Закон о обращении граждан... распространяется или нет на ЧПшников?

• Автор теми UL22
  • Дата створення

EEM

My post = My IMHO
К сожалению, в моей практики я еще не сталкивался с диктофонными звукозаписями. Но насколько помню, чтобы они считались доказательствами - нужно, чтобы была соблюдена определенная процедура этой записи...
Вот еще поискал в интернете мнения юристов:
По ГПК
Стаття 65. Речові докази
1. Речовими доказами є предмети матеріального світу, що містять інформацію про обставини, які мають значення для справи.
2. Речовими доказами є також магнітні, електронні та інші носії інформації, що містять аудіовізуальну інформацію про обставини, що мають значення для справи.

При этом запрещено собирать информацию о человеке.
ЗУ «Про інформацію», ст.23
Інформація про особу - це сукупність документованих або публічно оголошених відомостей про особу.
Основними даними про особу (персональними даними) є: національність, освіта, сімейний стан, релігійність, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження.
Джерелами документованої інформації про особу є видані на її ім'я документи, підписані нею документи, а також відомості про особу, зібрані державними органами влади та органами місцевого і регіонального самоврядування в межах своїх повноважень.
Забороняється збирання відомостей про особу без її попередньої згоди, за винятком випадків, передбачених законом.

Вот есть судебная практика: Верховний Суд України Ухвала 15 січня 2009 року
«Неспроможними також є і твердження суду про те, що недопустимим доказом є дані диктофонного запису телефонних переговорів між Особою 1 та Особою 3, оскільки їх отримано в спосіб, не передбачений законом.
Зокрема, судом установлено, що диктофон для запису розмови з Особою 1 Особа 3 використовував за власною ініціативою, що свідчить про те, що останній діяв як приватна особа. У такому разі посилання суду на недотримання вимог закону про необхідність отримання дозволу суду відповідно до положень стст.187,1871 КПК та стст.8, 9 закону «Про оперативно-розшукову діяльність» є недоречним».

Т.е, по ходу судья может как угодно повернуть - захочет засчитать запись доказательством - засчитает.

UL22

Active Member
Спасибо, то есть в уголовных делах есть хороший прецедент.

По гражданскому тоже вроде не плохо только вот на Украине и к такому могут придраться.

2. Речовими доказами є також магнітні, електронні та інші носії інформації, що містять аудіовізуальну інформацію про обставини, що мають значення для справи.

Это тоже можно двояко понимать. Можно понимать как фотографии, видео или аудио записи. А можно понимать только строго как аудио+визуальну то есть только как видео.

Как Вы думаете что подэто слово аудіовізуальну попадает?

EEM

My post = My IMHO
Ну, либо видео, либо аудио информацию.
Насколько я понял из прочитанного в инете, на цифровом носителе сложно установить, что слова принадлежат такому-то человеку, если он только сам не назовет себя.

Зверху