Янголи не вміють літати...
Всім тим близьким і коханим людям,
з якими мене розлучили кордони.
Mi manchi tanto...I miss you so muсh...
Mir fehlst du... Falto a voce...
Мне тебя не хватает...
Як сумно бути птахом зі зламаними крилами. Знаєш, ти точно знаеш, що ти можеш літати, бо то є твоїм від природи. Але ж ці зламані крила... Хочеться вірити в диво. Робиш безглузді спроби, але... Але ти не летиш. А кожне нове намагання віддає пекучем болем. Він дужчає щоразу. А птах... Слабшає та помирає. Сумно...
Я - птаха без візи та закордонного паспорту, птаха, що живе надіями і сподіваннями, що колись буде те диво... Але де, розкажіть мені, де? Де ж воно те диво? А нема...Натомість є щоденні півгодинні ін"єкції життя. Вони спливають швидко. Це як кляті наркотики, коли ти вже міцно сидиш на системі. Ломка, ломка, ломка... Ти почуваеш, що тобі потрібен він, цей порошок життя і смерті. Від самого початку ж знала, що це мене вб"є. Але... Підсіла. І тепер вже цей наркотик має для мене інше значення. Без нього я помру. Він - моя жага до безболісного і щасливого життя. А за все треба платити. І я розплачуюся утридорого.
Ні, я нестандартна наркоманка... Я не вживаю наркотиків, бо а нащо? В мене є один-єдиний наркотик - Він. Мій любий і коханий. Такий мені близький, і так географічно від мене далекий. Щодня на півгодини мені байдуже, хай навіть стеля впаде, нехай згорить мій дім, розпочнеться війна або землетрус я все одно не випущу з рук мобільного. Бо знаю, що о пів на десяту буде дзвонити Він. Так і живемо. А раз на рік Він приїздить до мене. На два тижні. Два тижні повного щастя у його чистому вигляді. Чиста отрута, що починає труїти душу, щойно ти її вип"єш до останньої краплини...
[шість із половиною днів щастя. і остання прогулянка під дощем]
...-Дивися набо, воно таке...
-Але ж іде дощ.
-Дивися, а потім, коли у тебе там, вдома буде іти дощ, ти будеш на нього дивитися і згадувати мої сльози.
-Ти зробиш свої ідіотськи документи і неодмінно до мене прилетиш, правда? Ми будемо жити довго і щасливо, а помремо в
один день...
-Фу! Безглузда казочка... Ні, коханий, ти помреш першим, залишиш мені спадок, а я знайду собі молодого коханця. Але ти
не здихай занадто рано.
-Чому?
-Е, ні. Я не хочу рюмсати над твоєю труною. То ж ти мені маєш набриднути.
-Матеріалістка бісова. За що я тебе тільки кохаю?
-Дурний, ти мені повірив? Я ж тебе кохаю... Мені тільки ти і потрібен...
-Правда?
-Ну а якого ж біса я б на тебе чекала сім років?
-Щоб потім мати молодого коханця...
-Та ну тебе, на дощ дивися... І на небо...
-Тепер я точно зненавиджу дощі.
-Чому?
-Бо буду згадувати цей день. Цей дощ... Тебе... А мені буде так сумно, і ніхто мене не пригорне...
-А я тобі смс напишу /me gives you a hug
-А я відповім, що /me loves you...
[а далі - літак... сльози... обіцянки... обійми]
... Мені подобається, як пахне асфальт після дощу. Він каже, що я збоченка. Я люблю пити каву і палити. А він каже, що я
дуренька і вбиваю сама себе. Він мені намагається заборонити. Каже, я не маю права вбивати його кохану. А коли я хворію,
мені до нестями хочеться щоб він приніс мені зеленого чаю із персиками. Я так люблю, коли він так робить...
[його смс-ка: Ide tsey tupuy doshch. ya hochu do tebe. obiymu mene...
answer: /me hugs you
ще одна: hochet1sya tse vidchuvatu, a ne chutatu
не вистачає залишку на рахунку...]
