Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Відповідь: Ответ: Янукович
Согласен с Вами. Проблем в украинской армии много. Но не в наследство от СА доставшихся, а порожденных расхлябанностью, начавшейся в "буремних" 90-х и продолжающийся сейчас. Всегда удивляло желание спихнуть ответственность с больной головы на здоровую. Что плохого в порядке, который появляется после после правильной застилки кроватей и установки тумбочек с табуретами в казарме? Порядок и дисциплина в армии обязательные составляющие. Ничего страшного в службе в армии в СССР не было. Просто туда шли мальчики, а приходили мужчины. То, что в "вже своїй державі" всё в украинской армии пустили под откос и стали возможны все перечисленные Вами случаи и многие неперечисленные, так при чем тут Советская Армия? Все от Ваших фобий. А правильно было бы - не разрушать то, что есть, а на основе этого построить эффективную армию; не закабалять себя обязательствами перед военным блоком, а взять лучшее от беспособных армий. Вообще, наемный солдат - хорошо, как бы не нужно самому воевать. Но, во-первых, все равно этот наемник будет украинец и погибать он будет украинцем, но не за Украину и ее интересы, а за нефтяной интерес компании Shell, например, в Ираке или Иране. И во-вторых, наемнику нужно платить. Американский налогоплательщик уже заплатил за войну в Ираке ок 500 млрд. долларов. Сумма более чем внушительная.
Откуда бред о махаче с чурбанами, поделитесь.
Спочатку про
Откуда бред о махаче с чурбанами, поделитесь
.
Можете називати як Вам заманеться, навіть "маревом". Особисто я чув про такі випадки від своїх колишніх однокласників, колег-одноліток, які пішли служити одразу після школи, тому ще застали СА, ну і звичайно тих знайомих, хто повноцінно служив "при союзі", а не вцілив "на злам епох". Від них же чув про такі явища, як позастатутні відносини, фарбування плацу, снігу та трави тощо... Я вже пішов служити після "вишу", тому не застав лише "міжнаціонального махача", а все інше - будь ласка. Тому я і говорю, що всі проблеми наша армія успадкувала від СССР, принаймні їх переважну більшість.
Щодо всього іншого... Це як в тому анекдоті - один роздушив блощицю і сказав, що пахтить коньяком, а інший понюхав коньяк та сказав, що смердить блощицями. Якщо Ви кажете, що за допомогою своєї армії СССР був наддержавою, впливав на події міжнародної арени (Угорщина 56, Чехословаччина 70, Афганістан 79-89, не кажучі про багаточисельні військові консультації, "воєнспеців" а то і просто державні заколоти в країнах третього світу) - так я не сперечаюсь. Але і паскудства було більше ніж багато. Тут вже кожен бачить те, що йому більше подобається. Вас приваблюють досягнення, а я не можу миритись з негативом.
І якщо казати, що дисціпліна це гарно, робити з хлопчаків чоловіків це гарно, а порядок понад усе - то тут заперечень немає, ось тільки...
Від того, що людей наче отару (вибачте, строєм) женуть в їдальню, баню,
та будь куди - це не школа життя, це просто ламання особистості для того, щоби подалі було зручніше керувати. І коли в туалет відпускають за принципом "або всі, або ніхто", при цьому всі пересування або бігом, або строєвим кроком - то так не стають чоловіками.
І гарно, коли ліжко заправлене. Але є аксиома: "Хочеш дискредитувати ідею - доведи її до абсурду". А Ви знаєте, що доводилось бачити, та й приймати участь в тому, коли подушки, чи ліжка, чи смуги на ковдрах відходили від натягнутої нитки на 10 міліметрів, а у сержанта був поганий настрій? Відбувався "взрыв"! Якщо матимете бажання - я розкажу що таке "взрыв". І це не вигадали за останні 16 років (за роки незалежності), це саме спадок тих часів. І справа тут зовсім не в моїх фобіях.
Щодо НАТО, то про це багато сказано на інших темах. Просто, як зауважували інші форумчани, не треба винаходити велосипед. Можна утримувати величезну свою армію, а можна, утримувати не таку чисельну, але за найкращими стандартами, яка буде робити свій внесок в систему колективної безпеки, і знати при цьому, що в разі загрози партнери допоможуть. НАТО базується на такому принципі.
Ну і коли Ви знову згадали Америку і Ірак, то я також нагадю, що в Ірак поліз не НАТО, а саме Америка та швидкостворена каоліція. А ось такі гранди НАТО, якНімеччина та Франція, висловлювлись і зараз висловлюються категорично проти.