Голодомор 1932-33 годов в Украине

Grosso

wonderwall
Відповідь: Ответ: Голодомор 1932-33 годов в Украине

большая статья историка а.марчукова [
отрывки:
викладувати статті москвинських істориків про голодомор трохи попсово, чесно кажучи...
большая статья историка а.марчукова

А наиболее упорное сопротивление отмечалось на Дону и Кубани, где коллективизацию планировалось завершить ещё раньше, чем на Украине. .
Чи варто нагадувати, що це етнічні землі українського народу?

б. К этому добавилось и стремление наказать крестьян за нежелание работать в колхозах (на языке ОГПУ - саботаж, который Сталин даже назвал "тихой войной с советской властью" (14)). Всё это обернулось крайне тяжёлыми последствиями. "
Звичайно, неприродньо, коли приушують вступати до цих жахливих винаходів червоної (символічний колір, погодьтеся) влади, що вбивають індивідуальне єство українця, як володаря родючої землі.
большая статья историка а.марчукова [
отрывки:

А за два года прямые потери УССР составили от 2,9 до 3,5 млн человек.
щось занижує цифри ваш москвинський горе- історик.
Незалік!
Недарма у 1937 році людей, що вели перепис населення у ті часи, було рохстріляно за особистою вказівкою Сталіна.
Я маю інші цифри: від 3-ьох о 6-ти мільйонів людей загинуло від голоду.

Трагедія голодомору була віствітлена на Заході, з України Сталіна повідомляв про трагедію тоді перший секретар КП (б) У Хрущов, але...

отрывки:


И выкачивание ресурсов из казавшейся бездонной деревни было продолжено.
Голод в інших районах СРСР був ледве відчутним, а от в УРСР та на Кубані...

Взагалі, хріновий з цього пана історик.
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Голодомор 1932-33 годов в Украине

те, що голод був штучно створений, сподіваюсь ніхто не заперечує? Голодувало в основному село - тут я згоден. Голод був організований з метою придушити селянський спротив політиці колективізації. Це злочин насамперед проти українського селянства. Наприклад навколо Харкова в 1933 році було розгорнуто дивізію НКВС для того, щоби не пустити голодних селян в місто. Це також факт. Мої родичі з Кіровоградщини зібрали повністю всі коштовності (в тому числі натільні хрестики) і відправили мого прадіда в Білорусію, де він поміняв всі ці коштовності на два мішки висівок ("отрубей" - рос.). З цих висівок, домішуючи в них траву, вони пекли щось на зразок оладків. Завдяки цьому вижили.
А в їхньому селі (с. Михайлівка Олександрійського р-ну Кіровоградської обл.) був випадок, коли мати з"їла власних дітей!!!
Це я вам передаю спогади моєї бабусі, якій на той час було лише 5 років. Уявіть собі, який слід залишили ці події в душі маленької дівчинки. Подивіться на своїх дітей (у кого вони є) і уявіть їх на місці заморених голодом ні в чому невинних українців. Якщо ваше серце при цьому не здригнеться - Бог вам суддя!
 

Kramar

Іван Богун
Відповідь: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Для мене злочинна політика колективізації стоїть на одному щаблі з політикою розкуркулення. Хіба не всім селянам було дано землю в 1917 році? Хто хотів і міг працювати, не покладаючи рук, той став заможним. А пияки і ледарі, які не хотіли працювати, утворили "комбєди". Тобто радянська влада спиралася на селі на ледарів та алкашів, а міцні селянські господарства знищила, виславши роботяг до Сибіру та Казахстану. А потім питання: звідки голод?
 

