників мир, спокій і братерську любов.
Всіх вас, брати і сестри закликаємо до терпіння та посиленої молитви за нашу Державу. Нехай світло Воскреслого Господа нашого Іісуса Христа просвітить розум і серця тих, хто бажає нашому народу добра.
Віра у Воскресіння Христове об'єднувала і об'єднує всіх Його послідовників. У світлу пасхальну ніч, у вирі політичних подій ми повинні зуміти побачити в кожному нашому ближньому брата і сестру. До цього нас закликає Свята Церква: обіймімо один одного радістю, скажімо браттям і ненавидячим нас: простимо один одному все Воскресінням(Стихира Пасхи), щоб єдиними устами славити Воскреслого Христа Життєдавця.
+ Володимир,
Митрополит Київський і всієї України
4 квітня 2007р.
Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра”
 

Ингеборга Дапкунайте

красіва і горда...
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

ЗВЕРНЕННЯ
до українського народу
керівників Церков і релігійних організацій –
учасників Всеукраїнської ради Церков
і релігійних організацій
Дорогі брати і сестри!
Шановні співгромадяни!

У часи радості та випробувань Церкви і релігійні організації були та залишаються з народом. Тому, спонукані своєю совістю та обов’язком, ми, керівники Церков і релігійних організацій України, в час суспільного збурення та загострення політичної боротьби, звертаємося до вас із закликом зберегти мир, єдність та незалежність нашої держави. Ми закликаємо всіх, а особливо керівників політичних сил, пам’ятати про відповідальність за свої слова та дії не тільки перед людським законом та судом історії, але в першу чергу – перед Богом. Нагадаємо, що про відповідальність перед Ним написано і в Конституції України.

Ні для кого не є таємницею, що Україна потерпала та потерпає від корупції. Це – зло, яке подібно до іржі роз’їдає основи держави та суспільства. Найгірший серед видів цього зла – той, який використовує закон, важелі влади та систему правосуддя, щоб під їхнім покровом творити неправду.

Нажаль, це зло торкнулося не тільки економіки, але й політики. Після завершення виборчого процесу 2006 р. суспільство стало свідком того, як окремі представники політичних сил забули про свої передвиборчі обіцянки й програми. Вони почали діяти так, ніби представляють самі себе, а не виборців, які голосували за їхні кандидатури згідно до проголошених раніше програм та гасел. Це стало однією з головних причин виникнення політичної кризи.

Спробою знайти порозуміння між провідними політичними силами був Універсал національної єдності, в якому зафіксовані основоположні консолідуючі принципи розвитку українського суспільства. Підтримку положень, викладених в Універсалі, задекларували всі представлені у Верховній Раді України політичні сили. Нажаль, подальший розвиток подій засвідчив, що парламентські сили не змогли виробити взаємоприйнятні механізми співпраці, що лише поглиблювало протистояння. Зараз це протистояння досягло тієї межі, коли воно становить загрозу єдності та незалежності Української держави. Тому кризі має бути покладено край.

Нагадаємо, що лише український народ є єдиним носієм повноти державної влади. Тому саме до нього повинні звернутися політики усіх таборів за підтвердженням своїх повноважень в парламенті представляти інтереси громадян України. Віримо, що політичні сили, відновивши через вибори довіру до себе, очистяться від підозр у нехтуванні волею виборців. Відтак вони зможуть з повним правом претендувати на високе звання народних обранців, а політична криза знайде своє розв’язання. Вважаємо, що такий шлях відповідатиме засадам моралі та справедливості.

Тому ми звертаємося до всіх політичних сил та до всіх співгромадян із закликом не на словах, а ділом виявити справжню любов до України та її народу, пожертвувати особистими амбіціями заради національної єдності, спільного блага та майбутнього нашої держави. Нехай мудрість та воля українського народу наділять політиків беззаперечним мандатом довіри.

Ми закликаємо всіх до молитви про мир і злагоду в нашій державі. Ми категорично застерігаємо політиків та співгромадян від насильства, бо посіяний вітер розбрату обернеться бурею суспільного протистояння. Ми просимо Бога, щоб Він наділив мудрістю та виваженістю тих, від кого залежить доля України. Ми закликаємо всіх діяти не тільки згідно до державних законів, але й згідно до закону моралі, у дусі істини, правди і справедливості. Цей свій заклик ми особливо спрямовуємо до суддів, які мають пам’ятати про свій обов’язок судити чесно і справедливо, наслідуючи Єдиного Праведного та Нелицемірного Суддю – Бога.

Нехай діями кожного керує совість та любов до України!
Закликаємо на всіх вас Боже благословення!

