"Мови" та "языки".

  • Автор теми Shurik-best
  • Дата створення

Дубляж фільмів якою мовою вам більш подобається?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    578

Merime

New Member
Уже сто разів писалося і говорилося , що Україна багатонаціональна країна, населення якої говорить різними мовами і в цьому немає ніякої проблеми, немає жодної дискримінації, немає приводу для роздмухування скандалів , а тим паче з"ясування стосунків та особистих образ. А якщо комусь вже так не йметься - в приват!
Та й тема-то взагалі дохла
 

Vladly

Инженер
HNIW
на укр. язе науки учить-со смеху валяться

запалення хробаковыдного охвистя

калытка
кыла
прутень
скоботень
простырадло
Я инженер, вся литература на русском языке, но в последнее несколько лет всё больше и больше терминов на украинском и если раньше они они вызывали улыбку, то сейчас это нормально.
В дополнение к вашей коллекции:
Яловичний хiд - холостой ход

P.S. А Киев приятно порадовал красивым украинским языком.
 

Merime

New Member
Те, що не схоже на своє, у розумного викликає цікавість, у дурного сміх, у закомплексованого - бажання вивищитись за рахунок надуманих власних переваг. Тому аналізуючи усе вищенаписане, приходиш до висновку, що розумних постів мало, а все інше - ілюстрація до фразеологізму "товкти воду в ступі". Дехто ще й хоче з тої води зварити якусь юшку, засмачуючи її доісторичним шовінізмом, антинауковим безглуздям та власними хворобливими амбіціями. Чомусь, якщо хтось не шарить в програмуванні, в ту тему не пише, а в мовознавстві - ми всі доктори наук. І тому потроху від надуманої проблеми про прийняття другої державної мови тут перейшло до нападок на українську мову (що є порушенням етичних норм та правил форуму та врешті-решт законів України), що змусило інших втягнутися в цю брудну шовіністичну полеміку, стаючи в програшну позицію захисту на чужій ідеологічній території. Хотілось би бачити тут лише порядних людей і чесні методи дискусії.
 

svago

New Member
[
І що таке є мова світова? Це все відносно та тимчасово. Колись світовою науковою мовою була латин. І де вона зараз? І навпаки колись мертвий іврит євреї відновили майже з нуля, а зараз це державна мова Ізраїлю. При цьому щось не помітно, щоби іудеї комплексували з приводу того, що їх мова не світова.[/QUOTE]

Иврит , да будет вам известно не колись мертвий язык а в значительной мере выдуманный Типа эсперанто.,только на основе еврейского подтекста. А родным языком у них был идиш, на котором практически никто не говорит. А насчет технического языка украинского так не смешите людей. Есть такие слова (введенные кстати Галицкими псевдоучеными) , которые имеют к примеру иностранное происхождение и во всем мире произносятся одинаково. Так они в их трактовке стали такими, что ни в хвост, ни в гриву. Например - аэропорт- литовисько, итд. Переведите к примеру на укр. котел высокого давления и сами все увидете. А есть примеры и покруче. Почитайте политэкономию на укр. или начертательную геометрию.
А насчет латыни скажу , что после падения римской империи он и перестал существовать, но тем не менее , им до сих пор пользуются медики биологи, ботаники и тд. Так , что на украинском языке в настоящее время можно общаться только на бытовом уровне.
 

Merime

New Member
[
Есть такие слова (введенные кстати Галицкими псевдоучеными) , которые имеют к примеру иностранное происхождение и во всем мире произносятся одинаково.
Ви хоч самі зрозуміли, що написали? Якже їх можна ввести (навіть "галицким псевдоученым"), якщо вони вже є? І називаються інтернаціоналізмами.

[
(введенные кстати Галицкими псевдоучеными)
Ну а якже, вчені лише в Москві ,а в інших країнах неуки, а в Галичині там взагалі дикі люди живуть. Галичина, до речі, не країна, а регіон ( якщо Ви не знали) і не прийнято говорити : волинські вчені ,галицькі вчені, слобожанські вчені і т.п.

[
Так , что на украинском языке в настоящее время можно общаться только на бытовом уровне.
Таке колись говорили на початку ХІХ століття деякі шовіністи, але їх думки було визнано ідиотичними.

[
Например - аэропорт- литовисько,
Подивіться правильне написання цього слова.

[
Переведите к примеру на укр. котел высокого давления и сами все увидете. А есть примеры и покруче.
Переклав: котел високого тиску. І нічого тут не побачив. Усі слова давньослов'янської основи. Мають свою парадигму і відповідники в інших сферах, зокрема в давніх топонімах. Давайте прімєри покручє!.. Або не меліть дутниць.
 