Tverez

Member
Ответ: Відповідь: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Для мене злочинна політика колективізації стоїть на одному щаблі з політикою розкуркулення. Хіба не всім селянам було дано землю в 1917 році? Хто хотів і міг працювати, не покладаючи рук, той став заможним. А пияки і ледарі, які не хотіли працювати, утворили "комбєди". Тобто радянська влада спиралася на селі на ледарів та алкашів, а міцні селянські господарства знищила, виславши роботяг до Сибіру та Казахстану. А потім питання: звідки голод?
Абсолютно согласен. Мне бабушка расказывала как ее семью раскулачили. У них была земля, в семье много детей, так как люди надеялись что будут жить и работать на своей земле. Землю отобрали, отобрали весь скот, отобрали дом. Отца выслали в Сибирь, где он от тежелого труда заболел и умер. Бабушка чтобы не умереть от голода, устроилась нянькой в одну семью. Так и выжила. Вообще много ужасов про голод она расказывала, аж волосы дыбом встают. То что голодомор был искуственно создан - факт.
 

Merime

New Member
Ответ: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Потрібна допомога! Для майбутньої книги спогадів про голодомор на Сумщині потрібні якісні фото пам'ятників/меморіалів жертвам голодомору (їх по області декілька). Може хтось має або може найближчим часом сфотографувати та викласти.
 

loyer_1

той самий Otto
Ответ: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Вважаю ідею встановлення кримінальної відповідальності за "публічне невизнання голодомору 1932-1933 р.р. в Україні актом геноциду" одним з найнедолугіших кроків, які могли зробити керівники демократичних сил. Іноді мені здається, що ініціатори просування цієї ідеї навмисне намагаються скомпрометувати весь національно-патріотичний загал. (Тим більш, що в президентському оточенні достатньо юристів високого гатунку).

Ну хто може заперечувати те, що голодомор було створено штучно? Хіба що купка декількох паталогічних недоумків комуністичного або "великорусского" шовіністичного пошибу. Кому ще з нормальних осудних людей потрібно доводити цілеспрямованість створення голодомору радянсько-більшовицькою владою?..

...Але... Які аргументи у прибічників вважати голодомор "актом геноциду"? Особисто мені доводилося чути лише з розряду: "...це сьогоденна політична необхідність і дань пам'яті мільйонам жертв..." або "...так сказав Великий Гудвін". Голодомор забрав і моїх багатьох родичів (різного віку і статі), але яке відношення "політична необхідність" та "дань пам'яті" має до законодавчого створення карно-правової заборони щось взагалі публічно заперечувати. Я на сто відсотків впевнений: не може бути ніякої причини (навіть, багатомільйонні жертви минулого), з-за якої б сьогоденний законодавець мав право на втрату здорового глузду...

Не розумію: навіщо надавати нашому (цілком цивілізованому) Кримінальному Кодексові відтінків середньовіччя? Не стало ж Сонце обертатись навколо Землі після того, як Галілей під тиском суду інквізиції вимушений був з цим погодитись... А як же бути з відомими ще римському праву принципом "Nullum crimen sine actus"("Нема злочину без вчинення дії") та принципом "Cogitationis poenam nemo patitur"("Думки (переконання) не караються")? Відомо ж, з таких презумпцій походить кримінальне право будь-якої сучасної цивілізованої країни.

Не потрібно бути, навіть, юристом-першокурсником, щоби (прочитавши "Конвенцію про запобігання злочину "геноцид" та покарання за нього" від 9 грудня 1948 р. або ст.442 КК України) зрозуміти, що голодомор 1932-1933 р.р. не підпадає під визначення "геноцид". Для визначення якихось дій геноцидом необхідно, щоби і злочинець, і жертва належали до однорідної соціальної категорії: якщо геноцид здійснюється за національною ознакою, то злочинець переслідує жертву тому, що вона іншої національності; якщо геноцид здійснюється на підставі расової нетерпимості, то злочинець переслідує жертву тому, що вона належить до іншої раси; а якщо геноцид здійснюється за релігійною ознакою, то злочинець його вчиняє тому, що жертва сповідує іншу релігію...