...Свободи не дають. Не дають мені до тебе летіти. Не дають ані прописки, тож і закордонного не дадуть. Свободу хочеться
купити. Але на неї не стане грошей. Так дико і дивно... Майже все можна купити. Я знаю, що можу купити щастя. Бо моє щастя -
це ти. Я можу купити мрію. Бо моя мрія - обійняти тебе. Я можу купити всесвіт, бо він і ти – то одне ціле... Я можу купити собі such a perfect
life. Знаю, що можу. В принципі. А у жорстокій дійсності принципів, теорій та гіпотез замало. Потрібні кляті гроші. А їх
у мене немає...
[болісне і безпідставне відчуття, що я більше ніколи не побачу його]
...Нещоданвно перечитала "Фауста" і згадала свій шкільний твір. Писала, що ніколи не продала б душі. Нахабно
брехала. Продала б, легко. За закордонний паспорт із шенгенською візою. І все. Ну хіба що білет на літак до Верони. А до
Верони є літаки? Не знаю. Ну добре, як вже продаю душу, то будуть. Дияволе... Дияволе... Ти де? Ходи до мене, я тобі душу
продати хочу... Дияволе...
[година голосних криків та коньяку. паршивого дешевого коньяку] Нема. Певно його не існує. Я ж
голосно кричала, він би почув...
[багато дешевого коньяку і вишневого соку]
...-Ти мій янгол...
-Ні, треба менше пити. Коньяк глушити, як я тобі не до снаги. і не намагайся. У тебе вже глюки.
-Ні. Ти - мій янгол. Я це знаю.
- А чому ж ніхто інший не знає?
- Тому що ти - лише мій янгол. А інші цього не бачать.
-Скажи, а яногли вміють літати?
-Тільки на літаках.
-Шкода...
-Чому?
-Інакше я б до тебе неодмінно прилетіла...
-Прилетиш...
-Я обов"язково прилечу до тебе... Обов"язково...
...Тепер я точно знаю, що у світі немає ані диявола, ні бога. Я зверталась до них обох. Ніхто не відповів.
НЕ іс-ну-є!!! Я давно підозрювала це, а ось тепер знаю напевно...
[кава та цигарка]
...Мені не зроблять закордонного паспорту... Не буде мені щастя у вигляді шенгенської візи. Щоб виїхати нелегально
мені навряд чи стане грошей, навіть якщо я продам усе своє майно. Та і що там того майна? У мене навіть квартири немає.
Кімната у гуртожитку, і ту винаймаю. Я хочу йти пішки. Я зможу перейти кордон? Будь реалісткою, дівчинко, ти не зможеш
цього фізично....
[ti vogliu bene, mi manchi tanto]
...Я не можу без тебе. Я хочу тебе бачити, чути, бути поруч. Я божеволію від розлуки... Ти - мій кисень. Мені не
вистачає тебе. Ти віриш у янголів? Мені хотілося б, щоб вірив. І тоді після смерті я стану твоїм. Я вже не можу без тебе.
Будь ласка, дозволь мені бути твоїм янголом. я обіцяю, що буду поруч щосекунди і ніколи тебе не покину. Дозволяєш? Я не чую
тебе... Це найважче. Мені не стає на це сили. Вибачте, що я така слабка...
[...і птаха зі зламаними крилами полетіла... вона
робила останню спробу знову відчути радість свободи. байдуже, що не стало сили... але ж лічені долі секунди вона летіла.
не знаю чому, але я впевнена, що птахи воліють помирати у полоьті]
Шкода, що янголи не вміють літати без літаків. Інакше я неодмінно до тебе прилетіла би на крилах свободи та кохання. Проте, без літака такі янголи (та чи і справді янголи?) не літають. Хіба що згори вниз, вщент розбиваючись об асфальт законів і бюрократизму.
______
PS: я знаю, что рассказ - сплошные сопли, наверное, даже без сахара... про красивую, блин, любоff, которой просто нет... но каждый имеет право на плохое настроение и глупые желания