ФІЛАРЕТ, Патріарх Київський і всієї Руси-України, Предстоятель УПЦ Київського Патріархату
ЛЮБОМИР кардинал ГУЗАР, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ
Михайло Степанович ПАНОЧКО, Єпископ Церкви християн віри євангельської України
Єпископ Маркіян ТРОФИМ’ЯК, заступник Голови Конференції Римо-Католицьких єпископів України
Леонід ПАДУН, Старший єпископ Української християнської євангельської церкви
Валерій Степанович АНТОНЮК, Виконавчий секретар Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів
 

Ингеборга Дапкунайте

красіва і горда...
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

де там поддєржка? читайте текст і не брешіть
 

bsv

Странник
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

По перше це кажу не я, а більшість ЗМІ. Наприклад такі як
5 канал:
Кореспондент :
та бога то інших джерел інформації

І знов ви починаєте з образ.
Робить справедливі і обдумані висновки!
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Відповідь: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

А ЗМІ також повідомлють ще про одну підтримку - Дума Росії заявила про свою підтримку ВР України (!). Вона назвала дії Ющенка неконституційними і закликала скасувати свій указ, який суперечить нормам демократії.
Чого ж Ви про це мовчите? Це ж пряме втручання у внутрішні справи чужої країни! Порушував норми демократії в 1993 році їх президент Єльцин, коли розстріляв свою Думу з танків. Ви про це також не знали чи просто не вважаєте за потрібне згадувати? Мовчите, бо УПЦ МП "чудно спєлісь" з російською Думою (від них іншого ніхто і не чекав; хто ж піде проти своїх босів).
Я згоден з кожним зверненням представників українських церков: в країні корупція, вона пролізла не лише в господарство, а і у владу, законодавство і політику. Ситуацію треба змінити! Владу депутатам не дали на пограбунок на 5 років. Ми цю Раду прийняли, ми маємо право її і змінити, тому що не депутати є носіями влади, а український народ (стаття 5 Конституції України). А нагнітання пристрастей навколо цих подій - ні що інше, як страх втратити свої портфелі, страх втратити місце біля "годівниці". Зміни просто необхідні.
Звичайно, що не всім це подобається. Тому ми і чуємо:
" А баба-яга (читай Дума РФ, УПЦ МП, ВР і іже с німі) притив!"
 
Останнє редагування:

Life-ua

+ плюс - минус
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

Ось дуже цікава та логічна стаття :( :
Наша Украина: Российские СМИ разыгрывают сценарий раскола Украины

Корреспондент.net
06 Апреля 2007, 16:00

Российские средства массовой информации разыгрывают сценарий раскола Украины, написанный в их стране, заявила депутат Верховной Рады от нашей Украины Ольга Герасимьюк.

"Российские СМИ уже давно объективно не освещают то, что происходит в Украине. Всем известно, что со свободой слова в России покончено. Российские СМИ стали механизмом вмешательства во внутренние дела нашей страны", - сказала Герасимьюк.

Это - как гаечный ключ в руках тех сил, которые пытаются в Украине установить свой, чуждый нам, порядок

"Это - как гаечный ключ в руках тех сил, которые пытаются в Украине установить свой, чуждый нам, порядок. Этим ключом они пытаются закручивать гайки в головах тех, кто до сих пор смотрит российские каналы. Это преимущественно Юг и Восток Украины. Новости на российских каналах, и озвученные в них фальшивые мессиджи о возможном расколе Украины - это опосредованный способ влияния на жителей Юга и Востока, которых пытаются бросить в горнило борьбы за узурпацию власти", - отмечает народный депутат.

По словам Ольги Герасимьюк, заявления депутатов от Партии регионов о том, что они не дадут провести выборы, продиктованы из-за границы. "Этот сценарий разрабатывается не в Украине. То, что украинские политики-маргиналы стали главными действующими лицами на российских телеканалах - очень показательно", - отметила она.

Парламентарий считает, что люди, которые стояли и стоят на антиукраинских позициях - "любимцы российских СМИ". "Так было в 2004, так есть и сейчас. Все говорит о том, что кто-то очень хочет "разорвать" Украину. И российские СМИ - просто один из исполнителей этого сценария", - убеждена Ольга Герасимьюк.

По материалам Интерфакс-Украина
 

TaboriT

Member
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

Я что не пойму.... согласно Конституции власть в Украине пренадлежит народу. Любая организация Украины же..представлят конкретную часть населения, и выражает его интересы. В итоге народ не имеет право вмешиваться в политику???? А Дума может %-) Где логика?
Если организации не политические, это не означает что они не могут и не должны выражать свое мнение о событиях проиходящих в своей стране.
 

pashadoc

ДОбрый доктор ;-)
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

Странно. Когда амеровский сенат принимает закон о содействии вступлению Украины в НАТО, то оранжоиды молчат, как в рот воды набрав. Зато, как только в Москве принимается не то что закон, а заявление, то сразу появляются вопли о вмешательстве во внутренние дела и т.д. и т.п.
Что касается церквей, то из вышеприведенных заявлений становится четко видно, какая церковь откуда управляется.
ЗЫ: 2 bsv. А что вы хотели с людей, которые живут только лозунгами, при этом наивно предполагая, что их лозунги самые правильные.
 

Ингеборга Дапкунайте

красіва і горда...
Re: УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины

більшість ЗМІ опрелюднила звернення ради українських церков
а ви свій меседж назвали " УПЦ КП, Католическая Церковь и протестанты вмешиваются в политику Украины" текст звернення ради церков україни наведений мною вище,ніякого втручання в політичний процесс на україні я там небачу.
А ви це звернення подали як намагання католиків чи якихось там "темних западних сіл" втручатися у внутрішньополітични проблеми нашої держави,як бачите це не так!
 
Зверху