А в нашому випадку: хто кого геноцидував? Більшовицький режим українських селян? Але ж різниця між цими категоріями, як між "довжиною" та "вагою"... Може, російсько-єврейсько-грузинський етнос винищував український етнос? Так а куди тоді дівати також голодувавше російське Поволжжя?.. На мій погляд (і це повністю узгоджується із тодішньою більшовицькою доктриною), "найсвідоміший" клас "пролетаріат", очолюваний "професійними революціонерами" (а фактично новоявленою кастою небожителів) винищував, згідно марксисько-ленінського вчення, "мелкобуржуазный" клас селянства. Тим більше, що це диктувалося "революційною необхідністю". Але ні Конвенція, ні диспозиція ст.442 КК України не говорять про можливість вчинення геноциду за класовою ознакою. А в цьому разі діє правова презумпція "Nullum crimen nulla poena sine lege"("Немає ні злочину, ні покарання без визначення цього у законі). З цих підстав (на мій погляд) й не може голодомор бути визнаний "актом геноциду". Навіть, якщо дуже хочеться...
 

HNIW

Member
Ответ: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Шкиль уверен, что Эквадор - это африканская страна

Корреспондент.net
31 Октября 2007, 17:47

Комментируя признание Эквадором Голодомора 1932-33 годов геноцидом украинцев, кандидат в народные депутаты от Блока Юлии Тимошенко Андрей Шкиль заметил, что Партии Регионов есть чему поучиться у африканских политиков.

"По крайней мере, у африканцев больше сочувствия к украинскому народу, чем у регионалов", - цитирует слова Шкиля информационное агентство УНИАН.

"У Эквадора хватило человечности и элементарного сочувствия к безвинно убиенным миллионам людей на другом конце земли", - заметил бютовец.

"А у Партии регионов, которая проголосовала против признания Голодомора геноцидом, такого сочувствия не нашлось к украинцам, на чьей земле они живут, чью страну возглавляют и с чьей земли присваивают все, что имеет ценность", - сказал Шкиль.

Напомним, что 30 октября Национальный конгресс Республики Эквадор принял Резолюцию, которой признал Голодомор в Украине 1932-1933 годов актом геноцида украинского народа.
 

Grosso

wonderwall
Відповідь: Ответ: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Шкиль уверен, что Эквадор - это африканская страна

Корреспондент.net
31 Октября 2007, 17:47

заметил, что Партии Регионов есть чему поучиться у африканских политиков.
Прикольно :). Але лажають наші державні мужі однаково і незалежно від "помаранчевсті" або "біло-блакитності".
Наш премьєр, таке враження, до сих пір впевнений, що гора Афон знаходиться у Єрусалимі...
 

HNIW

Member
Ответ: Голодомор 1932-33 годов в Украине

ЮНЕСКО приняла резолюцию по Голодомору

Корреспондент.net
01 Ноября 2007, 14:10

1 ноября 34 сессия Генеральной конференции ЮНЕСКО, в состав которой входят 193 страны, единогласно приняла Резолюцию об Увековечении памяти жертв Голодомора в Украине. Как и предполагалось, в окончательном тексте резолюции нет слова "геноцид".

Как сообщает пресс-служба МИДа, ЮНЕСКО, напоминая о Голодоморе 1932-33 годов, в результате которого погибли миллионы ни в чем не виновных украинцев, высказала уверенность в том, что трагедия Голодомора, которая была вызвана жестокими действиями и политикой тоталитарного сталинского режима, может стать предупреждением сегодняшним и будущим поколениям с целью соблюдения демократических ценностей и прав человека.
В тексте Резолюции ЮНЕСКО выразила глубокое сочувствие жертвам Голодомора 1932-33 годов в Украине и жертвам голода, который также имел место в России, Казахстане и других частях бывшего СССР.

[
 

hed1n.ru

стебанутый
Ответ: Відповідь: Ответ: Голодомор 1932-33 годов в Украине

Прикольно :). Але лажають наші державні мужі однаково і незалежно від "помаранчевсті" або "біло-блакитності".
Наш премьєр, таке враження, до сих пір впевнений, що гора Афон знаходиться у Єрусалимі...
он заодно с life-ua :shock:
думаю теперь БЮТ возьмётся переписывать учебники по географии, т.к. историю уже переписали :)
 
Зверху