Республіка Білорусь

goool

Well-Known Member
«Вейшнория», «Весбария» и «Лубен» нападают на Беларусь и Россию — сценарий учений «Запад-2017» ФОТО



Фото Сергея Гудилина.

Согласно замыслу учений, отношения между соседними странами ухудшились на почве межнациональных, этнических и религиозных противоречий, а также территориальных претензий.

«Лубен» — северо-восточная часть Польши, юго-западная часть Литвы (так называемый «Сувалковской коридор»).

«Весбария» — Литва, западная и центральная часть Латвии.

«Вейшнория» — северо-западная часть Гродненской, Минской и Витебской области. Интересно, что в качестве отдельного государства «Вейшнории» обозначены районы Беларуси с большой долей католического населения. Беларусь же нанесена на карту в усеченном виде.
 

rfvgy

Ukrainian
20.11.17
Директора українського заводу Олександра Скибу викрали в Білорусі.. ДОКУМЕНТ
У Білорусі зник ще один громадянин України - білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" (м.Костянтинівка Донецької обл). Директор комерційного підприємства приїхав у відрядження на "Мінський тракторний завод".
Про це йдеться в листі на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від 16 листопада, який публікує передає
У зверненні, підписаному в.о. голови правління цього заводу О.Козьменко, стверджується, що директор ПАТ "Завод обважнювачів" Скиба Олександр Сергійович (7 травня 1978 року народження) прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на переговори з ВАТ "Мінський тракторний завод" , з яким в українського підприємства існує договір про постачання продукції, яка використовується в ливарному виробництві білоруського заводу.



Скиба вилетів із Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14.20 і прибув туди о 16.15 того ж дня за місцевим часом. Назад повернутися він збирався того ж дня, про що він повідомив по телефону о 19.20 за київським часом.
Однак наступного разу на зв'язок О.Скиба вийшов вже вранці - він подзвонив дружині з чужого білоруського номера і повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.


"Намагаючись дізнатися долю нашого співробітника, я звернувся по телефону, знайденому в мережі інтернет, до Оперативного чергового Управління КДБ Білорусі в м.Мінськ із запитом про затримання нашого співробітника. Людина, яка представилася заступником оперативного чергового, підтвердила мені факт утримання нашого співробітника в цій установі", - йдеться в листі.
При цьому представник КДБ Білорусі не повідомив про причини і цілі затримання, пообіцявши передзвонити, якщо виникне така необхідність.
Лист на ім'я посла України в Мінську про затримання спецслужбами Білорусі Олександра Скиби

Також читайте:

Як відомо, 25 жовтня в Мінську затриманий власкор "UA: Українське Радіо" в Білорусі, громадянин України Павло Шаройко. Йому пред'явлено стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення в "шпигунстві". 4 серпня в Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли до слідчого ізолятора Краснодара (Росія).

 

goool

Well-Known Member
Лукашенко заявил, что есть угроза вхождения Белоруссии в состав другой страны

Президент Белоруссии Александр Лукашенко допустил, что экономические проблемы могут привести к потере независимости страны или обернуться конфликтом на ее территории, белорусский канал ОНТ в воскресенье, 24 июня



По мнению Лукашенко, если в ближайшие годы Белоруссия не справится с экономическими проблемами, ей грозит войти в состав другого государства или пережить войну. Президент не уточнил, в состав каких конкретно государств может войти Белоруссия.


Такое заявление Лукашенко сделал на совещании в Шкловском районе Могилевской области: «Мы на фронте. Не выдержим эти годы, провалимся, значит, надо будет или в состав какого-то государства идти, или о нас просто будут вытирать ноги. Не дай бог, развяжут еще войну, как в Украине».

В ходе совещания предлагались решения по выходу из экономического кризиса в сельском хозяйстве. Президент поделился планами провести «точечную» приватизацию, чтобы снять с государства нагрузку убыточных колхозов и наладить сотрудничество с частным капиталом.
 
Зверху