TerAn

A---C-D-#D-E---G
Відповідь: Re: "Мови" та "языки".

Пойду против правды, если не выскажусь.
Уж очень много здесь перехода на личности.
Без обид, но когда фраза начинается со слов: "А ви..." или А у вас?", "Запроданці" или с другой стороны: "Нацыки задолбали" это не есть хорошо. Не буду указывать ников, но, е-мое, я бы за подобное сразу бан давал.
И вообще, почему у нас принято делить форумчан на "сознательных" и "несознательных", "прозападных" и "пророссийских"???
Почему в РФ или в США выше уровень патриотизма????? Потому что они не спрашивают "С кем мы?", они спрашивают "Кто с нами?".
КОСТа, можете смело закрытиь эту тему, а часть сообщений перенести в предложения по усовершенствованию раздела.
ЗЫ: ничего личного. Только бизнес..
ЗЫ2: накипело.
ЗЫ3:это всего лишь моя точка зрения.
ЗЫ4: не судите людей по тому, на каком языке они пишут соообщения.
ЗЫ5: вежливость- лучшая политика
ЗЫ6: Слава Україні!
Жень, підтримую! Якось всі повільно перейшли з обговорення двомовності, на особистості. При чому взагалі не по темі. :spam: :eek:fftopic: Як кажуть, якби у суперечці була винна лише одна сторона, то вона не тривала б так довго.Або той хто кричить, завжди не правий. Я ще не вирішив, що більше підходить.

А тепер по темі, скажіть, де притискаються права російськомовних громадян. Навіть по 5-ому в prime-time новини російською є. Велика кількість журналів, газет, книг та ін. російською. Інструкції йдуть як російською, так і українською. Всі документи спокійно заповнюють російською, і з цим не виникає ніяких проблем.
P.S. Дайош весь Інтернет російською!!! Так як американські, німецькі, французькі та ін. сайти дискримінують росіян. :bounce:
 

Фокс Малдер

Торговець чорним деревом
Иврит , да будет вам известно не колись мертвий язык а в значительной мере выдуманный Типа эсперанто.,только на основе еврейского подтекста. А родным языком у них был идиш, на котором практически никто не говорит. ... не смешите людей.
Я не Задорнов і диплома гумориста не маю. Іврит - сучасна державна мова Ізраїлю. Ідіш є рідним тим євреям, які прибули до Ізраїлю з колишнього СССР та (можливо, точно казати не буду) Європи. Сам він відноситься до германської мовної групи (дуже схожий на німецьку мову).В Хабаровському краї колишнього СССР (нині Росія) існувала Єврейська автономна область зі столицею в місті Біробіджан. Так там навіть івритом видавали газети (що діється зараз - не знаю).

Вибачте, але все інше також не нагадує серйозні аргументи. У Вас немає бажання (не хочу думати, що не дозволяють розумові здібності) вивчати українську мову, тому легше за все сказати : "нах нада" (слова не Ваші, але це на форумі серед противників української головний аргумент). І тут же починається: "Це все скалічена польська, української термінології немає і бути не може, це так кумедно звучить і прочая, прочая, прочая"...
Україна мала перший вищий навчальний заклад серед східних слов"ян (Києво-Могелянська академія), випускала наукові кадри, але тепер виявляється, що наше місце біля... (розумієте біля чого), і термінології ми не маємо, і науки не маємо, і мова наша лише для села...
Я не згоден.
 

svago

New Member
Давайте тоді зробимо державною мовою церковнословянський і точки над і буде розставлено. Будуть всі задоволени. А котел по українськи казан. Запозичений з турецької мови. Коли була відкрита Київо- могилянська академія Україною навіть і не пахло (також до речі і Росією). За мої розумові Дані не турбуйтеся. Краще подивіться на свої .На форумі я нікого не ображав. Висказував свою особисту думку. Особисто мені Українська мова в житті ні разу не знадобилась і не допомогла. В мене є багато друзів , які спілкуються зі мною українською, а я з ними російською ініхто нікого, Як ви кажете не посилає "нах нада" . Якщо вже діскутувати так діскутувати ввічливо. Ващі псевдо аргументи мене всеодно не переконають. Що до Біробіджанського Івріту , то від цієї мови практично залишилась лише назва.
 

Merime

New Member
А котел по українськи казан.
Це коли Ви збираєтесь кашу варити. Наварите, потім підіть візьміть словник. Корисно іноді почитати.

Коли була відкрита Київо- могилянська академія Україною навіть і не пахло (також до речі і Росією).
А Ви не пробували вивчати історію не за запахами.

За мої розумові Дані не турбуйтеся.
Не будемо:)
 
Зверху